Home TOP NEWS «Το πρότζεκτ της ποδοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ επεκτείνεται στην Ευρώπη»

«Το πρότζεκτ της ποδοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ επεκτείνεται στην Ευρώπη»


Υπό τον τίτλο «Το πρότζεκτ της ποδοσφαιρικής Ομόνοιας επεκτείνεται στην Ευρώπη» η Financial Mirror δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα στα πεπραγμένα του Σταύρου Παπασταύρου κατά τη διετή παρουσία του στη διοίκηση των «πρασίνων».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στα 30 εκατομμύρια που δεσμεύτηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του δεσμεύτηκε να επενδύσει στο σύλλογο, στην άμεση «ένεση» 1,5 εκατ. για τα οικονομικά κριτήρια της UEFA, στην απορρόφηση 9,5 εκατ. από το συνολικό χρέος των 15 εκατ. αλλά και στην υπόσχεση για παροχή σε ετήσια βάση 5 εκατ. για μεταγραφές και μισθολόγιο.

Στο αφιέρωμα επισημαίνεται ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας με βάση τη Νέα Υόρκη δεν απογοητεύτηκε από την πρώτη χρονιά του, που συνοδεύτηκε με μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην 72χρονη ιστορία της Ομόνοιας, και πέτυχε τη μεταστροφή με την πρόσληψη των Νεόφυτου Λάρκου, Σίμου Ταραπουλούζη και Χένινγκ Μπεργκ.

«Ευελπιστώντας πως έχει αφήσει πίσω τις μαύρες μέρες η Ομόνοια του Παπασταύρου εισέρχεται σε μια ευρωπαϊκή πορεία που μπορεί να της αποφέρει έσοδα από ένα μέχρι και 17 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν αρκούν απλά για την κάλυψη του μπάτζετ μίας σεζόν, αλλά ισοδυναμούν με σοβαρή ένεση ρευστότητας.

Αν η UEFA στείλει τις πρωταθλήτριες των χωρών που καταλαμβάνουν τις θέσεις 12 έως 24 στη βαθμολογία της απευθείας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ομόνοια δεδομένα θα εξασφαλίσει θέση στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι ηττημένες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παίρνουν εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA. Σε αυτό το ενδεχόμενο η Ομόνοια θα εισπράξει 5-7 εκατομμύρια», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: sigmalive.com