Home TOP NEWS «Δεν νομίζω να επαναρχίσει κανένας αγώνας τον Ιούνιο»

«Δεν νομίζω να επαναρχίσει κανένας αγώνας τον Ιούνιο»


Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κατάσταση που βιώνουμε αυτό το διάστημα με τον κορωνοϊό, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το αν θα έχουμε ξανά φέτος… ποδόσφαιρο.

Για την κατάσταση γενικά στην Κύπρο: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, όπως λέμε, για την κατάσταση. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Αν ανακοινώνονται καθημερινά ένα τέτοιος αριθμός, όπως των τελευταίων ημερών, σημαίνει ότι θα μέτρα έχουν δουλέψει και θα δούμε ότι θα πέφτουν τα κρούσματα. Και ελπίζω να φτάσουμε στην κατάσταση όπου να είναι μηδενικά», ανέφερε αρχικά ενώ αν μπορεί να υπολογίσει για το πότε θα έχουμε μηδενικά κρούσματα είπε:
«Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη. Αν συνεχίσουμε σε αυτά τα επίπεδα, ίσως αρχίσουν να πέφτουν τα κρούσματα μετά την Μεγάλη Εβδομάδα. Αν φτάσουμε τα μηδενικά αποτελέσματα, καλώς, μέχρι τέλος του μήνα. Για να χαλαρώσουν τα μέτρα, πρέπει να φθάσουμε τα μηδενικά κρούσματα και θα χρειαστεί επιπλέον δυο βδομάδες για να μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς».

Για το αν βοηθάει ότι είμαστε μικρός πληθυσμός: «Ναι, βοηθάει. Δεν υπάρχουν τα εισαγόμενα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, από τα οποία μας προήλθε ο ιός. Τα περισσότερα είναι από επαφές. Το ότι μπήκαν νωρίς τα περιοριστικά μέτρα, προλάβαμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα και ελπίζουμε ότι στο τέλος, θα τον έχουμε νικήσει. Από την άλλη δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση της κατάστασης. Μπορεί να πουν κάποιοι ότι είναι καιρός να παραβούμε τα μέτρα, όμως μπορεί να υπάρχουν άτομα που έχουν εκτεθεί στον ιό, χωρίς να έχουν νοσήσει. Θα πρέπει να μην έχουμε κρούσματα. Ούτε ένα, ούτε δύο. Ίσως οι επαφές αυτών να δημιουργούν πρόβλημα».

Για το αν θα έχουμε επανέναρξη στο πρωτάθλημα: «Πριν μηδενιστούν τα κρούσματα δεν το βλέπω. Διότι θα υπάρξουν συναθροίσεις φιλάθλων. Αθλητές του στίβου και γενικότερα. Αυτό είναι που «επιδιώκει» και ο ιός διότι διατηρεί την λοίμωξη. Δεν νομίζω να επαναρχίσει κανένας αγώνας μέχρι τον Ιούνιο. Έχουν μολυνθεί και αθλητές στο εξωτερικό και βλέπουμε πως κανείς δεν είναι άτρωτος, οπόταν πριν μηδενιστούν τα κρούσματα και να περάσουν και δυο βδομάδες μετά, δεν μπορεί να δοθεί άδεια για να αρχίσουν προπονήσεις».

Για το αν θα πρέπει να ξεχάσουμε το ποδόσφαιρο για φέτος: «Μάλλον. Εκεί που βλέπω τα πράγματα να γίνονται καλύτερα, είναι ο Ιούνιος. Και πάλι όμως θα το ρισκάρεις να επαναρχίσεις το πρωτάθλημα…»

Στην Γερμανία άρχισαν προπονήσεις ανά μικρά γκρουπ οι ποδοσφαιριστές, μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και στην Κύπρο: «Θα μπορούσε να γίνει, αλλά όχι τώρα. Ίσως, αν πάνε καλά τα πράγματα και ελαφρώσουν κάπως τα μέτρα, ίσως είναι κάτι που θα δούμε αργότερα, τον Ιούνιο».

Πηγή: sport-fm.com.cy