Home TOP NEWS Εναπόκειται στην ΚΟΠ να αποφασίσει (Ανακοίνωση Κυβέρνησης)

Εναπόκειται στην ΚΟΠ να αποφασίσει (Ανακοίνωση Κυβέρνησης)


Ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό με θέμα το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς, με θέμα το ποδόσφαιρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, εκπροσώπων της επιστημονικής, επιδημιολογικής ομάδας για τον κορωνοϊό, και εκπροσώπων της ΚΟΠ, των Συνδέσμων Προπονητών, Ποδοσφαιριστών, Διαιτητών, του ΚΟΑ, και άλλων αρμοδίων φορέων, με θέμα το υγειονομικό πρωτόκολλο για επιστροφή στις προπονήσεις και τους αγώνες. Σχετικό πρωτόκολλο ετοίμασε το Υπουργείο Υγείας και υποβλήθηκε σχετική πρόταση της ΚΟΠ.

Κατά τη σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα ανέλυσαν τις θέσεις τους επί του πρωτοκόλλου και έδωσαν σχετικές απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Σημειώνω ότι στη σύσκεψη, έγινε σαφές ότι η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την επιδημιολογική ομάδα, έθεσε τα χρονοδιαγράμματα που απορρέουν από τη στρατηγική για τη σταδιακή άρση των περιορισμών και έχει θέσει τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα βάσει των οποίων μπορούν να επαναρχίσουν τα αθλητικά πρωταθλήματα, όπως και αυτό του ποδοσφαίρου.

Έγινε, επίσης, σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί να γίνουν παρεκκλίσεις ούτε στα χρονοδιαγράμματα ούτε στις ημερομηνίες που έχουν τεθεί ούτε στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εναπόκειται, πλέον, στην ΚΟΠ και το Διοικητικό της Συμβούλιο, να αποφασίσουν κατά πόσο θα επαναρχίσει και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λαμβάνοντας υπόψη τα χρονοδιαγράμματα και τα πρωτόκολλα που η Κυβέρνηση έχει καθορίσει».