Home TOP NEWS Τηρεί τις δεσμεύσεις της η διοίκηση, αναμένοντας τις αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

Τηρεί τις δεσμεύσεις της η διοίκηση, αναμένοντας τις αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο


Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις, σε ότι αφορά στο οικονομικό κομμάτι και στην καταβολή των μισθών των ομάδων προς τους παίκτες. Ο προβληματισμός είναι έντονος και έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι αυτή την εποχή τα έσοδα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ απόλυτα φερέγγυα στις υποχρεώσεις της. Στους ποδοσφαιριστές είχε καταβληθεί κανονικά ο μισθός Φεβρουαρίου ενώ η ομάδα είναι έτοιμη και για την καταβολή του Μαρτίου. Είναι μία δέσμευση την οποία ικανοποιεί στον απόλυτο βαθμό η διοίκηση.

Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει προβληματισμός σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο όσο αφορά τους μισθούς των ποδοσφαιριστών τώρα που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις οικονομικές συνέπειες της Πανδυμίας είναι αλυσιδωτά και επιπτώσεις υπάρχουν σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Αυτό προβληματίζει την ΦΙΦΑ καιτην ΟΥΕΦΑ, οι οποίες σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) προσπαθούν να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση. Οι όποιες αποφάσεις παρθούν σε παγκόσμια επίπεδο, ασφαλώς και θα επηρεάσουν και τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Κύπρο.

Η προσπάθεια είναι να παρθούν από κοινού αποφάσεις και στην Κύπρο ανάμεσα σε Σωματεία, ΚΟΠ, Σύνδεσμο Προπονητών, ΠΑΣΠ. Πάντα σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν ανάμεσα σε ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και FIFPro. Είναι για αυτό το λόγο που γίνονται οι τηλεδιασκέψεις αυτών των ημερών. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν και αναμένονται σύντομα αποφάσεις, όπως αναφέραμε προηγουμένως, σε παγκόσμιο επίπεδο.