Home TOP NEWS “Φαίνεται η προχειρότητα που γίνονται αυτά τα πράγματα, πλήττεται το άθλημα του...

“Φαίνεται η προχειρότητα που γίνονται αυτά τα πράγματα, πλήττεται το άθλημα του ποδοσφαίρου”


Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/7), στον Super Sport Fm (104.0) και αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν το Κυπριακό πρωτάθλημα, για το πρόγραμμα και για τις αλλαγές στα ρόστερ και τις κίτρινες.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος: «Αυτός ο σχεδιασμός μας πάει πολλά χρόνια πίσω, όταν είχαμε ξανά το ίδιο πρόβλημα, οι ομάδες που έχουν ανέβει στην Α’ κατηγορία φέτος, άλλα και οι υπόλοιπες της Α’ έχουν τον κίνδυνο αν υποβιβαστούν να μείνουν άλλους εφτά μήνες σε αδράνεια, αφού το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας για την επόμενη περίοδο, αρχίζει μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτό που γίνεται είναι τραγικό…»

Αλλάζουν τα ρόστερ: «Δεν μιλώ για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για ένα προϊόν που θέλεις να το πουλήσεις στους χορηγούς, όταν στους 24 μήνες τους 12 θα είσαι αδρανής, θα έχεις απώλειες ένα 50% των εσόδων που θα μπορούσες να έχεις. Αυτό είναι τραγικό, ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν προβλήματα και με τα συμβόλαια και τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι 10 Φεβρουαρίου και τους υπόλοιπους να είναι άνεργος και να μην μπορεί να απευθύνει ούτε για απεργιακό».

«Φαίνεται η προχειρότητα που γίνονται αυτά τα πράγματα, πλήττεται το άθλημα του ποδοσφαίρου. Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Ειδικά τα μικρά σωματεία όμως βγαίνουν εκτός από τον προγραμματισμό τους, είναι λες και κτίζεις παλάτια στην άμμο»

Για την αλλαγή στις κίτρινες: «Πολύ καλή απόφαση από την ΚΟΠ. Αυτή ήταν εισήγηση μας από το 2013, είναι θετικό ότι έστω και μετά από 7 χρόνια που το έκανε αυτό η Ομοσπονδία, είμαστε 7-8 χρόνια πίσω και με την διακοπή πήγαμε άλλα 7 χρόνια πίσω, οπόταν δεν πειράζει είμαστε 14 χρόνια πίσω…»

Για τις σχέσεις με την ΚΟΠ: «Έχουμε άριστες σχέσεις… Έχουμε την επαφή που πρέπει, ενημερωνόμαστε από τον τύπο. Αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει συνεργασία. Για να πας μπροστά πρέπει να υπάρχουν και διαφωνίες. Για το ασφαλιστικό έπρεπε να περάσουν 3-4 χρονιά για να έρθει η ΚΟΠ να το προχωρήσει; Αν αφήσουν κάποιοι τους εγωισμούς τους, τότε θα πάει μπροστά και το ποδόσφαιρο μας, αλλά έχουμε μια ανατολική νοοτροπία και να λαμβάνονται αποφάσεις λανθασμένες…»

Για το θέμα στη Βουλή για να παίρνει ένα μικρό ποσοστό και ο ΠΑΣΠ από τα στοιχήματα: «Να πάρουν και οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές και οι διαιτητές, γιατί είναι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο αδικείται από τα χρήματα που παίρνει από το στοίχημα, ο ΠΑΣΠ θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την επιμόρφωση των παικτών, δεν έχει να χάσει κάποιος κάτι, μιλάμε για πολύ μικρό ποσό, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι βουλευτές δεν γνωρίζουν τα προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου…».