Home TOP NEWS Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνει άλλον ένα χρόνο ο Λούφτνερ

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνει άλλον ένα χρόνο ο Λούφτνερ


Συνέντευξη στην τσέχικη ιστοσελίδα «isport.blesk.cz» παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Μίχαελ Λούφτνερ. Ο 26χρονος αμυντικός, ο οποίος ανήκει στην Κοπεγχάγη και αγωνίζεται στους «πράσινους» με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, μίλησε για το πώς βιώνει ο ίδιος στην Κύπρο την κατάσταση με τον κορωνοϊό, κατέθεσε την άποψή του στα του πρωταθλήματος και τι πιστεύει πως θα συμβεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον του.

Πως αντιμετωπίζει την κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Στην πραγματικότητα, είμαι πολύ δραστήριο άτομο. Παρόλο που έχουμε σχέδια κατάρτισης, τρέχουμε μιάμιση ώρα την ημέρα και κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι για επιπλέον μιάμιση ώρα, στο διαμέρισμα μπορώ ελάχιστα… Θέλω περισσότερες ώρες για να τελειώσω το πρόγραμμαΔυστυχώς, έπρεπε να μείνω στην Κύπρο. Εάν ταξίδευα στη Τσεχία, θα έπρεπε να μπω σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, όπως κάνουν όλοι. Στη συνέχεια, όταν θα ήθελα να επιστρέψω στην Κύπρο, θα ήταν πολύ δύσκολο, γιατί οι εντολές της κυβέρνησης είναι πολύ αυστηρές για όσους ταξιδεύουν εδώ».

Για το τι πιστεύει ότι θα γίνει με το πρωτάθλημα στην Κύπρο: «Μέχρι στιγμής, έχουμε ενημέρωση ότι η ΚΟΠ σίγουρα θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν να τελειώνει το πρωτάθλημα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα για ακόμη περίπου ένα μήνα, θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Εξάλλου, θα χρειαστεί και κάποια προετοιμασία, δεν μπορούμε να αρχίσουμε αμέσως τους αγώνες. Αν η καραντίνα συνεχιστεί για ακόμη ένα μήνα, ενάμιση μήνα, πολύ φοβάμαι ότι το πρωτάθλημα δεν θα παιχτεί».

Τι νομίζει ότι θα γίνει με το θέμα του τίτλου και της εξόδου στα Κύπελλα Ευρώπης στην Κύπρο: «Έχουμε τους ίδιους βαθμούς με την Ανόρθωση, αλλά με καλύτερο συντελεστή. Εάν αναβληθεί το πρωτάθλημα και επικυρωθεί η βαθμολογία, θα είμαστε πρωταθλητές. Αυτό είναι το πρώτο σενάριο. Το δεύτερο είναι ότι εάν το πρωτάθλημα ακυρωθεί, στην Ευρώπη θα πάνε με τα αποτελέσματα της περασμένης σεζόν».

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η σεζόν μέχρι την ημέρα του δανεισμού του από την Κοπεγχάγη στην Ομόνοια, τι θα γίνει; Θα επιστρέψει ή θα παραμείνει στην Ομόνοια;

«Πριν γίνει ο δανεισμός μου, είχα 2-3 επιλογές για το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια, αλλά δεν θα τους αποκαλύψω τώρα. Όσο για το συμβόλαιό μου έχει ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά όπως έχω διαβάσει η FIFA έδωσε κάποιες οδηγίες για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν την 1η Ιουλίου, να μπορούν ανανεώνονται αυτόματα για μήνα ή δύο για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Κανείς όμως δε ξέρει τι θα συμβεί, επομένως ούτε γνωρίζω που θα είμαι. Αλλά αν τα συμβόλαια λήξουν στις 30 Ιουνίου, έχω επιλογές για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, ή στην Κοπεγχάγη, ή κάπου αλλού ή ακόμη ένα χρόνο στην Ομόνοια. Τα σωματεία έχουν οικονομικά προβλήματα, έτσι θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ίσως είμαι τυχερός που έχω συμβόλαιο με τη Κοπεγχάγη για άλλα δυόμισι χρόνια»

Από goalnews.com