Home TOP NEWS Έπιασε κορυφή στα πρωταθλήματα, έχει Ευρωπαϊκό παρελθόν όχι όμως επιτυχίες

Έπιασε κορυφή στα πρωταθλήματα, έχει Ευρωπαϊκό παρελθόν όχι όμως επιτυχίες


Η ιστορική Φλοριάνα Μάλτας είναι μία από τις τρεις πιθανές αντιπάλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και είναι η θεωρητικά πιο εύκολη. 126 χρόνια ζωής μετράει και με το πρωτάθλημα που κατέκτησε φέτος έφτασε τις 26 κατακτήσεις και έπιασε την Σλιέμα. 25 πρωταθλήματα έχει η Βαλέτα.

Το πρωτάθλημα στη Μάλτα διεκόπη μετά την 20η αγωνιστική με έξι παιχνίδια να εκκρεμούν και την Φλοριάνα να βρίσκεται 3 βαθμούς μπροστά από τη Βαλέτα και 4 μπροστά από τη Χιμπέρνιανς. Η ομοσπονδία της χώρα αποφάσισε να δώσει τελικά το πρωτάθλημα στη Φλοριάνα.

Είναι ομάδα με πλούσιο Ευρωπαϊκό παρελθόν χωρίς ωστόσο κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Το καλοκαίρι του 2011 ήρθε στην Κύπρο και έπαιξε με την ΑΕΚ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. 9-0 ήταν το συνολικό σκορ για την Κυπριακή ομάδα. Τελευταία της Ευρωπαϊκή παρουσία το 2017 παίζοντας ένα παιχνίδι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα ωστόσο κατέγραψε ιστορική ισοπαλία στη Μάλτα 3-3.

14 ξένους διαθέτει στο ρόστερ της εκ των οποίων οι 6 είναι Βραζλιάνοι και οι 4 Αργεντινοί. Ο αμυντικός Έζνο Ρουίζ υπήρξε ποδοσφαιριστής της Μπόκα Τζούνιορς ενώ ο Ιταλός Ντι Αγκοστίνο είχε πέρασμα στο παρελθόν από τη Σαμπτόρια.

Από την πόλη Φλοριάνα κατάγεται ο πρώην παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αντρέ Σκέμπρι.

Έχει μόλις δύο Ευρωπαϊκές νίκες στην ιστορία της και 11 ισοπαλίες, μία μόνο πρόκριση στο Ιντερτότο πριν 20 χρόνια.

Θα είναι σίγουρα ιδανική κλήρωση για την ΟΜΟΝΟΙΑ αν τελικά η πρωταθλήτρια Μάλτας Βρεθεί στο δρόμο μας.