Home TOP NEWS «Ο κ. Παπασταύρου έχει προσφέρει αρκετά και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα»

«Ο κ. Παπασταύρου έχει προσφέρει αρκετά και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα»


Στο Sports 1 μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Λώρης Κυριάκου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αναφέρθηκε σε αρκετά και ενδιαφέροντας θέματα που αφορούν στα του ποδοσφαίρου, στην στελέχωση της ομάδας, το ιδιόκτητο γήπεδο και το «Ηλίας Πούλλος» αλλά και στο χρέος του σωματείου.

Για την παρούσα κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε σχέση με το που βρισκόταν προηγουμένως… «Όταν αναλάμβανε ο κ. Παπασταύρου, η Ομόνοια ήταν ίσως στα χειρότερα της. Ήταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και βλέπουμε μετά από δύο χρόνια να αρχίσαμε να χτίζουμε την ομάδα από όλες τις απόψεις. Αυτή τη στιγμή η Ομόνοια θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Τσάμπιονς Λιγκ και να έχει μια καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Διεκδικούσε και τους δυο τίτλους. Ο κ. Παπασταύρου έχει προσφέρει αρκετά αλλά θα προσφέρει ακόμα περισσότερα».

Για το προπονητικό κέντρο… «Αναφέρθηκε χθες στην ανακατασκευή του Ηλίας Πούλλος με στόχο να φιλοξενούμε και ξένες ομάδες. Έχουν γίνει οι κοστολογήσεις και περιμένουμε τις άδειες. Μετά θα συναντηθούμε με τον ΚΟΑ γιατί δικαιούμαστε κάποιες χορηγίες. Θα κατεδαφιστούν όλα».

Για τον πρόεδρο Παπασταύρου… «Έχει αποδείξει ότι δεν μιλά πολύ, είναι ο άνθρωπος των έργων. Έχει επαγγελματίες σε όλα τα πόστα και πιστεύω η Ομόνοια θα πάει καλύτερα στο μέλλον».

Σε ότι αφορά στα της ομάδας, το προπονητικό και το ιδιόκτητο γήπεδο είπε:  «Πρώτο στόχος είναι η στελέχωση της ομάδας και δεύτερος στόχος το Ηλίας Πούλλος. Βεβαίως έχουμε στο μυαλό μας και το νέο γήπεδο, είχαμε προσπαθήσει με την Τράπεζα Κύπρου να συζητήσουμε το θέμα ‘Χαλεπιανές’ αλλά δεν βρήκαμε και τόση ανταπόκριση. Ο κ. Παπασταύρου είναι επενδυτής και οποιοσδήποτε επενδύει εκατομμύρια θέλει σε κάποια στιγμή να πάρει το ανάλογο πίσω. Εγώ δεν ξέρω κάποιο που ανακατεύτηκε με το ποδόσφαιρο και έβγαλε κέρδος. Το έχει συνειδητοποιήσει και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δώσει στον κόσμο της Ομόνοιας και όχι να πάρει».

Αναφέρθηκε και στο συνολικό χρέος στην ΟΜΟΝΟΙΑ… «Το 2018 ήμασταν στα 18.5 εκατομμύρια χρέος, τώρα είμαστε στα 14.5. Σε δυο χρόνια να μειώσεις το χρέος κατά δυο εκατομμύρια δεν είναι το πιο εύκολο»

Είπε για τον κόσμο της ομάδας… «Έχει χρόνια να δω τον Ομονοιάτη να πηγαίνει στο γήπεδο και από το παράθυρο να κρέμεται το κασκόλ της Ομόνοιας και να παίζει ο ύμνος. Δώσαμε την περηφάνια του Ομονοιάτη πίσω. Αυτό ήθελα και είμαι πολύ ικανοποιημένος»

Αναφορικά με τα υπόλοιπα τμήματα… «Ομόνοια δεν είναι ποδόσφαιρο. Πρωταγωνιστεί και στα άλλα τμήματα. Πέρσι στα άλλα τμήματα πήραμε τους περισσότερους τίτλους της ιστορίας μας μέσα σε μια χρονιά».

Για τις καταγγελίες Παπασταύρου σε ότι αφορά στη διαφθορά στο ποδόσφαιρο… «Δεν μπορεί να έρθει τώρα στην Κύπρο ο κ. Παπασταύρου με τα μέτρα που υπάρχουν. Περιμένουμε να το επιτρέψουν οι καταστάσεις και με την πρώτη ευκαιρία θα έρθει. Μέχρι και ο ΠτΔ μίλησε για όσα συμβαίνουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος μίλησε για στάβλο του Αυγεία. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να καθαρίσει ο στάβλος. Είδαμε τραγελαφικά πράγματα σε κάποια παιχνίδια. Είδαμε τα λάθη της διαιτησίας. Ας αποδείξουν οι Κύπριοι διαιτητές στον κόσμο ότι μπορούν και θέλουν. Υπάρχουν και διαιτητές που δεν θέλουν. Ας δείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και δεν θα θέλει κανένας ξένους διαιτητές».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος και τη θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ… «Εμείς από την αρχή είπαμε ότι θέλουμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Βάλαμε σαν όρο ότι πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές γιατί είδαμε τι έγινε προηγουμένως».