Home TOP NEWS Την εμπιστοσύνη την κέρδισαν, με το υψηλό ποσοστό επιτυχίας ένα χρόνο προηγουμένως

Την εμπιστοσύνη την κέρδισαν, με το υψηλό ποσοστό επιτυχίας ένα χρόνο προηγουμένως


Πέρυσι η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στην προετοιμασία της στις 3 Ιουλίου. Στην πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ το ρόστερ κάθε άλλο παρά συμπληρωμένο ήταν.

Λάρκου και Ταραπουλούζης είχαν μπροστά τους ένα βουνό να ανέβουν μέχρι να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις και χρειάστηκε να κάνουν αγώνα δρόμου για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ομάδας όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Και τα κατάφεραν. Το αποτέλεσμα το είδαμε άλλωστε μέσα στη χρονιά και η κατάληψη της πρωτιάς τους δικαίωσε για όλες τους τις επιλογές.

Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τις οποίες χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια αλλά και υπομονή μέχρι να κατηφορήσουν στο νησί μας.

Ουσιαστικά η ομάδα άρχισε πέρσι τη χρονιά έχοντας από την αρχή της προετοιμασίας στο ρόστερ, τους τότε νεοφερμένους Λούφτνερ, Τιάγκο, Λανγκ, Ζοέλ, Κυριακίδης , Βίτορ και Ουζόχο.

Η ομάδα προπονήθηκε για λίγες μέρες στην Κύπρο, έφυγε στις 16 Ιουλίου για την Πολωνία με αρκετές εκκρεμότητες. Μία μέρα προηγουμένως είχε κλέισει τον νεαρό Νικόλα Παναγιώτου και χρειαζόταν να κάνει άλλες έξι προσθήκες.

Την ομάδα συνάντησαν, μεσούσης του βασικού σταδίου προετοιμασίας στην Πολωνία οι Μποτεάκ, Εζρά και Ορτέγκα ενώ οι τρεις τελευταίες μεταγραφές ήταν οι Λέτσιακς (ήρθε στις 6 Αυγούστου), Μίκου (ήρθε στις 16 Αυγούστου) και Χούμποτσαν (ήρθε στις 4 Σεπτεμβρίου).

Σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ απολαμβάνει τους καρπούς των εξαιρετικών επιλογών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Αν εξαιρέσει κανείς τους Εζρά και Ορτέγκα (δύο παίκτες που έδειξαν καλά στοιχεία και πρόσφεραν στην χρονιά που έφυγε), οι υπόλοιποι είναι σήμερα στο ρόστερ. Απομένει πλέον να δούμε τι θα γίνει τελικά με τον Μίκου.

Φαμπιάνο, Ακιντόλα, Στυλιανού, Παντιλιμόν ήρθαν αργότερα μέσα στη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ανανέωσε για μία διετία το συμβόλαιο του, ο Ακιντόλα είναι ικανότατος και η επιθυμία της ομάδας είναι γνωστή.

Τα δεδομένα φέτος είναι εντελώς διαφορετικά. Υπάρχει πληρότητα στο ρόστερ. Ακόμα και στην παρούσα φάση, έτσι όπως είναι δηλαδή διαμορφωμένο το ρόστερ σήμερα, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να είναι απαιτητική στις επερχόμενες υποχρεώσεις λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι προσθήκες των Κίκο και Παπουλή.

Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από όλους μας στη δουλειά που γίνεται αλλά και βεβαιότητα ότι, ότι επιλέξουν να κάνουν αυτοί που επιλαμβάνονται τα του προγραμματισμού θα είναι επιτυχημένο.

Η ανυπομονησία όλων μας είναι κάτι φυσιολογικό ενώ έτσι όπως τα… έκαναν το προηγούμενο καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας, είναι απόλυτα λογικό οι μεταγραφικές κινήσεις τώρα να είναι περιορισμένες και να μην ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε, γνωρίζοντας ότι τις τύχες της ομάδας έχουν στα χέρια τους άνθρωποι ικανότατοι!