Home TOP NEWS Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ άνοιξε την καρδιά του στο OFCTV!

Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ άνοιξε την καρδιά του στο OFCTV!


Συνέντευξη στο κανάλι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραχώρησε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ. Μίλησε για την απόφαση του να αποχωρήσει από την Κύπρο λέγοντας ότι οι λόγοι δεν ήταν ποδοσφαιρικοί. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγω, ανέφερε ο Άγγλος.

H συνέντευξη:

Ύστερα από 4 χρόνια φέυγεις από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πως αισθάνεσε;

«Πολλά ανάμεικτα συναισθήματα. Νίωθω πως είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα, για μένα και την οικογένεια μου, να προχωρήσουμε σε μία νέα περιπέτεια μετά τον φοβερό χρόνο που περάσαμε εδώ. Δεν περίμενα πως θα ήταν εφικτό. Θεωρώ πως είναι η σωστή στιγμή, είναι οικογενειακή απόφαση. Δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο ο λόγος που φεύγω από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ακόμη πιο ενθουσιασμένοι (η οικογένεια μου) τώρα».

Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση για σένα;

Πολύ δύσκολη ειλικρινά. Αν πας πίσω στον προηγούμενο χρόνο, είχα περάσει ένα πολύ δύσκολο διάστημα εδώ, με διάφορους προπονητές και προσωπικό στον τρίτο μου χρόνο. Σκεφτόμουν πως είχε κλείσει ο κύκλος μου στην ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά ευτυχώς η γυναίκα μου μου είπε πως δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω από την ΟΜΟΝΟΙΑ με αυτό τον τρόπο, μετά που είχα σκοράρει 2 γκολ εκείνη τη σεζόν. Έτσι αποφασίσαμε να μείνω άλλο ένα χρόνο και να φύγω όταν θα είμαι ψηλά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως φεύγω από την ομάδα με το κεφάλι ψηλά. Για μένα το να κερδίζει το πρωτάθλημα και να αγωνίζεσαι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι σαν να έγινε η δουλειά μου.

Υπήρχε κάποιος κύριος λόγος που αποφάσισες να φύγεις;

Θεωρώ πως όταν είσαι οικογενειάρχης και δεν ζεις με την οικογένεια σου είναι πολύ δύσκολο, να αφήνει τα παιδιά σου και να μην τα βλέπει να μεγαλώνουν. Θέλαμε εξάλλου να μείνουμε μόνιμα στην Αυστραλία όταν τελείωνα την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Αυτή η πρόταση έφτασε πριν ένα χρόνο και τώρα δεν μπορώ να την απορρίψω.

Τώρα ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Θα πάμε στην Αυστραλία σε μερικού μήνες. Η χρονιά αρχίζει τον Δεκέμβριο και ανυπομονώ για αυτό.

Χαρακτηρίστηκες από όλους στην ομάδα ως θρύλος του συλλόγου. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

Για τον κόσμο που μιλάει για ποδόσφαιρο είμαι απλά ένας κανονικός άνθρωπος που κλωτσάει μία μπάλα, αλλά το να με αποκαλούν θρύλο είναι σίγουρα κάτι πολύ ωραίο. Το εκτιμώ αλλά βλέπω τον εαυτό μου σαν ένα απλό άνθρωπο που κλωστά μία μπάλα. Κάνω αυτό που αγαπώ μπροστά στον κόσμο που αγαπώ.

Κατάφερες να λάβεις μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Το περίμενες όταν ερχόσουν εδώ;

Όχι. Το μόνο που ήθελα ήταν να τα πάω όσο καλύτερα μπορούσα. Το να είμαι πρώτος σκόρερ δύο χρονιές ήταν κάτι φοβερό. Ωραίες εποχές όμως δύσκολη περίοδος για τον σύλλογο. Ήταν καλό να επιβραβεύομαι όμως το κυριότερο ήταν η ίδια η ομάδα, το να παίζουμε στην Ευρώπη. Γι’ αυτό ήρθα.

Κέρδισες πάντως την αγάπη και τον σεβασμό όλων εδώ στην Κύπρο…

Ναι. Θεωρώ ότι αυτό έγινε διότι όλοι βάζουν τη φάνελα πάνω απ΄ όλα διότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ομάδα της εργατικής τάξης. Όποιος δείχνει πάθος και δουλεύει σκληρά, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις γύρω του. Τα πρώτα δύο χρόνια ήταν δύσκολα, θα τα κρατήσω όμως. Είναι το ίδιο σε κάθε ποδοσφαιρική χώρα, σε κάθε δουλειά και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου ο κόσμος θα σε θυμάται.

Σκόραρες 69 γκολ στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πες μας τα 3 που θυμάσαι πιο πολύ

Σίγουρα θυμάμαι το πρώτο μου γκολ. Ήταν για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ εκτός έδρας. Θυμάμαι που σκόραρα απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν ένα ωραίο γκολ, νίκη με 2-1 νομίζω και σίγουρα θυμάμαι και το τελευταίο μου γκολ. Την επόμενη μέρα έβλεπα εικόνες, ήταν ένα πέναλτι κόντρα στην ΑΕΛ και ήταν στο τελευταίο λεπτό νομίζω. Αυτό το 69ο μου γκολ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ποιο παιχνίδι θα θυμάσαι για πάντα και γιατί;

Πολλά παιχνίδια. Ένα που μετράει πολύ για μένα είναι αυτό που σκόραρα χατ-τρικ με τον Εθνικό σε 3-4 λεπτά. Ήταν αξέχαστο. Χάναμε και γυρίσαμε το παιχνίδι καθώς σκόραρα χατ-τρικ.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή αυτά τα 4 χρόνια;

Η καλύτερη στιγμή ήταν το τέλος αυτής της σεζόν, πετυχαίνοντας μετά από 4 χρόνια αυτό για το οποίο ήρθα εδώ. Ναι γνωρίζω ότι δεν πήραμε την αναγνώριση του να κερδίσεις το πρωτάθλημα όμως ήμασταν πρώτοι και προκριθήκαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ήταν ο στόχος μου, αυτό ήρθα να κάνω εδώ για αυτό το σύλλογο και το πετύχαμε.

Πες μας για τον πανηγυρισμό σου. Γιατί επέλεξες αυτόν τον πανηγυρισμό, θα τον κρατήσεις στην Αυστραλία;

Όταν ήρθα εδώ δεν πίστευα στο πως ο κόσμος μου μιλούσε τόσο ευθέως. Δεν σχεδίασα τον πανηγυρισμό μου. Θυμάμαι όταν σκόραρα στην Ευρώπη εντός έδρας, νομίζω απέναντι στην Μπάνατς, πήγα στο πλάγια και απλά μου βγήκε αυθόρμητα. Δεν το σχεδίασα ποτέ και δεν έκανα ποτέ αυτό τον πανηγυρισμό προηγουμένως. Ήταν ένας τρόπος να πως ευχαριστώ  και να χαιρετήσω τον κόσμο. Ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε και με ανεβάσατε ψηλά, άσχετα αν δεν είχα κάνει προηγουμένως κάτι σπουδαίο για τον σύλλογο. Ξέρω ότι είχα πετύχει κάποια πράγματα στον Ολυμπιακό αλλά το παρελθόν είναι παρελθόν. Οι οπαδοί μου μιλούσαν ευθέως και ήταν πολύ ωραίο. Νομίζω τώρα θα τον κρατήσω. Για να τον κρατήσω πρέπει να σκοράρω γκολ πρώτα. Θα δούμε.

Τι θα σου λείψει περισσότερο από την Κύπρο και από την ΟΜΟΝΟΙΑ;

Πρώτα απ΄όλα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν ένα ψυχολογικό σκαμπανέβασμα οι τελευταίες μέρες. Φεύγοντας από το «Ηλίας Πούλλος», άφησα τα παιδιά πίσω, τους φροντιστές και όλο τον κόσμο πίσω από τον σύλλογο οι οποίοι ήταν οι φίλοι μου και η οικογένεια μου τα τελευταία 4 χρόνια. Το να αφήνω τη δεύτερη μου οικογένεια πίσω είναι μεγάλο πράγμα. Από την Κύπρο θα μου λείψουν οι οπαδοί φυσικά. Μπορώ να πω πολλά για τον τρόπο ζωής εδώ, όμως χωρίς αυτούς γύρω μου, τους οπαδούς και τον κόσμο που με βοήθησε στο ταξίδι μου εδώ, φέρθηκαν πολύ καλά σε εμένα και την οικογένεια μου. Το σπουδαίοτερο πράγμα είναι να περπατάς στον δρόμο και να βρίσκεις ανθρώπους που αναγνωρίζουν αυτό που έκανες. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό.

Περίγραψε μας ένα περιστατικό με έναν οπαδό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Δεν σκέφτομαι κάποια άσχημη στιγμή. Είχα ένα άσχημο περιστατικό όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά αλλά είναι φυσιολογικό.  Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι παθιασμένοι και πεινασμένοι για επιτυχία και έτσι πρέπει να είναι γιατί είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Τώρα το αποδεικνύει και η προοπτική της ομάδας δείχνει που μπορεί να φτάσει. Πιστεύω πως στο μέλλον η ΟΜΟΝΟΙΑ θα απογειωθεί. Στην έξω ζωή, το να πηγαίνεις σε μία καφετέρια και ο κόσμος να πληρώνει για το γεύμα σου κτλ είναι απίστευτο.

Νιώθεις τη χώρα μας σαν το δεύτερο σου σπίτι;

Φυσικά. Θα προσπαθήσω να ξαναέρθω. Νιώθω ευπρόσδεκτός εδώ και αυτό είναι πολύ ωραίο. 100 τοις εκατό θα ξαναέρθω.

Τι πιστεύεις για το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Είχα δώσει μία συνέντευξη πριν 3-4 μήνες όταν η σεζόν τελείωσε με όλα αυτά που έγιναν και μίλησα για τις βάσεις που θέσαμε ως ΟΜΟΝΟΙΑ. Εχουμε μία καλή βάση τώρα και πιστεύω η δομή της ομάδας βελτιώνεται. Το είπα προηγουμένως, θα το πω και τώρα χωρίς να θέλω να βάλω πίεση στους παίκτες, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στα χρόνια που έρχονται όπως συνήθιζε.

Τι σημαίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ για σένα;

Οικογένεια. Το λέω αυτό γιατί είναι μία μεγάλη οικογένεια. Παλιοί ποδοσφαιριστές και μελλοντικοί ποδοσφαιριστές το νιώθουν επίσης. Ανεξάρτητα από το ότι φεύγω από την ομάδα, είναι όντως μία μεγάλη οικογένεια. Ειδικά αυτή τη χρονιά τα αποδυτήρια είναι απίστευτα με σπουδαίες προσωπικότητες. Επίσης το προσωπικό, τον προπονητή και όλους γύρω από την ομάδα τους νιώθω σαν οικογένεια.

Ένα τελευταίο μήνυμα για τον κόσμο…

Ευχαριστώ για όλα. Προσέχατε εμένα και την οικογένεια μου, ήταν φοβερό και τα εκτιμώ όλα.