Home TOP NEWS Οι δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ μετά το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα

Οι δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ μετά το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα


Ο προπονητής της ομάδας μας, Χένινγκ Μπεργκ μίλησε μετά το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Νορβηγός κόουτς αναφέρθηκε στο φιλικό με τους “ερυθρόλευκους”, για την προετοιμασία, αλλά και για την συνέχεια.

Οι δηλώσεις:

Για το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: « Ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς. Ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, μια δυνατή και πολύ οργανωμένη ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Στην αρχή του αγώνα τα πήγαμε πολύ καλά, παίξαμε ενδιάμεσα των γραμμών τους, δημιουργήσαμε φάσεις και μπορούσαμε να σκοράρουμε. Πιστεύω πως είχαμε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν γραφτό να σκοράρουμε σήμερα. Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς, είμαστε ευχαριστημένοι με το παιχνίδι και το στάδιο της προετοιμασίας μας».

Για το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δημιουργεί φάσεις αλλά δεν σκοράρει: «Όχι. Πάντα μας αρέσει να σκοράρουμε και είναι πιθανόν να γίνει αυτό, αλλά υπάρχει κάποια κούραση τώρα μετά τη σκληρή δουλειά. Πιεστήκαμε λίγο σήμερα για να βεβαιωθούμε πως όταν θα αρχίσει η σεζόν θα είμαστε έτοιμοι. Ίσως να το νιώσαμε αυτό σήμερα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό σε περίοδο προετοιμασίας. Θα έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο ακριβής στο τελείωμα των φάσεων, αλλά οι παίκτες έκαναν καλό παιχνίδι, δούλεψαν σκληρά, δημιούργησαν ευκαιρίες και υπό κανονικές συνθήκες θα είχαμε σκοράρει».

Αν το παιχνίδι αντιμετωπίστηκε ως τεστ ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων: «’όχι, περισσότερο ήταν διότι έχουμε παιχνίδι και αύριο (σ.σ. σήμερα). Οπόταν αν πραγματοποιούσα περισσότερες αλλαγές σήμερα, τότε ο χρόνος συμμετοχής τους θα ήταν λιγότερος σήμερα.  Έχουμε παιχνίδι απέναντι στο Παραλίμνι σήμερα και η υπόλοιπη ομάδα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας και γι αυτούς σήμερα. Για να είμαι ειλικρινής το πλάνο σήμερα (σ.σ χθες) ήταν να αγωνιστούν 90 λεπτά οι περισσότεροι από αυτούς, αλλά ο Χάρης βγήκε έξω λόγω σφιξίματος στο γαστροκνήμιο και ο Χούμποσταν δεν ήθελε να ρισκάρει πολύ. Έτσι στα τελευταία λεπτά βγήκε εκτός. Η ιδέα όμως ήταν να αγωνιστούν όσο περισσότερο γινόταν».

Για το πλάνο μέχρι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη: «Μια κανονικής προετοιμασία με παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα για την υπόλοιπη ομάδα αύριο και έπειτα θα προπονηθούμε το Σαββατοκύριακο μέχρι το επόμενο παιχνίδι, πιθανόν την Τρίτη, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Συνεπώς θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν αρχίσει η σεζόν».

Για τον Ντούρις: «Είναι ένας καλός παίκτης. Τα λεπτά που αγωνίστηκε δεν ήμασταν τόσο καλοί ως ομάδα και ήταν δύσκολο γι αυτόν χωρίς πολλές ευκαιρίες. Όμως κάνει προπονήσεις μαζί μας μόνο μια μέρα, ξέρουμε ότι είναι καλός παίκτης και δεν θέλαμε να τον ρίξουμε κατευθείαν στα βαθιά μέχρι να περάσει λίγο χρόνο μαζί μας και να μάθει περισσότερα πράγματα. Τώρα θα έχει ακόμη μια εβδομάδα προπονήσεων και θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι».

Το πλάνο για τις επόμενες μεταγραφές: «Θα δούμε. Κάναμε ελάχιστες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Δεν χρειαζόταν να κάνουμε τόσες πολλές όπως πέρσι που ήταν ολοκληρωτικό κτίσιμο της ομάδας. Είναι περισσότερο για να βρούμε ρυθμό και να βελτιώσουμε τους πρώτους έντεκα και γενικά την ομάδα. Θεωρώ πως οι παίκτες που ήρθαν ως τώρα τα έχουν πάει πολύ καλά και έχουν βελτιώσει την ομάδα. Συνεπώς θα δούμε αν βρούμε κάτι που θα μπορεί να βελτιώσει την ομάδα, τότε σίγουρα θα προχωρήσουμε.  Αλλά δεν είναι κάτι που είμαστε απεγνωσμένοι να κάνουμε».

Για τον Ματ Ντάρμπισαιρ: «Ήταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης για εμάς. Βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ για πολλά χρόνια. Συνεργάστηκα μαζί του ένα χρόνο και ήταν πολύ επαγγελματίας, δουλευταράς και πολύ καλός σκόρερ. Έκανε πάντα ότι καλύτερο μπορούσε. Σίγουρα θα θέλαμε να τον είχαμε μαζί μας περισσότερο, αλλά για οικογενειακούς λόγους μας ενημέρωσε από τον Ιανουάριο ότι δεν ήθελε να συνεχίσει τον επόμενο χρόνο. Είχαμε κάποιο χρόνο να προετοιμαστούμε αλλά είχε ήδη πάρει την απόφαση του. Έτσι παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο, ο Σύλλογος, λόγω της καλής παρουσίας και του χαρακτήρα του, δεν προσπάθησε να του δημιουργήσει προβλήματα ή να τον αναγκάσει να παραμείνει γιατί αυτό δεν θα έβγαζε πουθενά έτσι κι αλλιώς.  Συνεπώς του επιτράπηκε να φύγει παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, πολύ καλός σκόρερ, αλλά δεν θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει μέχρι να βρούμε αντικαταστάτη. Έτσι με την έλευση του Ντούρις, τον αφήσαμε να φύγει. Σε ένα ιδανικό σενάριο θα θέλαμε να παραμείνει, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ήθελε να αποχωρήσει, το σεβαστήκαμε αυτό και θα συνεχίσουμε με τους παίκτες που φέραμε στην ομάδα».

Περισσότερα σε λίγο