Home TOP NEWS «Η ομάδα μας μπήκε σε μια πορεία ανάλογη του ένδοξου παρελθόντος της»

«Η ομάδα μας μπήκε σε μια πορεία ανάλογη του ένδοξου παρελθόντος της»


Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πέρασε στα χέρια του κ. Σταύρου Παπασταύρου.

Ο δικηγόρος και μέλος τότε της διαπραγματευτικής ομάδας των επαφών με τον κ. Παπασταύρου Λάμπρος Πιερή, μίλησε στον Super Sport fm 104.0.


Πριν δύο χρόνια έζησε ιστορικές στιγμές η Ομόνοια:
 «Ήταν και δύσκολες πέραν από ιστορικές οι στιγμές».

Σαν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας τότε πως αισθάνεστε σήμερα και εκείνη την απόφαση; «Τα συναισθήματα μου είναι τα ίδια, όπως και του συνόλου των Ομονοιατών. Η ομάδα μας μπήκε σε μια πορεία ανάλογη του ένδοξου παρελθόντος της. Έγιναν κινήσεις βελτίωσης αρκετές, τόσο διοικητικά, εννοώντας εκσυγχρονισμό σε πολλούς τομείς, υπάρχει οικονομική ευρωστία στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έχουν μπει και αρκετά ζητήματα της ομάδας σε μια πορεία για μείωση των χρεών και ασφαλή εργασιακές συνθήκες. Το κυριότερο όμως είναι η προοπτική που την βλέπει ο κόσμος. Όσοι συμμετείχαν στην τότε διαδικασία γνώριζαν, και το μεταφέραμε εξάλλου, ότι θα υπήρχε ένα πλάνο τριετές όπου ο υπολογισμός για την ανάληψη της κορυφής ήταν στην λήξη της τριετίας. Αυτό ήρθε στον δεύτερο χρόνο αλλά όλες αυτές οι καταστάσεις με την πανδημία δεν μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο ή και τους δύο τίτλους».

Τι άλλαξε στην ομάδα; «Θεωρώ ότι η Ομόνοια είναι στον σωστό δρόμο αλλά συνεχίζεται η δουλειά και η ανάπτυξη. Στην παρούσα φάση γνωρίζουν όλοι ότι εφόσον τηρούν το συμβόλαιο τους και εργάζονται πληρώνονται κανονικά, οι πάντες με βάση τις δηλώσεις τους δείχνουν ότι όλα τους παρέχονται και υπάρχουν στέρεες βάσεις για το μέλλον. Πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα. Πέρσι δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αποτυχημένη προσπάθεια, αλλά ούτε φέτος να πετάμε στα σύννεφα. Πιστεύω θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες. Η Ομόνοια είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός».

Το γεγονός ότι η Ομόνοια κατάφερε να έχει πρωταγωνιστική πορεία, να είναι στην κορυφή δεν είναι μόνο σημαντικό βήμα αλλά κάτι παραπάνω: «Το περιμέναμε ότι θα έρθουν αυτές οι επιτυχίες. Θεωρώ ότι και η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας πιστεύουν ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες. Φέτος, με τις κινήσεις που έγιναν πέρσι και αντιλαμβανόμενοι τα λάθη του πρώτου χρόνου, δεν θα αλλάξει η ομάδα πλήρως και είναι σημαντικό αυτό. Δεν υπάρχουν τα ζητήματα που υπήρχαν στο παρελθόν που ναι μεν τα ξεπερνούσαμε με δυσκολία, τώρα δεν υπάρχουν . Και κάτι σημαντικό θεωρώ ότι η Ομόνοια συνεχίζει την πορεία της χωρίς να υπάρχουν ουσιώδη ζητήματα».

Τότε υπήρχαν αμφιβολίες, αμφισβήτηση, εσείς που τον ζήσατε από κοντά πως ερμηνεύετε πλήρως το γεγονός ότι είναι πλήρως αποδεκτός; «Όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι έκαναν λόγο για άνθρωπο σοβαρό που θα τιμούσε όλα όσα θα καταγράφονταν στο χαρτί. Το είπα ξανά ότι εγώ δεν νιώθω περισσότερο Ομονοιάτης από τον κ. Παπασταύρου. Και ο ίδιος έχει ξεφύγει από το στάδιο κάνω μια επένδυση όπως τις άλλες που κάνω».

Είναι πλέον και συναισθηματικό το δέσιμο; «Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται από κανέναν να τον λιβανίσει. Κάτι που κάναμε τα προηγούμενα χρονιά ήταν ότι ενθουσιαζόμασταν εύκολα και απογοητευόμασταν εύκολα. Η Ομόνοια είναι στην αρχή μιας πορείας που θα φέρει επιτυχίες. Θα πρέπει να γίνουν και αλλαγές στο Κυπριακό ποδόσφαιρο για να είναι πιο δίκαιο εντός των τεσσάρων γραμμών και άρχισαν να γίνονται αυτές οι αλλαγές. Μακάρι να έρθουν και επιτυχίες στην Ευρώπη».

Οι αμαρτίες του παρελθόντος δεν επέτρεψαν στην Ομόνοια να πρωταγωνιστήσει; «Όταν ρωτήθηκα και τότε, είπαμε ότι οι επιτυχίες δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη. Έγιναν εγκλήματα στην πλάτη της Ομόνοιας, δημιουργήθηκαν τεράστια χρέη, μπορούν να αποδοθούν ευθύνες και πολλοί αποδίδουν. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι που θα πρέπει να αποδίδονται ευθύνες. Εν μέρει κάποια πράγματα διορθώθηκαν και θα είναι καλύτερα στο μέλλον. Τότε σε μια συγκέντρωση συνάντησα δύο άτομα. Ο ένας σήμερα δεν στηρίζει την Ομόνοια γιατί πίστευε ότι αυτό θα καταστρέψει την ομάδα και σέβομαι την απόφαση του. Ο δεύτερος ο οποίος εκείνη την μέρα έκλαιγε ήταν ένας πασίγνωστος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. Έκλαιγε και έλεγε ότι δεν βγαίνει από το σπίτι του γιατί δεν αντέχει να του λένε για την Ομόνοια. Όταν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ντρέπονταν να βγουν από το σπίτι δείχνει που φτάσαμε. Η παρούσα κατάσταση δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλύτερα. Ούτε κλοτσοσκούφι είναι η Ομόνοια και δεν εξαρτάται οικονομικά από κανέναν»

Η πανδημία θα επηρεάσει οικονομικά την Ομόνοια; «Η πιο χαμένη ομάδα είναι η Ομόνοια από την πανδημία και μετά η Ανόρθωση. Η Ομόνοια ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα έκανε ρεκόρ εισιτηρίων. Η Ανόρθωση διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Θα ήταν τεράστια τα έσοδα».

Θεωρείτε ότι ήταν ολόσωστη η απόφαση σας τότε να προωθήσετε τον κ. Παπασταύρου; «Σε σχέση με τις επιλογές που είχε μπροστά της η Ομόνοια ήταν η ορθότερη απόφαση, Το κρίνει καθημερινά ο κόσμος αυτό. Είμαι σίγουρος πως θα ήταν η Ομόνοια αν δεν προχωρούσε με αυτή την επιλογή η οποία ήταν η μόνη σε κάποια στάδιο. Η άλλη επιλογή ήταν να παραμείνουμε ως είχαμε. Η Ομόνοια δεν θα έκλεινε αλλά δεν ξέρω που θα ήταν και πως θα λειτουργούσε. Το χρέος είχε προστεθεί στα χρέη των προηγούμενων ετών και δεν υπήρχαν έσοδα. Σχεδόν όλοι οι φίλοι της ομάδας μας βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον».

Δεν αφήσατε απ’ έξω το σωματείο: «Η συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη από τις συμφωνίες που υπήρχαν μέχρι τότε στην Κύπρο μεταξύ σωματείων και εταιρειών».

Πηγή: sport-fm.com.cy