Home TOP NEWS Δείτε και διαβάστε αναλυτικά όλα όσα λέχθηκαν στη διάσκεψη Λάρκου

Δείτε και διαβάστε αναλυτικά όλα όσα λέχθηκαν στη διάσκεψη Λάρκου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ η συνέντευξη Τύπου της ομάδα μας, η οποία χωρίστηκε σε δύο μέρη. Αρχικά έγινε η παρουσίαση της φανέλας για τη σεζόν 2020-2021 για την οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Γρηγόρη. Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Αθλητικός Διευθυντής, κ. Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος μίλησε για την παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην περσινή σεζόν και στους στόχους για τη νέα σεζόν.

Αρχικά παρουσιάστηκε η φανέλα της σεζόν 2020 – 21 με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της κ. Δημήτρη Γρηγόρη να δηλώνει: «Θέλουμε να αναδεικνύει η φανέλα το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο της και αυτή η φανέλα να μας θυμίζει τη χρονιά που η ΟΜΟΝΟΙΑ επέστρεψε στην κορυφή. Είναι μία από τις φανέλες που θα έχουμε. Αυτή η φανέλα (η πράσινη) θα περιλαμβάνει και κάποιες εκπλήξεις που ακόμη δεν φαίνονται. Η παρουσίαση θα γίνει τον Ιούλιο. Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μπορούν να αναγράψουν το όνομά τους και της Εταιρείας τους στη φανέλα που θα φοράνε οι ποδοσφαιριστές μας στα γήπεδα τη νέα σεζόν. Έχουμε ξεπεράσει τα 500 ονόματα και μέχρι τις 2 Ιουνίου ελπίζουμε πως θα φτάσουμε τα 750 ονόματα. Επίσης θα αναγράφονται και τα ονόματα των φιλάθλων που έχουν φύγει από τη ζωή και έτσι τους τιμάμε και τους κάνουμε μέρος της ιστορίας μας. Μπορεί ο κάθε ένας είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω τηλεφώνου να κάνουν παραγγελίες. Ένας τυχερός θα ακολουθήσει την ομάδα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Αθλητικός Διευθυντής, κ. Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος στην αρχική του αναφορά τόνισε: «Σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας και ελπίζω η συζήτηση που θα γίνει θα βοηθήσει εσάς και τον κόσμο να κατανοήσει τι κάνουμε και τι σχεδιάζουμε να κάνουμε. Θα κάνω μία ανασκόπηση για τη σεζόν που τελείωσε άκομψα τον Μάρτη και θα μιλήσουμε και για τη νέα σεζόν. Αρχικά θέσαμε ως στόχο την πρώτη τετράδα, τη δημιουργία ενός κορμού για να αποφεύγουμε τις πολλές αλλαγές και να φέρουμε πίσω τον κόσμο. Αυτό που πετύχαμε είναι πέραν των προσδοκιών. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τους τίτλους. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την στήριξη, στη διοικητική ομάδα, στον προπονητή, στο υπόλοιπο επιτελείο, στο προσωπικό διότι πίσω από τις επιτυχίες κρύβονται άνθρωποι που δεν τους βλέπει κανένας. Όλοι διετέλεσαν έργο αξιόλογο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σίμο Ταραπουλούζη που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα. Και κάποιους ανθρώπους στο στενό μου περιβάλλον που με βοήθησαν και με ανέχτηκαν. Τέλος ευχαριστώ τον κόσμο, το βασικό κομμάτι της ομάδας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία του κόσμου στο πρώτο φιλικό με την Ανόρθωση. Με αγωνία έψαχναν όλοι να βρουν την ποιότητα για να αισθανθούν καλύτερα. Αν πάρουμε ως αγώνα ορόσημο τον τελευταίο αγώνα φάνηκε και το δέσιμο».

Και συνέχισε: «Πέρσι έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα στο “Ηλίας Πούλλος», έπρεπε να λύσουμε συμβόλαια και μετά ακόμα πιο δύσκολο ήταν να φέρουμε όσο το δυνατόν πιο ικανούς παίκτες με βάση τα δικά μας δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε μία νέα ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν ήταν καθόλου από όλο αυτό. Κτίσαμε ένα πλάνο, συνειδητά ένα με ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ και το εμπλουτίσαμε με ποιότητα με βάση τα δεδομένα και τη φιλοσοφία της ομάδας μας. Λειτουργήσαμε με ψυχραιμία, χωρίς πανικό παρά την πίεση του χρόνου και αυτό αποδείχθηκε θετικό. Στην προετοιμασία είχαμε πολλά να διαχειριστούμε. Είχαμε νέο προπονητικό τιμ και προσωπικό. Όλοι αυτοί έπρεπε να βρουν τη χημεία και να δουλέψουν μαζί με βάση τις αρχές και τις οδηγίες του προπονητή. Είχαμε αφίξεις σε διαφορετικές περιόδους και με διαφορετικά δεδομένα ο κάθε ένας. Ήταν δύσκολο εγχείρημα διότι θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αυτό είχε επίδραση στους πρώτους αγώνες και θα πω ότι η δική μας ομάδα παρουσία καλό πρόσωπο με κάποια κενά φυσιολογικά στο ξεκίνημα. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα, αλλά και την πιθανότητα ο κόσμος να μην μας εμπιστευτεί. Επίσης, είχαμε κάποια κρύα και απρόβλεπτα με την απώλεια των δύο τερματοφυλάκων την ίδια ακριβώς μέρα. Ευτυχώς για εμάς, κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και καταφέραμε να αναπληρώσουμε το πολύ δύσκολο κενό που δημιουργήθηκε και το οποίο αφορούσε και τον αντίκτυπο στον κόσμο και στην ψυχολογία του και της ομάδας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Λάρκου, είπε: «Ετσι λοιπόν ολοκληρώσαμε παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα έβγαλε χαρίσματα στο γήπεδο. Τον Ιανουάριο ήταν συνειδητή επιλογή να κάνουμε ελάχιστες αλλαγές και αν βρίσκαμε κάτι καλύτερο. Αυτό όμως που κάναμε τον Γενάρη και ήταν τόλμημα, ήταν να δώσουμε χώρο και αν είναι δυνατόν χρόνο στους νέους παίκτες που είχαμε στην πρώτη ομάδα διότι αισθανόμαστε ότι έχουν την προοπτική. Αν δείτε το πόσοι έφυγαν και πόσοι ήρθαν αυτό επαληθεύεται. Γίναμε καλύτεροι και δημιουργήσαμε μία ομάδα που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Κατά τη διακοπή λειτουργήσαμε γρήγορα αντανακλαστικά και βρήκαμε με την τεχνολογία έναν τρόπο λειτουργίας με στόχο να κρατήσουμε όλους σε καλή ψυχολογική κατάστασης και τους παίκτες σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Όποια ομάδα, σε περίπτωση επανεκκίνησης, ερχόταν πιο έτοιμοι σε αυτούς τους δύο τομείς, θα είχε πλεονέκτημα».

Ακολούθως μίλησε για τους στόχους της νέας σεζόν: «Για τη νέα σεζόν είμαι βέβαιος ότι περιμένετε να ακουσέτε κάτι ανάλογο σε σχέση με πέρσι. Θα ξεκινήσω και θα πω ότι έχουμε τρεις στόχους. Πρώτος είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την ομάδα σαν οργανισμό και εδώ θέλω να σημειώσω την πρόκληση να διαχειριστείς μία επιτυχία αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Οι νέες υποχρεώσεις θα μας βρουν να ξεκινούμε από μηδέν βαθμούς. Τίποτα, αν δεν έχουμε νοοτροπία και ταπεινότητα, δεν θα μας δοθεί αν δεν το κερδίσουμε. Δεύτερο θέλουμε να σταθεροποιλησιυμε την ομάδα σε πορεία πρωταγωνιστική. Η ευρωπαϊκή μας πορεία να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Πολλές φορές κρίνεται από μία κλωστή, από μια κλήρωση και από ένα λάθος. Εμείς θέλουμε αυτή η λεπτομέρεια φέτος να είναι με το μέρος μας. Τον προγραμματισμό τον χωρίσαμε σε 5 ενότητες. Η πρώτη ήταν να συμφωνήσουμε με τον προπονητή. Δεύτερον ήταν ότι θα είχαμε όλους τους συνεργάτες μας μαζί μας και το πετύχαμε. Το τρίτον είναι να προσπαθήσουμε, όσους παίκτες ήταν στην ομάδα και τους χρειαζόμαστε, να εξασφαλίσουμε ότι θα μείνουν και στην επόμενη σεζόν. Είναι μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Η τέταρτη είναι, ανάλογα το τι κενά θα αφήσουν οι πιθανές μη υπογραφές παικτών που θέλαμε από το ρόστερ μας, οι προσθαφαιρέσεις θα γίνουν μετά. Η πέμπτη είναι να σχεδιάσουμε την προετοιμασία μας, όμως τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πότες ξεκινούμε, ούτε που πάμε και περιμένουμε τις ημερομηνίες».

Ακολούθως άρχισε ο κύκλος των ερωτήσεων:

Για την παρουσία του Προέδρου κ. Σταύρου Παπασταύρου: «Είναι σημαντική η συνεισφορά του παράγοντα που δίνει οικονομική και διοικητική σταθερότητα, Από εκεί δίνεται η δυνατότητα στο υπόλοιπο οικοδόμημα να λειτουργήσει».

Για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος μίλησε για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Από την περσινή σεζόν υπάρχει μία αχρείαστη συζήτηση γύρω από τις δηλώσεις και τις λέξεις. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει βαρεθεί να ακούει υποσχέσεις. Ο πρόεδρος το είπε γιατί η ξέρει ότι η ομάδα μπορεί να το κάνει. Δεν είναι το τι λέω αλλά το τι κάνω. Το εγχείρημα να παραμείνουμε σε τροχιά διεκδίκησης είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που έγινε φέτος στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι φυσιολογικό. Δεν είναι αναλαμπή. Αυτό θα έπρεπε να γίνει σε 2-3 χρόνια δουλειάς. Δεν φτάνει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου αλλά και τους αντιπάλους. Δεν περίμενα πέρσι τέτοιο καιρό, ακόμα κι όταν ξεκίνησε η ομάδα, δεν θα το πίστευα. Όταν είδα τη δυναμική μας, τη δυναμική των άλλων ομάδων, όταν έκανε τις συγκρίσεις πλέον ήξερα ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό φέτος».

Για αυτά που άλλαξαν από την περσινή σεζόν: «Καταφέραμε να φέρουμε ποιοτικότερους παίκτες και διαχειριστήκαμε στις δυσκολίες, εσωτερικά, όλα τα θέματα που είχαμε και αυτό μας έδινε χρόνο να λειτουργούμε ωφέλημα για την ομάδα. Είχαμε έναν νέο προπονητή ο οποίος είχε τη στήριξη από τους γύρω του, με βάση την ιεραρχία και τους κανόνες, και αυτό μας έδινε σταθερότητα. Βοήθησαν πολύ τα αρχικά αποτελέσματα. Όσοι παίκτες έδειξαν επαγγελματισμό, ικανότητα, ποιότητα, δέθηκαν με τον κόσμο και αυτά δημιούργησαν κάτι καλύτερο σε σχέση με το αρχικό μας όραμα».

Για τις θέσεις που θα ενισχυθεί η ομάδα στη νέα σεζόν: «Εάν παραμείνουν οι παίκτες που θέλουμε, οι παίκτες που θα πάρουμε για την εντεκάδα θα είναι δύο και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε με μία η περισσότερες κινήσεις που θα μας δώσουμε περισσότερο βάθος στο ρόστερ. Θέλουμε να φέρουμε έναν επιθετικό και έναν ακραίο επιθετικό. Αν έρθουν αυτοί θα πρέπει κάποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν».

Για τους τερματοφύλακες που θα παραμείνουν στη νέα σεζόν: «Είναι ένα πολύπλοκο ερώτημα και ποιο δύσκολο να απαντηθεί. Επειδή είμαστε σε διαδικασία συζήτησης, δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω το τι γίνεται».

Για την παραμονή του Ακιντόλα: «Είναι μία δύσκολη υπόθεση την οποία θα επιδιώξουμε να φέρουμε σε πέρας. Επειδή γνωρίζω τα δεδομένα θα πω ότι η πλευρά μας κοιτάζει και αλλού».

Αν γίνονται σκέψεις για απόκτηση Κύπριων ποδοσφαιριστών: «Δεν επιχειρούμε να κυπροποιήσουμε ούτε να αποκυπροποιήσουμε την ομάδα. Αν μπορούμε να φέρουμε έναν αξιόλογο παίκτη θα το κάνουμε. Δεν θα πάρουμε κανέναν αν δεν νιώθουμε ότι δεν θα είναι χρήσιμος. Αν ταιριάζει κάποιος στο πλάνο μας θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε είτε είναι Κύπριος είτε δεν είναι. Αισθάνομαι πάντως ότι με τους νεαρούς Κύπριους που έχουμε, την παρουσία του Κούσουλου, την επιστροφή του Παναγή, αισθάνομαι πολύ καλά πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Αν υπάρχει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για τον Έρικ Μποτεάκ: «Δεν υπάρχει πρόταση. Αν έρθει θα είναι καλοδεχούμενη. Έχουμε ανοικτό μυαλό και αν έρθει κάτι που μας συμφέρει θα το αξιοποιήσουμε».

Για τη θέση της ομάδας μας αναφορικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Όταν ήρθα για τη δημοσιογραφική δεν θα ήθελα να μπούμε σε συζήτηση αποφάσεων της ομοσπονδία και των ομάδων. Ήθελα να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό. Έβλεπα ακόμα και φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να λένε θέλουμε όλα να κριθούν στο γήπεδο. Μέσα στη χρονιά που παίζαμε; Στην παιδική χαρά; Αισθάνομαι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τους δύο τίτλους. Σίγουρα μπορούσε και να τους χάσεις. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, θέλαμε να παίξουμε, αλλά ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι με βάση το πρωτόκολλο δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Ήταν αδύνατον για μία ομάδα να προετοιμαστεί χωρίς αποδυτήρια, είναι μία εξειδικευμένη βιομηχανία για αυτό και όπου παίζουν σήμερα έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο».

Για πιθανές ανανεώσεις σε παίκτες που έχουν ήδη συμβόλαιο με την ομάδα μας: «Γίνονται σκέψεις και είναι μία διαρκής διαδικασία. Δεν είναι στις προτεραιότητες μας αλλά μπορεί να γίνει στο μέλλον. Όταν έρθει η ώρα ενδεχομένως να επιχειρήσουμε με κάποιους που τους θέλουμε να μείνουν κι άλλο στην ομάδα».

Αν έγινε πρόταση για αγορά του Ουζόχο: «Δυστυχώς η Λα Κορούνα βρίσκεται σε μία διαδικασία αλλαγής διαδικασίας δεν έχει διοίκηση και δεν μπορούν να γίνουν διεργασίες για τον παίκτη. Πρόθεση μας είναι να έρθουμε σε επαφή με αυτούς όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση εκεί».

Αν έχουν εντοπιστεί μεταγραφικοί στόχοι: «Θέλουμε πρώτα να εξαντλήσουμε τα περιθώρια με τους παίκτες που θέλουμε να ανανεώσουν. Έχουν προταθεί παίκτες, δεν έγινε καμία συζήτηση και όσα ονόματα έχουν γραφτεί δεν ισχύουν. Για τον Μίκου δεν έχει παρθεί απόφαση».

Για τους δανεικούς παίκτες: Ο Περέιρα θέλαμε να παραμείνει, αλλά αναγκαστήκαμε να τον αντικαταστήσουμε με τον Παντίλιμον. Θα επιστρέψει και θα δούμε στην πορεία αν κρίνεται απαραίτητος να μείνει. Είναι ικανός και πολύ καλός παίκτης και θα δούμε αν θα τον αξιοποιήσουμε. Ο Ραμίρες επιστρέφει, αλλά δεν είναι στο βασικό πλάνο της ομάδας. Του Κατελάρη τελειώνει ο δανεισμός του, ξέρω ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει και θα δούμε με αυτόν τον φακό την υπόθεση. Αν όχι θα επιστρέψει στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Για την πορεία του Μόντες: «Τον παρακολουθούμε, είναι για δύο χρόνια δανεικός και δεν θα επιστρέψει τώρα. Έχει καλή πορεία και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και κτίσει τα χαρακτηριστικά του και να επιστρέψει έτοιμος».

Αν γίνονται σκέψεις για απόκτηση ανασταλτικού μέσου: «Ωραία αυτή η συζήτηση με τον ανασταλτικό μέσο. Θυμίζω ότι στο ρόστερ μας ήταν μέχρι τον Γενάρη ήταν και ο Κατελάρης. Θυμίζω επίσης ότι τον Γενάρη είχαμε 14 ξένους όμως στην πορεία έτυχε ο Φάνος να φύγει για να παίζει κάτι που κρίναμε δίκαιο και είχαμε την ατυχία να δώσουμε τη θέση στον Φαμπιάνο όταν ήρθε τον Οκτώβριο. Δεν είναι μία απλή διαδικασία να φέρουμε κάποιον παίκτη και ευτυχώς δικαιωθήκαμε με τον Κούσουλο».

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας: «Είμαστε στο περίπου. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα συνδυασμό με κάποιες μέρες στην Κύπρο αλά και στο εξωτερικό λόγω εγκαταστάσεων και των φιλικών που θέλουμε να δώσουμε. Δεν έχουμε όμως ακόμη ημερομηνίες και τα σενάρια που επεξεργαζόμαστε είναι στο περίπου και σίγουρα στην Κύπρο είναι πιο δύσκολο».

Για τη συνεργασία του με τον κ. Χένινγκ Μπεργκ: «Είχαμε να δημιουργήσουμε έναν τρόπο λειτουργίας με έναν προπονητή που ήρθε από το εξωτερικό. Και θα ήθελα να του δώσω τι θα ήθελα εγώ αν ήμουν προπονητής. Υπάρχει μια ιεραρχία που όλοι τη σέβονται. Βεβαίως και είχαμε συζητήσεις και έχουμε ακόμα και κινούμαστε προς την ίδια πορεία και στον ίδιο στόχο».

Ποιο ήταν το καλύτερο και ποιο το χειρότερο: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ νομίζω ήταν το πιο γεμάτο. Το χειρότερο ήταν με τον Ολυμπιακό».

Για την αναγνώριση από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: «Με γεμίζει με ευθύνη για να δίνεις πίσω αυτό που εισπράττεις. Από την άλλη το μοναδικό που υπόσχομαι είναι δουλειά, εγώ και οι συνεργάτες μου. Ο κάθε ένας είχε τον δικό του ρόλο και συμμετοχή. Προσπαθούμε να δημιουργούμε κάτι που να ικανοποιεί τον κόσμο».