Home TOP NEWS Ουζόχο: “Έχω πλάνο να βρεθώ σ’ έναν κορυφαίο σύλλογο”

Ουζόχο: “Έχω πλάνο να βρεθώ σ’ έναν κορυφαίο σύλλογο”


Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φράνσις Ουζόχο ο οποίος στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του στην ομάδα μας κι ο οποίος του στέρησε να αγωνιστεί στα παιχνίδια των “πρασίνων”, παραχώρησε δηλώσεις στο «Sports Zone του Lagos Talks» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αφρικανοί στο να αγωνίζονται στην Ευρώπη αλλά και για την προοπτική και το πλάνο στο να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο σύλλογο της Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι πολύ δύσκολο για Αφρικανούς τερματοφύλακες να πετύχουν στην Ευρώπη. Οι παίκτες στις υπόλοιπες θέσεις έχουν πλεονέκτημα, αλλά για τον τερματοφύλακα υπάρχει θέση για μόνον έναν παίκτη και μάλιστα για 90 λεπτά.
Συνεπώς, τις περισσότερες φορές ορισμένοι σύλλογοι θέλουν να παίζει ένας γηγενής σε αυτή την θέση, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανονισμοί για τους αλλοδαπούς.
Είναι επίσης δύσκολο, διότι δεν είναι πολλοί οι Αφρικανοί τερματοφύλακες που έχουν παίξει σε κορυφαίο επίπεδο, εξ ου και οι σύλλογοι φοβούνται λίγο παραπάνω, δεν πείθονται εύκολα να πάρουν έναν μαύρο τερματοφύλακα.
Ακόμη και οι συμπαίκτες σου στην ομάδα κάνουν πλάκα για έναν Αφρικανό τερματοφύλακα. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τερματοφύλακες από την Αφρική στην Ευρώπη.
Όλα πρέπει να τα κερδίσεις, τίποτε δεν σου χαρίζεται. Εγώ έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να γίνω ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Αφρικής. Έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έπρεπε να πάρω την σωστή απόφαση. Το πιο σημαντικό: πρέπει να δουλεύω καθημερινά και να προσπαθώ να ακολουθώ το παράδειγμα αυτών που έχουν παίξει στα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη.
«Συνεπώς, ναι, έχω πλάνο να βρεθώ σ’ έναν κορυφαίο σύλλογο. Έχω πλάνο και δουλεύω. Το πιο σημαντικό επίσης είναι να παίζω. Διότι στην ηλικία μου, αν δεν παίξω τώρα, δεν πιστεύω ότι θα έχω ευκαιρία να είμαι σε κορυφαίο επίπεδο.
Πρέπει λοιπόν να δουλέψω σκληρά και να βρεθώ σε μια ομάδα που θα παίζω σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Μόνον έτσι θα εξελίξω το παιχνίδι μου και θα με δουν οι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Και αν με δουν, ίσως με προσεγγίσουν».