Home TOP NEWS Άνταμ Λανγκ: Η φιλανθρωπία, η άποψη ότι όλα πρέπει να κριθούν στο...

Άνταμ Λανγκ: Η φιλανθρωπία, η άποψη ότι όλα πρέπει να κριθούν στο γήπεδο και η Εθνική του


Συνέντευξη  στην Ουγγρική αθλητική ιστοσελίδα nemzetisport.hu παραχώρησε ο διεθνής αμυντικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Άνταμ Λανγκ. Πρόσφατα ο ποδοσφαιριστής μας αγόρασε τάμπλετ για να βοηθήσει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη χώρα του ενώ έκανε και οικονομική εισφορά. Η συνεννοήση που είχε με άλλους συμπατριώτες του παίκτες και η ιδέα που εκφράστηκε από έναν  πρώην παίκτη του Αποέλ. Μίλησε για την κατάσταση εδώ στην Κύπρο και την άποψη του για το πρωτάθλημα μας.

Η φιλανθρωπία και η ιδέα για να γίνει πράξη

Από πού προέκυψε αυτή η ιδέα;

– «Περί τα μέσα Μαρτίου, όταν διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης μέσα και από τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες λόγω της πανδημίας, θεώρησα σωστό να παρέχω βοήθεια. Μιλήσαμε μέσω γκρουπ chat ύστερα από πρωτοβουλία του Άνταμ Σάλαι για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να παρέχουμε βοήθεια και σε ποιους τομείς της κοινωνίας. Την πρόταση για βοήθεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την έδωσε ο Ρόλαντ Σάλαι. Η βοήθεια στο κομμάτι της υγείας παρέχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις έτσι μέσα από τις σκέψεις που κάναμε, και ύστερα από την ιδιέα που έδωσε ο ‘’Ρόλι’’  συμπεράναμε και αποφασίσαμε ότι είναι πολλές οι οικογένειες που δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους είτε ένα smart phone είτε κάποια άλλη τέτοια συσκευή που θα βοηθούσε σε αυτό το κομμάτι».

– Τι απαιτείται για να γίνει η εισφορά;

«Γεννήθηκα στο Βέσπρεμ και έχω επαφές. Βοήθησα και στο παρελθόν σε κάποιες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Δίνω ρουχισμό δύο φορές τον χρόνο. Δύο γεμάτες βαλίτσες με χρησιμοποιημένα ρούχα τα οποία όμως είναι σε καλή κατάσταση. Τα τάμπλετς τα απέστειλα με έναν συνάδελφο ενός εκ των δασκάλων μου».

– Αυτή η φιλανθρωπική κοινότητα ανέφερε ότι θέλησες να κρατήσεις την ανωνυμία σου. Γιατί;

«Δεν θεώρησα ότι ήταν σημαντικό να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε αυτόν που συνεισφέρει. Σημασία έχει η πράξη. Είναι καλό το ότι ακούστηκε για να υπάρξει ευαισθητοποίηση. Όμως ποτέ δεν επιδίωξα να βρεθώ εγώ στο προσκήνιο».

Η αναφορά του για το πρωτάθλημα μας

-Γνωρίζεις πότε θα ξαναπαίξετε μπάλα;

«Όλοι μας ακολουθούμε τις ειδήσεις μέσω διαδυκτίου. Η ομάδα μας είναι σε συνεχή επαφή με την ΚΟΠ ωστόσο μέχρι να αρθεί ο περιορισμός οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι άνευ ουσίας. Όσο διαφοροποιείται η κατάσταση οι διάφοροι οργανισμοί σκέφτονται, αναλύουν και αποφασίζουν. Υπολογίζω ότι θα ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο αρχές Μαϊου όμως τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα».

– Στο Βέλγιο αποφασίστηκε η παύση της αγωνιστικής δράσης και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στην Κύπρο η ομάδα σου είναι πρώτη. Πως θα έβλεπες μία παρόμοια απόφαση και εκεί;

«Η κατάσταση διαφέρει από χώρα σε χώρα και προφανώς όλοι προσπαθούν να βρουν τις καλύτερες λύσεις. Στην Κύπρο πάντως οι συνέπειες τις επιδημίας δεν έχουν ξεφύγει όπως συνέβη σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό θα έλεγα ότι δεν θα είναι δίκαιο να τελειώσει το πρωτάθλημα στην Κύπρο τώρα. Θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, η βαθμολογία το δείχνει αυτό, όμως μένουν άλλοι εννέα αγώνες και όλα μπορούν να συμβούν. Όλα εξαρτώνται από εμάς, αν κερδίσουμε τα παιχνίδια μας θα είμαστε πρωταθλητές. Όμως σίγουρα δεν θα το χαρούμε αν κερδίσουμε «χρυσό μετάλλιο» χωρίς να παίξουμε τα 9 παιχνίδια που έμειναν. Η επιτυχία μέσα από τη μάχη είναι πιο γλυκιά και σίγουρα όλες οι ομάδες έτσι σκέφτονται».

-Λέγεται ότι στο να επανέλθει ένας αθλητής στην αγωνιστική δράση ύστερα από δυόμιση μήνες απραξίας, αυξάνεται ο κίνδυνος για τραυματισμούς. Τι νομίζεις;

«Σίγουρα τώρα απαιτείται ένα διαφορετικό πρόγραμμα ατομικής προπόνησης και άσκησης, διαφορετικές κινήσεις, εξάσκηση διαφορετικών ομάδων μυών σε σχέση με την προπόνηση με μπάλα ή σε συνθήκες αγώνα. Δεν υπάρχουν αυτά στην εξάσκηση μας στο σπίτι. Υπάρχει σίγουρα μία δόση αλήθειας σε αυτό όμως οι τραυματισμοί είναι πάντοτε στη ζωή ενός αθλητή. Με τη σωστή άσκηση μπορούμε να μειώσουμε αυτό τον κίνδυνο».

Η Ουγγαρία διεκδικεί θέση στο Γιούρο

-Αναμένουμε και το παιχνίδι για το κύπελλο Εθνών ενόψει και του Γιούρο

Όταν αποφασίστηκε ότι το παιχνίδι μας με την Βουλγαρία θα αναβληθεί, έβγαλα από το νου μου αυτό το παιχνίδι το οποίο για μήνες όλοι μας περιμέναμε. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, όταν κάθισα μπροστά από τον υπολογιστή μου και είδα διάφορες δημοσιεύσεις για το τι γίνεται στον κόσμο κατάλαβα ότι αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτόμαστε. Τώρα η επιδημία είναι ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος.

Εδώ η συνέντευξη στην Ουγγρική αθλητική ιστοσελίδα