Home TOP NEWS Μπεργκ: “Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι! Περιμένουμε πώς και πώς τον αγώνα”

Μπεργκ: “Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι! Περιμένουμε πώς και πώς τον αγώνα”


Ο Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά το φιλικό με την Δόξα Κατωκοπιάς. Ο Νορβηγός κόουτς μίλησε για το παιχνίδι, για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας αλλά και για το επικείμενο παιχνίδι της Ευρώπης κόντρα στην Αραράτ Αρμενίας.

Οι δηλώσεις:

Για το παιχνίδι με την Δόξα: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας. Πιστεύω πως δεν ήμασταν στο επίπεδο που θα μπορούσαμε να είμαστε. Τώρα είμαι χαρούμενος που τα παιχνίδια προετοιμασίας έχουν ολοκληρωθεί και μπορούμε να αρχίσουμε την κανονική σεζόν, την οποία περιμένουμε πώς και πώς με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν πέρσι και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε και φέτος μια πολύ καλή χρονιά».

Πιστεύετε ότι το  παιχνίδι με την Δόξα ήταν ένα καλό τεστ, μια εβδομάδα πριν το πρώτο ματς στην Ευρώπη; «Ναι ήταν ένα πολύ καλό τεστ, αυτό που χρειαζόμασταν. Επίσης το επίπεδο του αντιπάλου ήταν καλό για εμάς με βάση αυτά που περιμένουμε (από την Αραράτ) την επόμενη βδομάδα. Έτσι μέχρι στιγμής η προετοιμασία μας έγινε με βάση τον αντίπαλο, την προπόνηση και αυτά που είμαστε ικανοί να κάνουμε και πιστεύω πως πήγε καλά».

Για το τι κράτησε από το φιλικό με την Δόξα και τι πρέπει να βελτιωθεί; «Ήταν λίγο βαριά τα πόδια των παικτών σήμερα. Προπονηθήκαμε αρκετά σκληρά, οπόταν είναι φυσιολογικό. Όταν δίνεις αυτά τα παιχνίδια δεν προετοιμάζεσαι στον ίδιο βαθμό με όταν δίνεις κανονικούς αγώνες. Γι αυτό τον λόγο αυτά τα παιχνίδια είναι κάποιες φορές λίγο δύσκολα για όλους. Την επόμενη βδομάδα όταν θα δώσουμε επίσημο παιχνίδι θα είναι διαφορετικός ο τρόπος και θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να ανταγωνιστούμε και να κερδίσουμε!».

Αν οι παίκτες την επόμενη βδομάδα θα είναι 100% έτοιμοι: «Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ήδη έτοιμοι. Όμως όταν γυμνάζεσαι όπως κάνουμε εμείς και δεν προετοιμαστείς σε κάτι συγκεκριμένο, τότε κάποιες φορές θα έχει και παιχνίδια όπως το σημερινό. Είμαι ικανοποιημένος με την δουλειά που έχει γίνει και ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν».

Για τις αλλαγές που άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και το αποτέλεσμα: « Ήταν ένα καλό φιλικό παιχνίδι και το αποτέλεσμα δεν ήταν σημαντικό. Όμως σίγουρα η εμφάνιση μας έγινε κάπως καλύτερη όταν κάναμε αλλαγές. Ο Κούσουλος τα πήγε καλά όταν μπήκε στο γήπεδο, ο Κακουλής πέτυχε ένα ώραιο γκολ και ο Λοίζου μας βοήθησε όταν κέρδισε το πέναλτι. Ήταν καλό για εμάς να το τελειώσουμε με αυτόν τον τρόπο.  Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα καλό παιχνίδι στο «κτίσιμο» του παιχνιδιού μεταξύ των γραμμών όμως δεν βρήκαμε την κατάλληλη ποιότητα που έπρεπε στο τελευταίο τρίτο. Αυτό ήταν που μας σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο γιατί πιστεύω ότι ελέγξαμε πολύ καλά τον αγώνα σε κάποια διαστήματα. Το τέρμα που δεχθήκαμε δεν ήταν από αυτά που δεχόμαστε υπό κανονικές συνθήκες. Αυτό κανονικά δεν συμβαίνει και είναι καλό που συνέβηκε σε φιλικό παιχνίδι και όχι σε επίσημο αγώνα».

Για την Αραράτ Αρμενίας: «Είναι μια καλή ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα στην Αρμενία. Είναι μονός αγώνας, παίζουμε εκτός έδρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι και περιμένουμε πώς και πώς τον αγώνα. Είναι μόνο 90 λεπτά και πρέπει να παίξουμε κοντά στο πιο ψηλό μας επίπεδο».

Για τον τρόπο που πρέπει να τον διαχειριστούμε τον αγώνα από την στιγμή που είναι μονός: «Όχι, είναι κάπως διαφορετικό. Κανονικά στην Ευρώπη είναι δύο παιχνίδια εντός και εκτός, αλλά είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες και εμείς ανυπομονούμε για το παιχνίδι».

Για τις μεταγραφές: «Δεν υπάρχουν μεταγραφές σήμερα, ούτε και χθες (σ.σ προχθές). Πιστεύω πως όσο η μεταγραφική περίοδος είναι ανοικτή κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να βελτιωθεί με το μπάτζετ που έχει και αυτό ισχύει και για εμάς. Την ίδια ώρα είμαστε καλή ομάδα, έχουμε καλό ρόστερ και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Διατηρήσαμε τον βασικό κορμί από πέρσι και προσθέσαμε κάποιους καλούς παίκτες στην ομάδα. Είμαι άνετος με την ομάδα που έχουμε, είναι καλή ομάδα με καλή νοοτροπία και καλούς χαρακτήρες σε αυτήν».

Για την παρουσάι του κόσμου που πήγε στο ΓΣΠ: «Σίγουρα είναι πάντα καλό να τους βλέπουμε και να τους ακούμε να υποστηρίζουν την ομάδα. Το έκαναν ξανά σήμερα. Μπορεί να μην ήταν 10.000 φίλαθλοι αλλά αυτοί που ήταν εδώ έδειξαν την στήριξη τους που ήταν καλή και το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι το ίδιο».

Περισσότερα σε λίγο…