Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Σοβαρές σκέψεις για αίτημα συμμετοχής στο Ελληνικό πρωτάθλημα

Σοβαρές σκέψεις για αίτημα συμμετοχής στο Ελληνικό πρωτάθλημα


Βολιδοσκόπησε το διοικητικό συμβούλιο του τμήματος φούτσαλ το ενδεχόμενο να αγωνίζεται την επόμενη περίοδο στο Ελληνικό πρωτάθλημα φούτσαλ.

Η αντίδραση της ομάδας μας έρχεται ύστερα από την μη ανταπόκριση της ΚΟΠ στα κοινά αιτήματα των ομάδων του Κυπριακού πρωταθλήματος. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευη οι ομάδες έπρεπε να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα ωστόσο καμία δεν το έπραξε έτσι αυτή τη στιγμή τα πάντα δείχνουν να είναι στον αέρα. H OMONOIA πάντως είναι έτοιμη για τη νέα σεζόν, το ρόστερ της είναι πλήρως συμπληρωμένο και όμως πρέπει να περιμένει.

Τα βασικότερα αιτήματα, στα οποία η ΚΟΠ δεν απάντησε, είναι η προώθηση και οργανωση του αθλήματος αλλά και να μπορεί η κάθε ομάδα να διαχειριζεται από μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα με την ΚΟΠ να επιθυμεί να βάλει εξολοκλήρου το πρωτάθλημα υπό την τηλεοπτική της στέγη.

Επίσης, τα σωματεία στα υπολοιπα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϋ) επωφελούνται οικονομικά από τη συμπερίληψη των παιχνιδιών του στο στοίχημα κάτι που δεν ισχύει για το φούτσαλ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι να μπορέσει να διατηρηθεί σε καλό αγωνιστικό ρυθμό ενόψει και της έναρξη των Ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Ακόμη κι αν γίνει πράξη αυτή η σκέψη, για να παίξει η ΟΜΟΝΟΙΑ με τις ομάδες της Ελλάδας, δεν θα καταγράφει βαθμολογία ούτε και θα συμπεριληφθεί στον πίνακα του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αιτήματα προς την ΚΟΠ:

Εισηγήσεις για ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος.

.Πρέπει να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος, βρίσκοντας μεγάλους χορηγούς και χρήματα που θα μπορέσουν να δοθούν στις ομάδες για να ανεβάσουν το επίπεδο.

·Κίνητρα για δημιουργία 2ης κατηγορίας. (ομάδες που έκλεισαν πρόσφατα: Αεκ Σωτήρας, Θόι Λακατάμειας, Δερύνεια, Αμεκ Καψάλου, Ελπίδα Αστρομερίτη, Εθνικός Λατσιών ;; κλπ. )

Να υπάρχει άνοδος στη 1η κατηγορία και ταυτόχρονα διαβάθμηση απο 1η σε 2η. Κίνητρα: -βοήθεια με εφ’άπαξ ποσό για αγορά αθλητικού υλικού. -βοήθεια με διαιτησίες, λεωφορεία, κλπ.

Δημιουργεία επαρχιακών πρωταθλημάτων σε ανοικτά γήπεδα κάτω από την κοπ. Στο τέλος της σεζόν να διεξάγεται μίνι πρωτάθλημα μεταξυ των πρώτων ομάδων των επαρχιακών πρωταθλημάτων, με στόχο την άνοδο στη 2η κατηγορία.

Σεμινάρια με στόχο την επιμόρφωση προπονητών, βοηθών, γυμναστών ,διαιτητών κλπ.

Οι πρωταθλήτριες, δευτεραθλήτριες και κυπελλούχες ομάδες να επιβραβεύονται με κάποιο ποσό.

Βοήθεια στις ομάδες στην αρχή της σεζόν για αγορά αθλητικού υλικού.

Να αλλάξουν οι ποινές για τις διάφορες τιμωρίες , αφού οι υφιστάμενες είναι πάρα πολύ ψηλές. Δεν γίνεται το ύψος των ποινών του ανοικτού με τα πολλαπλάσια εισοδήματα να ισχύουν ή έστω να πλησιάζουν με αυτές του φούτσαλ με τα πενιχρά εισοδήματα.

Η κάθε μία ομάδα να έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα τηλεοπτικά της. Να προσφέρει η ΚΟΠ ένα ποσό, για να έχει τα δικαιώματα όποιας ομάδας συμφωνήσει, αλλά όσες δεν θέλουν , να έχουν το δικαίωμα να διαπραγματεύοναι με όποιο θέλουν. .

Αποζημίωση ομάδων από το στοίχημα όπως γίνεται σε όλα τα αθλήματα .

Να γίνει προσπάθεια ούτως ώστε να βρεθεί οπωσδήποτε μέγα χορηγός πρωταθλήματος.

Να συσταθεί επιτροπή με σκοπό να επιλύονται όσα προβλήματα υπάρχουν, αλλά και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Να γίνει προσπάθεια για κάλυψη από τα ΜΜΕ του αθλήματος ώστε να γίνει μια προώθηση .

Ξένοι φουτσαλιστές: -Ομάδες που δεν θα εγγράψουν ξένους κατά την καλοκαιρινή περίοδο και την μεταγραφική Ιανουαρίου να επιβραβεύνοται με 10 χιλ €. -Ομάδες που θα εγγράψουν 1 ξένο στίς ίδιες περιόδους να επιβραβεύνται με €6500. -Ομάδες που θα εγγράψουν 2 ξένους στις ίδιες περιόδους να επιβραβεύονται με €3000. -Ομαδες που θα εγγράψουν 3 ξένους στις ίδιες περιόδους να μήν λαμβάνουν κανένα ποσό.

Αλλαγη διεξαγωγής κυπέλλου ,να γίνει final four σαν μια γιορτή του αθλήματος και να δοθεί δημοσιότητα από ΚΟΠ .