Home TOP NEWS Λέτσιακς: «Πήρα μία εξαιρετική απόφαση να έρθω στην Κύπρο»

Λέτσιακς: «Πήρα μία εξαιρετική απόφαση να έρθω στην Κύπρο»


Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Λέτσιακς αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα protathlima.com.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Γιώργο Νικολάου:

Ο Τσέχος μπακ μίλησε για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο, τον δυσκολότερο αντίπαλο στο πρωτάθλημα μας, τον Μπεργκ, τον Λάρκου, τον Παπασταύρου και άλλους στην ομάδα.

Μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που είχε το περασμένο καλοκαίρι, τι τον έπεισε να έρθει στην Κύπρο, αλλά και για το ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό. Τι απαντά στο ενδεχόμενο ενός νέου συμβολαίου και άλλα πολλά.

-Ένα χρόνο μετά, πως νιώθεις για την απόφαση σου να έρθεις στην Κύπρο;

«Νομίζω πως πήρα μια εξαιρετική απόφαση να έρθω στην Κύπρο. Συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους, και έκανα νέους φίλους. Ακόμη και η οικογένεια μου είναι πολύ καλά εδώ, έτσι πιστεύω πως πήρα μια πολύ καλή απόφαση».

-Ποιος ήταν ο παράγοντας που σε έκανε να επιλέξεις να συνεχίσεις στην Ομόνοια;

«Νομίζω πως ήταν ο προπονητής, επειδή ήμουν πολλές ώρες μαζί του το στο τηλέφωνο. Για εμένα ήταν σημαντικό το ότι μιλούσα με τον προπονητή και με ήθελε και αυτός και όχι μόνο ο αθλητικός διευθυντής. Αν έχεις την υποστήριξη του προπονητή μπορείς να έχεις την σωστή απόδοση. Επειδή σε πιστεύει και σε εμπιστεύεται μπορείς να δείξεις το καλύτερο σου εαυτό».

-Ένα σχόλιο για τον προπονητή σου και τον αθλητικό διευθυντή;

«Είναι και οι δυο εξαιρετικοί επαγγελματίες. Είναι όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ στο προπονητικό κέντρο. Τα ετοιμάζουν όλα για εμάς όσο καλύτερα μπορούν. Κάνουν μια εξαιρετική δουλειά».

-Μπορείς να μας πεις μερικά σχόλια για τον Πρόεδρο της ομάδας, τον Κύριο Σταύρο Παπασταύρου;

«Ο Πρόεδρος είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Μιλά στα ίσια με εμάς, λέει την αλήθεια και τα πράγματα γίνονται ακριβώς όπως τα λέει».

-Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις καλή ατμόσφαιρα με τόσες διαφορετικές εθνικότητες σε μια ομάδα;

«Ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής έκαναν εξαιρετική δουλειά. Γνωρίζω ότι ρωτούσαν και για την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών, πέραν από την απόδοση τους. Ρωτούσαν προπονητές, ατζέντηδες και σκάουτερς.  Έτσι έκτισαν μια ομάδα πολύ φιλική, μπορείς να μιλήσεις με όλους, όλοι σε βοηθούν αν το χρειαστείς. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και ομαδικότητα. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, πάμε μαζί στην παραλία και για φαγητό και το απολαμβάνουμε και εμείς και οι οικογένειες μας».

-Το προηγούμενο καλοκαίρι λέχθηκε πως η Ομόνοια επέμεινε αρκετό καιρό για να σε πείσει να έρθεις στην ομάδα. Πως πήγαν οι διαπραγματεύσεις;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το γεγονός πως ήμουν ακόμη με συμβόλαιο στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έπρεπε πρώτα να τελειώσω με το συμβόλαιο μου εκεί. Έτσι όλοι περίμεναν να χειριστούμε το θέμα με την Ντιναμό και πήρε μερικές εβδομάδες. Γι΄αυτό πήρε λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως. Όταν τέλειωσε το συμβόλαιο μου ήμουν σχεδόν στον δρόμο για την Κύπρο».

-Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες στην Κύπρο;

«Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες στην Κύπρο, αλλά νομίζω πως ο πιο δύσκολος ήταν ο Τάμαρι. Είναι γρήγορος και τεχνίτης παίκτης, είναι μικρόσωμος και είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις».

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον Ορτέγα ο οποίος αποχώρησε πριν από μερικές μέρες;

«Είδα ότι έφυγε. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και άνθρωπος. Περνούσα χρόνο μαζί του, πηγαίναμε και στην παραλία αλλά και για φαγητό. Είναι πολύ θετικός άνθρωπος και πολύ καλός φίλος. Του εύχομαι ότι καλύτερο στο μέλλον και εύχομαι κάπου κάποτε να τον συναντήσω ξανά».

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης εδώ