Home TOP NEWS Μπήκε το νερό στο αυλάκι για την κοινή πλατφόρμα Primetel-Cablenet-CYTA

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για την κοινή πλατφόρμα Primetel-Cablenet-CYTA


Οι εξελίξεις στα τηλεοπτικά τρέχουν με αμείωτο ρυθμό και όλα δείχνουν ότι το νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι, με την δημιουργία κοινής τηλεοπτικής πλατφόρμας να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Όποια εμπόδια και διαφωνίες υπήρχαν, φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν και οι τρεις ηγέτες των ψηφιακών τηλεοπτικών πλατφορμών, της Cytavision, Cablenet και Primetel, έδωσαν τα χέρια και μέσα στον Ιούλιο δεν αποκλείεται να δούμε να πέφτουν και οι υπογραφές στα συμβόλαια.

Οι διαπραγματεύσεις των τριών πλευρών το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά επίμονες, όμως όλα δείχνουν ότι είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τις πληροφορίες να θέλουν τους ηγέτες των τριών τηλεοπτικών πλατφορμών να έχουν καταλήξει σε κατ΄αρχήν συμφωνία και όλα τα δεδομένα έχουν ήδη δοθεί στους συμβούλους για επεξεργασία των συμβολαίων.

Στόχος όλων τώρα, είναι η συμφωνία να υπογραφεί εντός του Ιουλίου και πριν το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να προσφερθούν τα εμπλουτισμένα πακέτα συνδρομών τα οποία θα περιλαμβάνουν θέαση όλων των αγώνων του Κυπριακού Πρωταθλήματος και από τις τρεις τηλεοπτικές πλατφόρμες.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα να έχει ενημερωθεί για τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται στα τηλεοπτικά, με τον ίδιο τον κ.Κούμα να φαίνεται ότι έχει ζητήσει, να διασφαλιστούν τα υφιστάμενα συμβόλαια των ομάδων και ιδιαίτερα αυτών που διαθέτουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα τους μέσω της ΚΟΠ.

‘Αλλη μια σημαντική εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα προκύψει μέσα από αυτή την μεγάλη αλλαγή είναι, ότι ο εξωφρενικός ανταγωνισμός πλειοδότησης σε σωματεία για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα θα «σπάσει» μετά πολλά χρόνια. Όπως είχαν τα δεδομένα μέχρι σήμερα, η Cyta- Primetel – Cablenet πλήρωναν 17εκ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων, ποσό το οποίο σίγουρα δεν θα ισχύσει με την κοινή πλατφόρμα.

Πάντως αυτό που περίμενε εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος είναι όλο και πιο κοντά, αν όλα πάνε καλά οι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία με μια συνδρομή να βλέπουν τους αγώνες όλων των Κυπριακών ομάδων από μια τηλεοπτική πλατφόρμα.