Home TOP NEWS Ο Χένινγκ Μπεργκ για το φιλικό με Άρη, τους νεαρούς και την...

Ο Χένινγκ Μπεργκ για το φιλικό με Άρη, τους νεαρούς και την πορεία της προετοιμασίας


Ο Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, τους νεαρούς που ενθουσίασαν με την απόδοση τους στο φιλικό αλλά και για την πορεία της προετοιμασίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Οι δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ:

Ποια είναι τα συμπεράσματα σας από το σημερινό παιχνίδι; «Θεωρώ πως ήταν ένα καλό φιλικό παιχνίδι, μια καλή προπόνηση. Κάναμε καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με αυτό κόντρα στη Δόξα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως αποτέλεσε έναν καλό αγών προετοιμασίας για εμάς. Χωρίσαμε το ρόστερ σε δύο διαφορετικές ενδεκάφες και είχαμε μια καλή ομάδα σε κάθε ημίχρονο».

Για τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε η ομάδα μας και για το ότι σκόραρε 8 φορές με διαφορετικούς σκόρερ… «Ναι είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις και είχαμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα. Ο αντίπαλος είναι ομάδα της δεύτερης κατηγορίας και ίσως είμαστε πιο προχωρημένοι σε ότι αφορά την προετοιμασία, αφού προπονούμαστε περισσότερο καιρό εμείς. Οπόταν πιστεύω πως ήταν φυσικό επακόλουθο, αγωνιστήκαμε σε πιο γρήγορο ρυθμό η εμφάνιση μας ήταν καλή και αποτέλεσε έναν καλό αγώνα προετοιμασίας».

Το αρχικό σχήμα ήταν διαφορετικό σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Δόξα. Είναι αυτό το πλάνο σας για τα παιχνίδια αυτήν την περίοδο; «Αυτοί που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δόξα, αγωνίστηκαν στο αρχικό σχήμα σήμερα και μετά άλλαξαν. Οπόταν ήταν κάτι παρόμοιο».

Για τους πολλούς νεαρούς που αγωνίστηκαν και οι οποίοι είχαν πολύ καλή εμφάνιση και σκόραραν όπως ο Σάββα, ο Κακουλλής και Λοίζου… «Ναι ήταν πολύ καλό για τον Κακουλλή που σκόραρε, ήταν πολύ καλύτερος σε αυτό το παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο κόντρα στη Δόξα. Δουλεύει πολύ σκληρά στις προπόνησεις και είναι καλό για αυτόν που σκοράρει στα φιλικά. Πιστεύω πως ο Ανδρέας Σάββα είναι ένα νεαρό παιδί που δουλεύει σκληρά και προπονείται καλά. Έχει καλές τοποθετήσεις και προσπαθεί να βελτιωθεί όταν δουλεύει μαζί μας. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και γι αυτόν επίσης και ήταν πολύ θετικό που έδειξε πως έχει την προοπτική. Συνολικά ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε μεγάλη θέληση για να κάνουμε αυτά που έπρεπε σε ένα φιλικό παιχνίδι».

Για την καλή παρουσία του Κίκο και του Παπουλή που αγωνίστηκαν ως βασικοί: «Ο Φώτης τα πηγαίνει πολύ καλά και μας δίνει στο γήπεδο το κάτι έξτρα σε σχέση με αυτά που είχαμε πριν και αποδίδει καλά με τους συμπαίκτες του.  Ο Κίκο έδειξε πως είναι ένας καλός παίκτης. Γνωρίζουμε και οι δύο τι μπορούν να δώσουν, τους είδαμε και προηγουμένως, δεν είναι έκπληξη και έχουν σμίξει πολύ καλά με τους υπόλοιπους παίκτες. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός για μια θέση στην ομάδα μια ευελπιστούμε να δώσουμε περισσότερους αγώνες στη φετινή σεζόν. Γι αυτό είναι καλό που τους έχουμε».

Είστε ευχαριστημένος με τη μέχρι στιγμής προετοιμασία; «Ναι, μέχρι τώρα οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά. Είναι πολύ συγκεντρωμένοι, έχουν μεγάλη θέληση, είναι φιλόδοξοι και θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά και ανυπομονούμε για τη συνέχεια της προετοιμασίας».

Τώρα ποιο είναι το πλάνο μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη; «Θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε, να δίνουμε φιλικούς αγώνες. Θα μείνουμε εδώ στην Κύπρο δεν θα ταξιδέψουμε γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Θα μείνουμε εδώ και ελπίζουμε να βρούμε κάποιες καλές ομάδες για να αγωνιστούμε και να έχουμε δυνατά φιλικά προετοιμασίας. Υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων σήμερα και χρειαζόμαστε πιο δυνατούς και καλύτερους αντιπάλους στη συνέχεια. Για να συνεχίσουμε τη βελτίωση μας χρειάζεται να αγωνιστούμε και απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους».

Το σχετικό βίντεο: