Home TOP NEWS Τι γίνεται με συμβόλαια και μισθούς αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί μετά τον...

Τι γίνεται με συμβόλαια και μισθούς αν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί μετά τον Μάιο


Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Μακάρι να ελεγχεί το πρόβλημα και όντως να μπορέσουν οι ομάδες να ξαναμπούν γήπεδο μόλις μπούμε στον Απρίλιο. Τι γίνεται όμως αν υπάρξει επιπλέον παράταση;

Διαβάστε: Η διακοπή του πρωταθλήματος και τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται τον Μάιο

Η ιστοσελίδα themasports είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκτελεστικό πρόεδρος του Πασπ.

Το ρεπορτάζ:

Ο κορωνϊός έχει «παραλύσει» όλο τον πλανήτη μαζί και τον αθλητισμό, με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να βάζουν «λουκέτο» το ένα μετά το άλλο, όπως και το Κυπριακό για δύο αγωνιστικές.

Το ζητούμενο πλέον, είναι το πότε και πως θα τελειώσει ο… μαραθώνιος, με τις αγωνιστικές να μεταφέρονται, και τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η UEFA θα μεταφέρει το Euro το καλοκαίρι του 2021 για να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα, με το πρωτάθλημα να τελειώνει μετά τον Μάιο.

Η ιστοσελίδα μας, επικοινώνησε με τον εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη, μαθαίνοντας τι θα γίνει αν συνεχιστεί η αναβολή για πολύ καιρό, για δύο περιπτώσεις. Η μία, ήταν για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών και εάν υπάρξει πιθανότητα να αλλάξει κάτι, και η άλλη για το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν αν εν τέλει η φετινή σεζόν λήξει μετά τον Μάιο.

Στην Κύπρο, αυτό που ισχύει, είναι πως υπάρχει πρόνοια για αυτόματη επέκταση των συμβολαίων των παικτών, σε περίπτωση που το πρωτάθλημα το ίδιο επεκταθεί και αυτό γίνεται από την Ομοσπονδία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν ένα συμβόλαιο επεκταθεί, τότε όλοι οι όροι που ίσχυαν, συμπεριλαμβανομένου και της μισθολογίας, θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά χωρίς να αλλάξει κάτι.

Τέλος, καθοριστική αναμένεται η συνάντηση με την UEFA την Τρίτη, 17/03, καθώς θα συζητηθούν πολλά, ωστόσο για αυτές τις δύο αγωνιστικές, που αναβλήθηκε το πρωτάθλημα στο νησί μας, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα.