Home SPORTS NEWS Οκτώ τραυματισμοί με την επανέναρξη στην Γερμανία

Οκτώ τραυματισμοί με την επανέναρξη στην Γερμανία


Προτού η οριστική απόφαση για διακοπή στο πρωτάθλημα μας παρθεί, είχαμε εκφράσει μέσω αρθρογραφίας έναν εύλογο προβληματισμό σε ότι αφορά στις συνθήκες στις οποίες θα έπρεπε, αν η απόφαση ήταν διαφορετική, οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο να μπουν στο γήπεδο να αγωνιστούν.

Δείτε εδω:  Το αγωνιστικό πρόγραμμα αν συνεχίσουμε και το… Μουντιάλ του Κατάρ

Απορήσαμε μάλιστα με το γεγονός ότι ο ΠΑΣΠ, το συνδικαλιστικό όργανο το οποίο μάχεται για τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών, δεν επικαλέστηκε σε κανένα σήμειο των αναφορών του το προηγούμενο διάστημα, τους κίνδυνους που ελλοχεύουν σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι.

Η επιβεβαίωση ήρθε στην πρώτη αγωνιστική μέρα με την επανέναρξη στο Γερμανικό πρωτάθλημα.

Συνολικά οκτώ τραυματισμοί παρατηρήθηκαν στα πρώτα έξι ματς με την επιστροφή δράσης στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο 17χρονος Τζοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει βασικός στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και τέθηκε εκτός.

Τραυματίες αποχώρησαν και οι Ζαν-Κλερ Τοντιμπό (Σάλκε) –  Σεμπάστιαν Ρούντι (Χόφενχαϊμ), Περ Σίλιαν Σκιέλμπρεντ (Χέρτα), Ιλα Μπεμπού (Χόφενχαϊμ), Κλάους Γκιάσουλα (Πάντερμπορν), Μαρκί Τουράμ (Γκλάντμπαχ) και Νταν-Αξέλ Ζαγκαντού (Ντόρτμουντ). Μάλιστα, ο τελευταίος θα χάσει το εναπομείναν κομμάτι της σεζόν στην Bundesliga όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Λουσιάν Φαβρ.

Σημειώστε πως στη Γερμανία οι ατομικές προπονήσεις, αρχικά σε γκρουπ και ομαδικές εν συνεχεία, άρχισαν νωρίτερα ωστόσο δεν λείπουν οι απώλειες από αυτήν τη μίνι προετοιμασία δεδομένης της δίμηνης αποχής που προκάλεσε η αναστολή αγωνιστικής δράσης λόγω κορονοϊού.