Home TOP NEWS Match Report: Θρίαμβος στην Πολωνία και πρόκριση

Match Report: Θρίαμβος στην Πολωνία και πρόκριση


Εκπληκτικό παιχνίδι, άψογη τακτική από τον Μπεργκ και η ΟΜΟΝΟΙΑ φεύγει θριαμβεύτρια από το γήπεδο. Γκόμεθ και Τιάγκο σκόραραν στην παράταση και κράτησαν το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ ζωντανά και έστειλαν την Λέγκια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο

Μπήκε με πρόθεση να πιέσει ψηλά η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρώτη πάτησε αντίπαλη περιοχή η ομάδα μας χωρίς να γίνει απειλητική, με την έναρξη του παιχνιδιού, πήγε να απειλήσει με μία σέντρα η Λέγκια στο πρώτο πεντάλεπτο. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν για την Λέγκια με ένα σουτ του Άντολιτς στο 8ο λεπτό. Η Λέγκια προσπαθούσε συνεχώς να πλαγιοκοπήσει. Δημιούργησε προβλήματα ο νεαρός Καρπόβνικ ο οποίος σε μία προσπάθεια του δημιούργησε τη φάση για τον Πέκχαρντ ο οποίο έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Έκανε στραβοκλωτσιά μπροστά στην εστία του Φαμπιάνο μέσα από την περιοχή.

Στο πρώτο τέταρτη η Λέγκια κρατούσε περισσότερο μπάλα ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθούσε να βγάλει κάποιες επιθέσεις χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως ήταν η ομάδα μας που κέρδισε το πρώτο κόρνερ σε μία επίθεση από αριστερά με τον Λέτσιακς. Όσο περνούσε ο χρόνος η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να παίρνει λίγο περισσότερες πρωτοβουλίες ενώ περιόρισε αρκετά την Λέγκια. Μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο.

Στο 25ο λεπτό η Λέγκια πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ροσόλεκ και απόκρουση του Κούσουλου στη γραμμή, η φάση συνεχίστηκε, έγινε σουτ από το ύψος του πέναλτι έκοψε ο Λανγκ προ του τέρματος και απομάκρυνε την μπάλα ο Τιάγκο. Από τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει σοβαρά στην επίθεση, ούτε όμως και η Λέγκια μπόρεσε να βγει μπροστά με περισσότερη συχνότητα.

Ο Τιάγκο κιτιρνίστηκε στο 31ο λεπτό για κτύπημα στον αντίπαλο με το χέρι στο κεφάλι του.Ο Λέφτσιουκ στο 33ο λεπτό πήρε επίσης κίτρινη διότι ανέκοψε με φάουλ από πίσω τον Τζιωνή που έτρεχε στην αντεπίθεση.

Στο 40 η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την πιο καλή της ευκαιρία. Έγινε ωραίος συνδιασμός των Γκόμεθ, Τιάγκο και Λέτσιακς, ο τελευταίος σέντραρε η ΜΠΆΛΑ πέρασε και έφτασε στον Μποτεάκ ο οποίος έκανε από ευνοΪκή θέση ένα πολύ άστοχο σου με το αριστερό. Στο 41ο ο Γκόμεθ έκανε ένα πολύ καλό δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Μπόρουτς σε δύσκολη απόκρουση.

Στα τελευταία λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αυτή που έδειχνε καλύτερη στο γήπεδο. Η ομάδα μας κέρδισε 4 κόρνερ έναντι κανενός της Λέγκια. Έκλεισε το ημίχρονο στο μηδέν με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δείχνει στη Λέγκια, ιδιαίτερα στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, ότι θα πρέπει να το σκεφτεί για να ανεβάσει πολλούς παίκτες μπροστά.

Το δεύτερο μέρος

Τελικά η Λέγκια ανέβασε παικτες ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο για να επιτεθεί και η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να βρίσκει πειρσσότερους χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις. Στο 52ο λεπτό πάντως η Λέγκια βρήκε, έπειτα από διαδοχικές κόντρες, ένα σουτ έξω από τη περιοχή, ο Γκαβίλια σούταρε κόντραρε η μπάλα και πήγε κόρνερ. Στην εκτέλεση του χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία με δοκάρι αφού η αντίδραση στην εκτέλεση από την άμυνα μας δεν ήταν καλή.

Στο 56ο λεπτό ήρθε η αποβολή του Λέφτσιουκ. Έκανε σκληρό φάουλ στον Τιάγκο και ο διαιτητής δεν δίστασε να τον αποβάλει. Ο μέσος Γκνίλια έδωσε τη θέση του στον κεντρικό αμυντικό Βιετέσκα με τον προπονητή της Λέγκια να θυσιάζει έναν μέσο για να καλύψει το κενό του Λέφτσιουκ. Έβγαλε και τον Πέκχαρντ στο 60ο λεπτό για να βάλει τον Καντέ φρεσκάροντας και την επίθεση του.

Στο 62ο λεπτό ο Λανγκ επιχείρησε σουτ από απόσταση και κέρδισε κόρνερ μετά την κόντρα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να κλείνει στην περιοχή της τη Λέγκια εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Απείλησε με απευθείας κόρνερ ο Γκόμεθ στο 64ο λεπτό αναγκάζοντας τον Μπόρουτς να διώξει σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ξανά ο Γκόμεθ, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και ο Λανγκ μπροστά στο τέρμα με κεφαλιά έχασε ευκαιρία.Στο 20λεπτο το παιχνίδι άρχισε να γέρνει προς τη μεριά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οποία προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για να φτάσει μπροστά στο τέρμα και στο γκολ.

Ένα κακό σουτ έκανε ο Καντέ έξω από την περιοχή στο 68ο λεπτό. Στο 70ο λεπτό ο Γκόμεθ έδωσε έξυπνη κάθετη πάσα στον Τζιωνή μέσα στην περιοχή, ο νεαρός έκανε γύρισμα παράλληλο προς την εστία όμως ούτε ο Ντούρις, ούτε ο Μποτεάκ ήταν εκεί για να σκοράρουν. Στο 73ο λεπτό ο Φαμπιάνο έκανε σπουδαία απόκρουση ύστερα από σουτ, από πλάγια θέση, του Μλαντένοβιτς.

Στο 75ο λεπτό ο Τζιωνής έκανε ανέβασμα, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και λίγο αργότερα ο Ντούρις άγγιξε λίγο τη μπάλα ύστερα από πάσα του Μποτέακ, η μπάλα πήγαινε στη γωνία της εστίας του Μπόρουτς ο οποίος έκανε δύσκολη απόκρουση.

Μπήκε ο Ασάντε βγήκε ο Τζιωνής στο 76ο λεπτό και στην πρώτη του προσπάθεια ο Αφρικανός έκνε σέντρα από δεξιά αναγκάζοντας τον Μπόρουτς να διώξει προ του Τιάγκο που καραδοκούσε για την κεφαλιά. Μόνο από αντεπιθέσεις μπορούσε να γίνει επικίνδυνη η Λέγκια, αμύνθηκε σωστά η ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία κρατούσε και τη μπάλα συνεχώς. Στο 86ο λεπτό έχασε ευκαρία πάντως η Λέγκια ύστερα απο στημένο με κεφαλιά του καντέ. Απείλησε ξανά με τον Καντέ η Λέγκια η οποία στα τελευταία λεπτά βγήκε μπροστά για να βρει γκολ μη θέλοντας να πάει σε άλλα 30 λεπτά στην παράταση.

Τίποτα δεν έφεραν τα τελευτάια λεπτά και το παιχνίδι πάει όπως και στην Αρμενία,  παράταση.

Άλλο ένα παιχνίδι στην παράταση

Στην παράταση ο Μπεργκ άφησε εκτός τον κουρασμένο Μποτεάκ και έριξε στη θέση του τον Λοϊζου. Στο 91ο λεπτό ο Ασαντέ έκανε μαχητική προσπάθεια και έκλεψε, έδωσε στην περιοχή στον Ντούρις ο οποίος ανατράπηκε και ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γκόμεθ και ευστόχησε.

Η Λέγκια όπως ήταν φυσιολογικό ανέβηκε για να πιέσει και έβαλε προβλήματα στην άμυνα μας. Στο 103ο λεπτό ο Βίτορ Γκόμες πέρασε ο Χάρης Μαυρίας. Ο Κούσουλος πήγε στα χαφ και ο Μαυρίας στο δεξί άκρο της άμυνας. Συνέχισε να επιτείθεται η Πολωνική ομάδα ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορούσε να βγάλει αντεπιθέσεις. Απλώθηκαν στο γήπεδο οι Πολωνοί χωρίς όμως να πάρουν μεγάλα ρίσκα αφού φύλατταν τα νώτα τους. Το πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ μπροστά στο σκορ.

Στην πρώτη επίθεση της στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Τιάγκο δέχθηκε συστημένη μπαλιά από τον Ασάντε και σκόραρε. 2-0. Η πρόκριση πλέον ήταν δική μας. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Τιάγκο έχασε ευκαιρία να κάνει και το 3-0. Στο 118’ έχασε κι άλλη ευκαιρία η ΟΜΟΝΟΙΑ με ένα ωραίο σουτ του Ασάντε το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπόρουτς.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Το τελικό 2-0 στην Πολωνία στέλνει την ομάδα μας στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον περιμένουμε την κλήρωση της ερχόμενης Τρίτης.