Home TOP NEWS Κλάφουριτς για το Λέγκια – ΟΜΟΝΟΙΑ: “Θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Λέγκια...

Κλάφουριτς για το Λέγκια – ΟΜΟΝΟΙΑ: “Θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Λέγκια αν δεν εκτιμήσει σωστά την Ομόνοια”


Ο προπονητής του Εθνικού Άχνας που στο παρελθόν είχε εργαστεί και στην Λέγκια Βαρσοβίας παραχώρησε δηλώσεις σε μέσο της Πολωνίας και συγκεκριμένα στο sport.tvp.pl για την αναμέτρηση μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την Πολωνική ομάδα.

Οι τοποθετήσεις του Κλάφουριτς:

“Είναι μια πολύ καλή ομάδα με ιστορία και παράδοση. Τα τελευταία χρόνια έχαναν το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ κοντά στο να σπάσει την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του κορωνοϊού. Είναι ίσως το πιο οργανωμένο κλαμπ στην Κύπρο αυτή την στιγμή. Επιπλέον έχει θερμούς υποστηρικτές, όχι σαν της Λέγκια. Φυσικά αυτό δεν έχει σημασία γιατί την Τετάρτη δεν θα υπάρχουν φιλάθλοι”.

“Θα έχει μεγάλο πρόβλημα η Λέγκια αν δεν εκτιμήσει σωστά την Ομόνοια. Αν υποτιμηθεί η Ομόνοια θα είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν πιστεύω σ’ ένα τέτοιο σενάριο γιατί γνωρίζω καλά τον Αλεξάνταρ Βούκοβιτς. Πιστεύω σε αυτόν. Η Λέγκια πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα”.

“Η Ομόνοια είναι μια έμπειρη ομάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 26, υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές άνω των 30. Έχει πολύ καλή τακτική οργάνωση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε εθνικές ομάδες όμως ο Λανγκ και ο Χούμποτσαν. Είναι και ο Μποτεάκ που έπαιξε πολλούς αγώνες στην Ligue 1”.

“Aμύνονται με 4-4-2 αλλά όταν επιτίθονται, είναι 4-2-3-1. Η συμπεριφορά του Τιάγκο είναι σημαντική. Είναι ένας βραζιλιάνος έμπειρος ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρεις από που θα σου εμφανιστεί, σε ποια θέση του γηπέδου. Βοηθά στην δημιουργία και είναι πλεονέκτημα. Η Ομόνοια είναι καλά οργανωμένη αμυντικά”.

“Ο Μποτεάκ είναι ένας πολύ ενδιαφέρον παίκτης. Δεν είναι ο κορυφαίος αλλά μπορεί να ενεργήσει σαν δεύτερος επιθετικός. Είναι πολύ επικίνδυνος και πρέπει να προσεχθεί. Ο Λέτζακς επίσης μπορεί να εκπλήξει. Είναι αριστερός μπακ συμμετέχει στις επιθέσεις. Είναι δυνατός στις μονομαχίας. Επίσης η Ομόνοια απέκτησε τον Κίκο που είναι πολύ αποτελεσματικός στις στημένες φάσεις”.

“Η Λέγκια να μην ανησυχεί για τον Ανδρόνικο Κακουλλή ο οποίος είναι τραυματίας, Το ίδιο και ο Φώτης Παπουλής. Έχουν ένα καλό δίδυμο στο κέντρο, οι Γκόμεθ-Γκόμες. Ο πρώτος είναι Ισπανός και είναι αρχηγός. Συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι”.

“Αντιμετώπισα δυο φορές τον Μπεργκ. Τον Φεβρουάριο νικήσαμε στην Λευκωσία με 2-1. Κάναμε μεγάλη έκπληξη τότε, κανείς δεν το περίμενε. Τον Ιούλιο είχαμε φιλικό παιχνίδι, χάσαμε με 0-2. Δεν άλλαξε πολύ το στυλ της ομάδας”.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο τεχνικός του Εθνικού Άχνας κλήθηκε να δώσει και την δική του πρόβλεψη για το πως θα αγωνιστεί η ΟΜΟΝΟΙΑ: Fabiano – Hubocan, Luftner, Lang, Lecjaks – Mavrias, Gomes, Gomez, Thiago – Bauthaec – Duris.