Home TOP NEWS Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής πρωταθλήματος

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής πρωταθλήματος


Δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός εντός της προκύρηξης που να αναφέρει τι γίνεται σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωατθλήματος.

Και λόγω αυτού η παράγραφος που θα ληφθεί υπόψιν είναι αυτή που αναφέρει πως… «Για οποιοδήποτε θέμα που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη θα αποφασίζει τελεσίδικα το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ».

Βέβαια έχει ήδη γραφτεί ότι είναι στο τραπέζι σε αρκετές χώρες το σενάριο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων. Στην επείγουσα τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (17/03) η UEFA αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορoνοϊού. Αν η Ευρωπαική ομοσπονδία αποφασίσει διακοπή των πρωταθλημάτω τότε η ΚΟΠ υποχρεούται να ακολουθήσει.

Η προκύρηξη της ΚΟΠ αναφέρει… «Όλες οι αποφάσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ή των οργάνων τους, δεσμεύουν την ΚΟΠ, τα μέλη της, τις ομάδες των μελών της και άτομα που αφορούν και εφαρμόζονται άμεσα από την Εκτελεστική Επιτροπή. Οι εν λόγω αποφάσεις θα έχουν ισχύ από την ημέρα και ώρα που έχουν κοινοποιηθεί στην ΚΟΠ για εφαρμογή».

Οπότε αν δεν υπάρξει δυνατότητα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μας η Ουέφα θα δώσει τις οδηγίες…

Είμαστε λοιπόν όλοι μας στην αναμονή, με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε όλο αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα.