Home TOP NEWS To “who is who” του Κίκο (Φωτογραφίες/βίντεο)

To “who is who” του Κίκο (Φωτογραφίες/βίντεο)


Ο Κίκο είναι από σήμερα ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Πορτογάλος ακραίος μπακ που αγωνιζόνταν την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, επιλέχθηκε από τους Λάρκου και Ταραπουλούζη και θα ενταχθεί στην ομάδα μας για να προσθέσει βάθος στο ρόστερ του Χένινγκ Μπεργκ.

Ποιος είναι ο Κίκο:

Ο Francisco Manuel Geraldo Rosa (όπως είναι το πλήρες όνομα του Κίκο), γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1993 (27ετών), στο Alcácer do Sal της Πορτογαλίας. Ο 1.83 Πορτογάλος ποδοσφαιριστής παίζει ως αριστέρος αμυντικός, ωστόσο μπορεί να δώσει βοήθειες σε όλη την αριστερή γραμμή και από αρκετούς χαρακτηρίζεται ως ένα “πολυεργαλείο”.

Τα πρώτα βήματα του Κίκο στο ποδόσφαιρο:

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Κίκο τα έκανε στην Alcacerense και στην Vittoria Setubal. Στην δεύτερη ομάδα ο Πορτογάλος αμυντικός, ξεκίνησε και την επαγγελματική του καριέρα του.

Στην Vittoria Setubal έπαιξε αρκετά χρόνια αφού έμεινε σε αυτή, από το 2012 μέχρι το 2016,  ενώ όσο ήταν στην Vittoria αγωνίστηκε και ως δανεικός στην Academico Viseu στην οποία έπαιξε σε 22ματς και πέτυχε τρία γκολ.

Το 2016-17 ο Κίκο πήρε μεταγραφή στην Port Vale φορώντας 21φορές την φανέλα της και ένα χρόνο μέτα πήρε μεταγραφή και επέστρεψε στην Academico Viseu στην οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο (2017-18), γράφοντας 23 συμμετοχές στο ενεργητικό.

Η μεταγραφή του στην Αρούκα και το ποδοσφαιρικό του βήμα στην Κύπρο

Στην συνέχεια της καριέρας του ο Πορτογάλος ακραίος μπακ, έπαιξε στην Arouca από το 2018 μέχρι το 2019, φορώντας 28φόρες την φανέλα της εν λόγω ομάδας και στην συνέχεια κατέληξε στην Κύπρο και στον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε 21φόρες πετυχαίνοντας και δύο γκολ.

Να σημειώσουμε ότι ο Κίκο έπαιξε και στις Εθνικές κάτω των 19 και 20 ετών της Πορτογάλιας.

FPF > Jogadores > Jogador

Το μεγάλο του βήμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Σίγουρα το βήμα του Κίκο στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι τεράστιο στην καριέρα του, αφού θα μπει σε ένα κλαμπ που υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις και θέλει μόνιμα να έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Πορτογάλος θα είναι μπακ – απ του Λέζιακς και όταν θα του δωθούν οι ευκαιρίες να αγωνιστεί θα πρέπει αυτές να τις αρπάξει από τα μαλλιά.

Οι καλύτερες στιγμές του Κίκο

Το γκολ που σημείωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κόντρα στον Αποέλ: