Home TOP NEWS Match Report: Φιλική ήττα με δοκιμές, νεαρούς και… πολλά ενθαρρυντικά σημεία!

Match Report: Φιλική ήττα με δοκιμές, νεαρούς και… πολλά ενθαρρυντικά σημεία!


Tην γνώρισε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πέμπτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Ζαλαεγκερζέγκι με 0-1. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπαμπάτι στο 6ο λεπτό. Η ομάδα μας είχε τις δικές τις ευκαιρίες και στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ.

Ο Χένινγκ Μπεργκ παρέταξε την ομάδα μας με πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, καθώς χθες η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε άλλο ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στην Ελλάδα. Ο Νορβηγός κόντρα στους Ούγγρους ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι  Περέιρα (δεξιά)ΚούσουλοςΠαναγιώτου και Κίκο (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή οι δύο ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Βενιζέλου και Χαραλάμπους και ως επιτελικός ο Σάββα. Δεξιά στην επίθεση αγωνίστηκε ο Λοΐζου, και αριστερά ο Τζιωνής , ενώ στην κορυφή πήρε θέση ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ.

Το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως περισσότερο σε παιχνίδι κέντρου. Στο 6ο λεπτό οι Ούγγροι αιφνιδίασαν την ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Μπαμπάτι , ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της «πράσινης» άμυνας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο πλεκτό του Κυριακίδη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα κινήθηκε στην μετριότητα, ωστόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ στα τελικά στάδια του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε ταχύτητες και έφτιαξε μια – δυο καλές φάσεις με τους Λοίζου και Κίκο, αγγίζοντας μάλιστα και την ισοφάριση.

Σε γενικές γραμμές μπορεί να απουσίαζαν οι πολλές και οι μεγάλες φάσεις, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Χένινγκ Μπεργκ να ξεκινήσει τον αγώνα με την ZTE FC, είχαν τρεξίματα και έδειξαν αρκετή διάθεση σε όλο το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη η ομάδα μας ξεκίνησε με τους ίδιους έντεκα και με την διάθεση όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Στο 50ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέγραψε νέα ευκαιρία με τον μόνιμο εκτελεστή των στημένων φάσεων, Κίκο ο οποίος με απευθείας φάουλ απείλησε την εστία του Ντέμζεν. Δύο λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» έχασαν άλλη μια μεγάλη φάση, ο Κίκο έκανε εξαιρετική πάσα στην περιοχή της Ζαλαεγκερζέγκι ο Ντάρμπισαιρ ο οποίος ήταν μόνος έκανε την προβολή όμως δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα, Στο 65ο λεπτό οι Ούγγροι είχαν την δική τους καλή στιγμή στην επανάληψη, όμως ο Κυριακίδης «απογειώθηκε», ενώ ανίκητος παρέμεινε ο Κυριακίδης και σε σουτ του Σιμονί αποσοβώντας το 2-0. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα μας γνώρισε δεύτερη σερί ήττα σε φιλικό αγώνα.

Συμπερασματικά:

Το σκορ λίγη σημασία έχει στο σημερινό φιλικό καθώς η ομάδα μας παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο ως επί των πλείστων με παίκτες «ρεζέρβες» και κυρίως νεαρούς. Το σύνολο του Μπεργκ μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο όσοι αγωνίστηκαν έβγαλαν αρκετά καλό πρόσωπο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και προσπάθησαν για να πάρουν κάτι θετικό. Κρατάμε τις δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Κυριακίδη στο 65ο και 89ο λεπτό, αλλά και την πάρα πολύ καλή παρουσία του Κίκο.

Επόμενο φιλικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ στις 4 Αυγούστου με τη Νέα Σαλαμίνα.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κυριακίδης, Περέιρα, Παναγιώτου, Κούσουλος, Κίκο (Χ.Φιλίππου 77′), Βενιζέλου, Τζιωνή (Α. Ιωάννου 90+1), Λοΐζου, Χ.Χαραλάμπους (Φωκάς 77′), Σάββα (Χρίστου 87′), Ντάρμπισαϊαρ (Ζευκής 55΄)

-Στον πάγκο: Σ.Νικολάου, Χ.Κωνσταντίνου.

ΖΤΕ: Ντέμζεν (Κόσε 80′), Μπόμπαλ, Βας, Μπαμπάτι, Σανκοβιτς (Μπέντο 60′), Τζέπε, Κουν, Μπεντσε, Κούιβτς, Γκερκένι, Ντραγκονερ.

Στον πάγκο: Τσιμνσκι, Τζοκρόντος, Κόσε, Μπέντο, Χέκιους, Σεμπαστιέν, Νέμεθ, Κόβατς, Γκιουρτζάν.