Home TOP NEWS Φοίβος Κωνσταντινίδης: “Τα περισσότερα γήπεδα είναι ακατάλληλα για να εφαρμοστούν τα μέτρα”

Φοίβος Κωνσταντινίδης: “Τα περισσότερα γήπεδα είναι ακατάλληλα για να εφαρμοστούν τα μέτρα”


Ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης μίλησε στον Super Sport Fm (104.0) αναφορικά με την ενημέρωση που έγινε από την ΚΟΠ σχετικά με το πρωτόκολλο των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Έγιναν επεξηγήσεις στη φιλοσοφία ανάγκης και τήρησης του πρωτοκόλλου. Είναι και μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους. Είναι ένα καλά μελετημένο πρωτόκολλο, έχοντας δει και αυτό της UEFA. Έχει όσο στοιχεία χρειάζονται και αγγίζει όλες τις παραμέτρους που πρέπει.

Αν ακολουθηθεί πιστά, δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή των αγώνων. Ουσιαστικά είναι οι πρόνοιες ενός διατάγματος και αυτό υπερισχύει της προκήρυξης. Υπάρχουν διάφορες πειθαρχικές διαδικασίες σε όσους δεν το τηρούν. Άτομα που δεν είναι στο φύλλο αγώνα δεν μπορούν αν εισέρχονται στο χώρο. Η είσοδος θα γίνεται ξεχωριστά για τις ομάδες.

Θα γίνεται θερμομέτρηση όλων και θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία. Θα τα κρατάμε αυτά τα στοιχεία για 60 μέρες για να διευκολύνεται η ιχνηλάτηση. Αυτό ισχύει και για τους θεατές. Για αυτούς είναι πιο εύκολο, αφού βοηθά η κάρτα φιλάθλου.

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά. Είναι μια έκτακτη κατάσταση. Τα περισσότερα μας γήπεδα είναι ακατάλληλα για να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Είναι το θέμα με τα αποδυτήρια.

Οι φιλικοί αγώνες θα χρησιμοποιηθούν σαν αγώνες εκπαίδευσης. Θέλει δουλειά για να μπορέσει να εφαρμοστεί ελπίζω να το πράξουν για να προχωρήσουμε».