Home TOP NEWS Τα «δεντράκια» μεγάλωσαν, ψήλωσαν και είναι έτοιμα να… προσφέρουν καρπούς

Τα «δεντράκια» μεγάλωσαν, ψήλωσαν και είναι έτοιμα να… προσφέρουν καρπούς


Φιλικό για σοβαρά συμπεράσματα δεν το λες. Κατακαλόκαιρο με θερμοκρασίες άκρως αντιποδοσφαιρικές, με αθλητές που έχουν μήνες αποχής στα πόδια τους, προερχόμενοι από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Τον Παπουλλή τον ξέρουμε και δεν χρειάζεται συστάσεις. Με τους υπόλοιπους ξένους έχουμε ήδη συστηθεί εδώ και ένα χρόνο.
Προσωπικά επικεντρώθηκα στα δικιάς μας παραγωγής “προιόντα”.
Ομολογώ πως τα δεντράκια που φύτεψαν κάποιοι στο περιβόλι του κ. Μπεργκ και που ο ίδιος πλέον ανέλαβε να περιποιείται μεγάλωσαν κι άλλο. Απέκτησαν κορμό, ψήλωσαν και
δείχνουν έτοιμα και καρπούς να αποδώσουν και σκιά να μας προσφέρουν.

Ξέρω πως όλοι είστε στην αναμονή για τον περιβόητο σέντερ φορ (και καλά κάνετε γιατί θα είναι μεταγραφή κομβικής σημασίας) αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος θα έχει βάθος στηριζόμενη ΚΑΙ στα δικά της παιδιά. Και δεν θα κουραστώ να το γράφω, να το τονίζω και να το φωνάζω. Ξέρω πως για κάποιους η προσωπική μου άποψη είναι “ύποπτη” υποκειμενικότητας γιατί γνωρίζουν πως με κάποια
παιδιά έχω προσωπική σχέση πολλών χρόνων αλλά σας διαβεβαιώ πως όταν πρόκειται για μπάλα και ΟΜΟΝΟΙΑ δεν καταλαβαίνω από φιλίες και συμπάθειες.

Κάποια πράγματα φωνάζουν από μακρυά και δεν χρειάζεται να έχεις πτυχία για να τα δεις.Μια ματιά χρειάζεται στον Μαρίνο για να αντιληφθείς ότι αυτό το παιδί δούλεψε. Ότι έχει φτιάξει σώμα και ότι με τα προσόντα που διαθέτει, κανείς δεν μπορεί να μην τον θεωρεί αξιόπιστη λύση που μπορεί να μπει ανά πάσα στιγμή και να βοηθήσει τα μέγιστα.

Δεν μπορεί να μην είναι αξιοπρόσεκτη η παρουσία του Χαράλαμπου. Που είναι μόλις 18 και που βγάζει άνεση 25αρη. Μυαλό , γλυκειά μεταβίβαση, προσανατολισμό στο γήπεδο, βάζει
πλέον και πολλά τρεξίματα. Δεν υπάρχουν πολλά ταλέντα με τα προσόντα του Λοΐζου. Το μωρό που μεγάλωσε δείχνει ότι παραμένει προσγειωμένο μετά την απότομη δημοσιότητα της περασμένης σεζόν και έτοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Θα αποτελέσει και αυτός λύση εκεί και όταν χρειαστεί.

Αν είχατε εικόνα των πιο πάνω πριν μία τετραετία μπορεί και να λέγατε “ που πάμε με τους νάνους , θα τους πάρει ο αερας”
Μα έδειξαν πόσο πολύ το θέλουν και έβαλαν αμέτρητες ώρες δουλειάς στην ανάπτυξή τους. Και στο ποδόσφαιρο μετρά πολύ το πόσο το θέλεις.

Για τον Ανδρόνικο τα είπαμε και παλιά. Πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ομάδας και όλοι μπορούν να έχουν κρίση και άποψη.

Είδα και κάτι «δεντράκια» που μόλις ξεπρόβαλαν. Για να είμαι ειλικρινείς δεν τα γνωρίζω, δεν θέλω να βιαστώ, μα έδειξαν πως μπορούν να αναπτυχθούν και να αποτελέσουν μέρος
στο μεγάλο περιβόλι του κ Μπεργκ. Που και ο ίδιος και οι συνεργάτες του ξέρουν και πως να το καλλιεργήσουν και πως να το αναπτύξουν. Και το απέδειξαν!!

Και επειδή όλοι έχουμε το μυαλό μας στο άμεσο αύριο και την φετινή Ευρωπαϊκή πρόκληση και επειδή μπορεί να μου πείτε “με τα παιδιά τα άπειρα θα πάμε στην Ευρώπη;”

Όχι, με τα παιδιά τα έμπειρα θα πάμε και θα διεκδικήσουμε το μερτικό μας απ την χαρά . Μα με τα παιδιά τα δικά μας θα ριζώσουμε εκεί. Γιατί δεν υστερούν σε ταλέντο σε ποιότητα
και σε όρεξη. Δεν ανησυχώ. Αυτοί που έχουν την ευθύνη για αυτό, ξέρουν πολλά καντάρια μπάλα.

Κώστας Βασιλείου