Home TOP NEWS Μπεργκ: «Στόχος μου ήταν να αποκαταστήσω το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Μπεργκ: «Στόχος μου ήταν να αποκαταστήσω το μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»


Η πολωνική ιστοσελίδα «Super Express» φιλοξενεί δηλώσεις του προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Χένινγκ Μπεργκ μίλησε για τη διακοπή του πρωταθλήματος λέγοντας…

«Φυσικά, θα προτιμούσαμε να τελειώσουμε τη σεζόν και στο γήπεδο για να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, αλλά… Συνολικά δείξαμε γιατί η Ομόνοια ήταν η καλύτερη ομάδα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Όσον αφορά την απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης: Το δέχομαι, νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι τώρα ένα «μικρό πράγμα» σε σύγκριση με αυτό που περνά ο κόσμος. Ναι, η κυπριακή ομοσπονδία ετοίμασε ένα πρωτόκολλο επιστροφής, αλλά ήταν διαφορετικό σε ορισμένα σημεία από ό,τι με τα σχέδια για την επιστροφή στην κανονικότητα άλλων τομέων. Και έτσι οι κυπριακές αρχές αποφάσισαν ότι δε θα ευνοήσουν το ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλους κλάδους, εξ ου και η απόφαση να διακοπεί η σεζόν».

Σε ότι αφορά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τη συνεργασία του με αυτήν ανέφερε… «Η Ομόνοια είναι ένα μεγάλο κλαμπ για τα κυπριακά δεδομένα, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια ήταν «αδύνατη». Ήρθε ένας νέος πρόεδρος εδώ και 1,5 χρόνο, ένας νέος αθλητικός διευθυντής εδώ και μισό χρόνο και οι καλοκαιρινές μετεγγραφές αποδείχθηκαν πολύ επιτυχημένες. Ο στόχος μου ήταν να αποκαταστήσω το μεγαλείο της Ομόνοιας και το πέτυχα. Γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος»

Ακολούθως απάντησε σε ερώτηση εάν κάποια μέρα θα επιστρέψει στη Λέγκια Βαρσοβίας: «Είμαι μόλις 50 ετών. Σκοπεύω να δουλέψω ως προπονητής για άλλα 10-15 χρόνια. Με μια λέξη: στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να πείτε “ποτέ”. Όταν πρόκειται για το μέλλον το αφήνω πάντα ανοιχτό, αλλά τώρα επικεντρώνομαι πλήρως στην Ομόνοια. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο, τον αθλητικό διευθυντή, την ομάδα και, όπως είπα, έχω συμβόλαιο. Αυτό το σημείο, είναι το πιο σημαντικό».