Home SPORTS NEWS Κορονοϊός: Υποτίμηση της La Liga κατά 1,1 δισ. ευρώ!

Κορονοϊός: Υποτίμηση της La Liga κατά 1,1 δισ. ευρώ!


Το ισπανικό πρωτάθλημα, ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο, βλέπει την εμπορική αξία των ομάδων του να καταρρέει εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός δεν πλήττει τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους μόνο με τις απώλειες από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες και εισιτήρια, αφού ρίχνει και την αξία των παικτών, όπως εξηγεί με σχετική της έρευνα η ιστοσελίδα Transfermarkt.de

Η γερμανική ιστοσελίδα, η οποία ειδικεύεται στην οικονομική πλευρά του ποδοσφαίρου, αναφέρει ότι η εμπορική αξία του πρωταθλήματος, μέσω των ομάδων του, πέφτει κατά 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ (!), μια υποτίμηση της τάξεως του 18,69%.

Πιο συγκεκριμένα, η εμπορική αξία του ρόστερ της Μπαρτσελόνα (πάντα κατά προσέγγιση) πέφτει κατά 207,1 εκατομμύρια ευρώ (19,55%) και μένει πλέον στα 852,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτό της Ρεάλ πέφτει κατά 191,5 εκατομμύρια ευρώ (17,73%) και μένει στα 888,5 εκατομμύρια ευρώ. Με λίγα λόγια, η Ρεάλ βγαίνει «κερδισμένη» σε σχέση με την Μπάρτσα, αφού η διαφορά μεταξύ τους ανεβαίνει από τα 20,2 στα 35,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η αξία της τρίτης τη τάξει ομάδας της La Liga, της Ατλέτικο Μαδρίτης, πέφτει κατά 161,5 εκατομμύρια ευρώ και πάει στα 709, μια πτώση της τάξεως του 18,55%.

Πηγή:Gazzetta.gr