Home TOP NEWS Λούφτνερ: “Έμεινα στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να παλέψω για Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ,...

Λούφτνερ: “Έμεινα στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να παλέψω για Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για τίτλο”


Ο Τσέχος αμυντικός της ομάδας μας, Μίκαελ Λούφτνερ παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα idnes.cz.

O “βράχος” της αμυντικής γραμμής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Λούφτνερ μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και πως αυτή επηρέασε το Κυπριακό πρωτάθλημα και τον ίδιο, αλλά και για την πρώτη θέση της ομάδας μας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λούφτνερ:

Για το αν πανηγύρισαν στην Ομόνοια το πρωτάθλημα: «Δεν πανηγυρίσαμε ακόμα. Όταν τέλειωσε η σεζόν, βρεθήκαμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα, ήπιαμε μια μέρα και μετά πήγαμε ξανά σπίτι γιατί φοβόμασταν μην μας πιάσουν. Δεν πήραμε μετάλλιο ή κάποιο τρόπαιο ακόμα. Αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αποκτήσεις τρόπαιο στην Κύπρο: «Είναι δύσκολο και δεν το περίμενα. 2-3 ομάδες στην Κύπρο είναι καλές. Ο ΑΠΟΕΛ που κέρδισε 6-7 πρωταθλήματα συνεχόμενα, τερμάτισε στην τρίτη θέση. Αυτό λέει κάτι για το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τίτλο».

Για τους ξένους ποδοσφαιριστές: «Υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν Ισπανοί, Πορτογάλοι και Άγγλοι. Είμαστε δύο Τσέχοι και ένας Σλοβάκος (σ.σ. Χούμποτσαν), ένας Γάλλος και ένας Άγγλος. Ευτυχώς όλοι μιλάνε αγγλικά και έτσι η επικοινωνία δεν σταματά, το αντίθετο. Η ομάδα είναι εξαιρετική».

Για το τι υπερισχύει: «Οι δυνατές ομάδες εδώ δεν έχουν Κύπριους προπονητές, αλλά ξένους. Όπως επίσης και ξένους ποδοσφαιριστές. Έτσι παίζουν με πιο ευρωπαϊκό στιλ. Στα χαρτιά, οι αδύναμοι έχουν αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και προπονητές, αλλά είναι ανταγωνιστικοί».

Για τη δική του παρουσία στην Κύπρο: «Έπαιζα πάντα στο κέντρο της άμυνας, έχασα μόνο ένα παιχνίδι λόγω καρτών. Με βοήθησε πολύ. Μετά τον τραυματισμό μου στην Κοπεγχάγη, δεν ξέρεις σε ποιο βαθμό θα επανέλθεις».

Για την επέκταση του δανεισμού του: «Συμφώνησα να μείνω στην Κύπρο για ακόμη ένα χρόνο. Θα παίξουμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι ένα τεράστιο κίνητρο, αλλά είναι δύσκολο. Θα παλέψουμε για τον τίτλο ξανά. Εδώ έχει υπέροχο καιρό, εξαιρετικό προπονητή και συμπαίκτες. Δεν μου λείπει κάτι».

Για το γεγονός πως δεν πέρασε από δοκιμαστικά στην Κοπεγχάγη αυτό το Καλοκαίρι: «Υπάρχουν πέντε κεντρικοί αμυντικοί στην ομάδα και έχω πληροφορίες πως θα αποκτηθεί άλλος ένας. Έτσι θα ήμασταν εφτά. Επιστρέφοντας από δανεισμό, είναι δύσκολο λόγω του ανταγωνισμού. Στην αρχή ήθελα να το δοκιμάσω, να παλέψω αλλά σκέφτηκα να ακολουθήσω την Ομόνοια. Έπαιξε ρόλο και η οικογένεια μου. Έχω μαζί μου την κοπέλα μου. Αποφάσισα να παλέψω για το Τσάμπιονς ή το Γιουρόπα Λιγκ, να κερδίσουμε ακόμα ένα τίτλο και μετά να παλέψω για την Κοπεγχάγη. Η σεζόν αρχίζει μέσα Ιουνίου. Μας ενημέρωσαν πως στις 26 Ιουνίου πρέπει να επιστρέψουμε και ανυπομονώ για αυτό».

Για το αν επικοινώνησαν μαζί του από την Ελλάδα: «Υπήρχαν κάποιες επαφές, είχα 3 ή 4 προτάσεις από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όμως δεν συμφώνησα».

Για την ατμόσφαιρα στην Κύπρο: «Φοβερή. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο με τους περισσότερους τίτλους, όπως ο ΑΠΟΕΛ. Μοιραζόμαστε το γήπεδο μαζί τους, το οποίο είναι χωρητικότητας 20.000 φιλάθλων. Υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας. Ολόκληρη η Κύπρος χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, το ένα πανηγυρίζει για την Ομόνοια και το άλλο για τον ΑΠΟΕΛ».