Home TOP NEWS Όλα τα δεδομένα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο μετά την τηλεδιάσκεψη

Όλα τα δεδομένα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο μετά την τηλεδιάσκεψη


Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας της ΚΟΠ με τους Προέδρους της πρώτης κατηγορίας και η οποία διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, συζητήθηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα ωστόσο δεν κατέληξε κάπου καθώς η πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει δυστυχώς και το νησί μας δεν άφησε το περιθώριο τους εμπλεκόμενους να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κούμας και οι πρόεδροι των ομάδων έριξαν στο τραπέζι της συζήτησης το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Ομοσπονδία γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να ζητηθεί σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες να ξεκινήσουν προπονήσεις χωρίς καμία ασφάλεια της υγείας τους.

Φυσικά το σενάριο αυτό δεν είναι και το οριστικό. Η ΚΟΠ άλλωστε μετέφερε την επιθυμία της ΟΥΕΦΑ για να τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα, έστω κι αν χρειαστεί η επιμήκυνση της σεζόν μέχρι τον Ioύλιο

Αν πάμε στο ακραίο σενάριο, δηλαδή αυτό της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, για το ποιες ομάδες θα πάρουν τις προνομιούχες θέσεις εξόδου στην Ευρώπη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη υπήρξε συζήτηση και για το κεφάλαιο μισθοδοσία παικτών. Γι αυτό το θέμα υπήρξαν διαφωνίες, καθώς κάποιοι από τους προέδρους των ομάδων έχουν την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πληρωθούν και τον Μάρτιο, άλλοι θεωρούν ότι θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο.  Το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επαφή που θα έχει η ΚΟΠ με τον ΠΑΣΠ.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα μη ύπαρξης υποβιβασμού από την Α΄ στη Β΄ κατηγορία, καθώς και το σενάριο αύξησης σε 14 ομάδες για τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, τόνισε στους παράγοντες των ομάδων ότι θα πρέπει να αποφασιστεί η κοινή γραμμή που επιθυμούν για το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας, σε αντίθετη περίπτωση εάν δεν υπάρξει ομοφωνία τότε θα μετρήσει η πλειοψηφία, για να μπορέσει η Ομοσπονδία να επικυρώσει την απόφαση της και τα θέματα που θα πάρει στη γενική συνέλευση της ΚΟΠ.

Να σημειώσουμε ότι στην τηλεδιάσκεψη δεν έλαβαν μέρος ο ΠΑΣΠ, Σύνδεσμος Προπονητών, ενώ απείχε και παράγοντας της Δόξας Κατωκοπιάς.

Τέλος να αναφέρουμε ότι δεν έχουν καθοριστεί πιθανές ημερομηνίες για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η ΚΟΠ αξιολογεί την κατάσταση με την πάροδο των ημερών και μέχρι το Πάσχα υπολογίζουν ότι θα είναι σε θέση να αποφασίσουν για ημερομηνίες αν οι συνθήκες το επιτρέπουν.