Home TOP NEWS Η πανδημία ίσως προκαθορίσει τους πιθανούς αντιπάλους για την ΟΜΟΝΟΙΑ

Η πανδημία ίσως προκαθορίσει τους πιθανούς αντιπάλους για την ΟΜΟΝΟΙΑ


Μέσα από την ενημέρωση που δίνει η ΟΥΕΦΑ, πριν από τις κληρώσεις των προκριματικών των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, γνωστοποίησε πως μέσα από την κατηγοριοποίηση των χωρών σε ότι αφορά στην επιδημία του Κορονοϊού θα δημιουργήσει γκρουπς ώστε να μην τεθούν αντιμέτωπες ομάδες χωρών που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες.

Το συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης αναφέρει… «The UEFA administration may form groups for the draw to avoid clubs without an approved stadium being drawn against each other, in accordance with the principles set by the Club Competitions Committee. Any further restrictions will be confirmed before the draw».

«Η επιτροπή της ΟΥΕΦΑ ίσως δημιουργήσει γκρουπς ενόψει της κλήρωσης, ώστε να αποφευχθούν παιχνίδια μεταξύ ομάδων που τα γήπεδα των χωρών τους δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες, πάντα σε συνεννόηση με τους κανόνες που τέθηκαν από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Διασυλλογικών Διοργανώσεων. Οι όποιοι άλλοι περιορισμοί θα επικυρωθούν πριν από την κλήρωση».

Στις περισσότερες των Ευρωπαϊκών χωρών η Κύπρος συγκαταλέγεται στην κατηγορία Α. Και με δεδομένη την παραπάνω ενημέρωση της ΟΥΕΦΑ, είναι πιθανόν η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να κληρωθεί με τις ομάδες των χωρών που είναι τοποθετημένες στην κατηγορία Α, ίσως και με αυτές της Β κατηγορίας.

Τι ισχύει στην Κύπρο: 

Στην κατηγορία Α βρίσκονται οι: Εσθονία (Φλόρα Τάλιν), Λετονία (Riga Fc), Σλοβενία (Τσέλιε), Φινλανδία (Κουπς), Ισλανδία (Ρέικιαβικ) και Μάλτα (Φλοριάνα).

Στην κατηγορία Β βρίσκονται οι δύο χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου Βόρειος Ιρλανδία (Λίνφιλντ Μπέλφαστ) και Ουαλία (Κόνας Κουέι).

Θα έχουν σίγουρα αυτή την ιδιαιτερότητα οι προκριματικοί αγώνες. Είναι βέβαιο ότι αρκετά παιχνίδια θα γίνουν σε ουδέτερες έδρες. Έγινε γνωστό πως η ΟΥΕΦΑ ενέκρινε την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Πολωνία για να παρέχουν ουδέτερα γήπεδα για αγώνες προκριματικών. Την επιλογή θα πρέπει να κάνει, είτε η ομάδα που κληρώνεται ως γηπεδούχος και δεν μπορεί να φιλοξενήσει στη χώρα της το παιχνίδι, είτε η φιλοξενούμενη ομάδα η οποία δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα της αντίπαλης ομάδας λόγω της κατηγοριοποίησης των χωρών που ισχύει στη χώρα της.

Είναι σίγουρα αρκετά μπερδεμένη η κατάσταση και περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη πολύ σύντομα. Για την ώρα η προσοχή μας είναι στην κλήρωση και θα αναμένουμε να δούμε αν όντως η ΟΥΕΦΑ θα δημιουργήσει τα σχετικά γκρουπ τα οποία ασφαλώς και δημιουργούν δεδομένα πριν μπουν οι ομάδες στην κληρωτίδα.