Home TOP NEWS Τι έγινε στα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί…

Τι έγινε στα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί…


Πέραν της Κύπρου, μέχρι στιγμής έχουν βάλει «λουκέτο» άλλα εφτά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Στα τέσσερα εξ αυτών οι οικείες Ομοσπονδίες ανέδειξαν πρωταθλητή και στις τρεις όχι, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μάλτας.

Στη Ligue 1 πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν (ήταν στο +12 από τη δεύτερη Μαρσέιγ) καθώς η λίγκα αποφάσισε να λάβει υπόψιν της την βαθμολογία όπως ήταν την 28η αγωνιστική, όπου και διακόπηκε το πρωτάθλημα.

Η Ολλανδία ύστερα από 65 χρόνια δεν ανέδειξε πρωταθλητή. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε στις 23 Απριλίου ότι δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου και η Eredivisie αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στη φετινή σεζόν. Έτσι, για πρώτη φορά μετά το 1945, λόγω του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, το πρωτάθλημα δεν θα καταλήξει σε κάποια χέρια. Επίσης καμιά ομάδα δεν υποβιβάζεται, ούτε ανεβαίνει από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Για την ιστορία πάντως, Άγιαξ και Αλκμάαρ τερμάτισαν στην κορυφή με 56 πόντους, με τον «Αίαντα» να υπερτερεί λόγω διαφοράς τερμάτων. Στα μεταξύ τους παιχνίδια η Αλκμάαρ κέρδισε δύο φορές, όμως στην Ολλανδία δεν ισχύει ότι και στην Κύπρο.

Παρόμοιες αποφάσεις πήραν και οι ιθύνοντες του Λουξεμβούργου. Η σεζόν εκεί ολοκληρώθηκε χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμό. Ωστόσο, δυο ομάδες από την δεύτερη κατηγορία θα ανέβουν στην πρώτη και από 14 ομάδες θα γίνουν 16 τη νέα σεζόν. Πρόωρο τέλος χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή στο Γιβραλτάρ με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να κατανέμονται με βάση τη βαθμολογία, όπως και στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου αποφάσισε την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 31 Ιουλίου. Έτσι, η σεζόν έλαβε οριστικά τέλος. Η απόφαση έγινε δεκτή από την Pro League, η οποία έδωσε τον τίτλο στην προελαύνουσα Μπριζ (ήταν στο +15 από τη δεύτερη Γάνδη).

Πρόωρο τέλος στην Πρέμιερσιπ της Σκωτίας ανακοίνωσε η Λίγκα το μεσημέρι της Δευτέρας (18/05) εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση είχε γίνει γνωστή από την Κυριακή κι απλά αναμένονταν λεπτομέρειες σχετικά με τις ευρωπαϊκές θέσεις και τον υποβιβασμό.

Οι Σκωτσέζοι έκαναν χρήση του συστήματος «points per game», με τη Σέλτικ (ήταν στο +13 από την Ρέιντζερς) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια για ένατη σερί χρονιά, τις Ρέιντζερς, Μάδεργουελ και Αμπερντίν να παίρνουν τα εισιτήρια για τα προκριματικά του Europa League, ενώ τελικά η απόφαση που πάρθηκε είναι η τελευταία Χαρτς να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Στη Μάλτα η σεζόν ολοκληρώθηκε και ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για το κατά πόσο θα στεφθεί κάποια ομάδα πρωταθλήτρια ή αν θα υπάρξει υποβιβασμός, ούτε ανακοινώθηκαν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας σεζόν. Οι αποφάσεις θα παρθούν τη Δευτέρα (25/5).

Τέλος η σεζόν 2019-20 στην Ουαλία. Όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία της χώρας σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί. Έτσι οι Κόνας Κουέι Νόμαντς είναι οι πρωταθλητές της σεζόν που σταμάτησε κι ενώ απέμεναν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή της. Οι Κόνας Κουέι είχαν συγκεντρώσει 56 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν οι Νιου Σεντς με 52 ύστερα από 26 παιχνίδια.

Πηγή: goalnews