Home TOP NEWS Χρόνια πολλά Βασίλισσα!

Χρόνια πολλά Βασίλισσα!


Ημερομηνία ορόσημο η σημερινή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κλείνει 72 χρόνια ζωής.

72 χρόνια αγάπης και αφοσίωσης για την ομάδα μας.

72 χρόνια από τότε που οι δημιουργοί του ένδοξου σωματείου μας αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και να απαρνηθούν τα αριστερά ιδεώδη τους.

Λυμπουρής, Αβραμίδης, Τσιαλής, Καρυόλου , Σκαλιώτης, Καραγιάννης, Χαμπής και πολλοί άλλοι ίδρυσαν αυτή την ομάδα η οποία μέσα στα χρόνια γιγαντώθηκε και αποτέλεσε τον φάρο για να ακολουθήσουν την πορεία της χιλιάδες πιστοί οπαδοί της.

72 χρόνια στα οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ αποτέλεσε σύμβολο αντίστασης και που θα έμπαινε για τα καλά στις καρδιές των οπαδών της.

72 χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε η δική μας μάνα. Χρόνια γεμάτα δυσκολίες αλλά και πάμπολλες χαρές και μεγάλες επιτυχίες οι οποίες κατέστησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ την Βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Σήμερα, συμπληρώνονται 72 χρόνια από την ιστορική απόφαση για την ίδρυση της Ομόνοιας. Στις 4 Ιουνίου 1948 πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη αθλητών και φιλάθλων, με σκοπό την ίδρυση ενός νέου αθλητικού σωματείου και λίγες μέρες αργότερα, στις 17 Ιουνίου 1948, έγινε η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση όπου εγκρίθηκε το καταστατικό και δόθηκε στο σωματείο το όνομα ΑΣΟΛ (Αθλητικός Σύλλογος Ομόνοια Λευκωσίας).

Μετά την ενοποίηση του ποδοσφαίρου και τη συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ, η Ομόνοια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια 20 φορές, κατέκτησε 14 κύπελλα και σήκωσε την ασπίδα (Σούπερ Καπ) της ΚΟΠ 16 φορές.

Περάσαμε δύσκολα χρόνια ωστόσο πλέον ατενίζουμε το μέλλον με υπερηφάνια και αισιοδοξία ξέροντας ότι η ομάδα μας μπήκε πλέον στον σωστό δρόμο και μας υπόσχεται νέες μεγάλες επιτυχίες.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος επέστρεψε δυναμικά αφού παρά τις δυσκολίες στάθηκε όρθια, πάλεψε και τα κατάφερε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΣ! Τα καλύτερα χρόνια είναι μπροστά μας!