Home TOP NEWS Ομάδα με Ευρωπαϊκές βλέψεις η Αραράτ και δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη

Ομάδα με Ευρωπαϊκές βλέψεις η Αραράτ και δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη


Με αγωνία θα περιμένουμε να μάθουμε την αντίπαλο της ομάδας μας στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μία πρώτη ματιά η προκλήρωση δείχνει καλή ωστόσο μέσα από τις τρεις πιθανές, Μπούντουσνοστ-Αραράτ Αρμενίας-Φλοριάνα, υπάρχει μία που καλό θα είναι να την αποφύγουμε.

Η νεοσύσταση ομάδα της Αρμενίας, ιδρυθείσα το 2017, πρωταθλήτρια την τελευταία διετία δείχνει δυνατή και ομάδα με Ευρωπαϊκές βλέψεις. Διαθέτει στο ρόστερ της μία πλειάδα ξένων ποδοσφαιριστών με παρουσία σε δυνατά πρωταθλήματα.

Μάλιστα στην περσινή χρονιά έφτασε μία ανάσα από την είσοδο της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αποκλείστηκε στα πλέυ-οφ από την Ντούντελανζ στη διαδικασία των πέναλτι.

Αστέρι της ομάδας είναι ο Γάλλος Γιοάν Γκουφράν ο οποίος κατέκτησε πριν από μία δεκαετία το πρωτάθλημα με την Γαλλική Μπορντό, έπαιξε στην Νιούκασλ για μία τετραερτία και αποκτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Τουρκική Γκόζτεπε.

Ο βασικός τερματοφύλακας της Αραράτ Ντμίτρι Αμπακούμοβ υπήρξε συμπαίκτης με τον Ντούρις στην Όρενμπουργκ.

Ο Σκοπιανός Αλεξάνταρ Νταμτσέφσκι πέρασε από την Κύπρο για λογαριασμό του Ερμή Αραδίπου.

Ο Νιγηριανός επιθετικός Γιουσούφ Ολαϊτάν Οτουμπάντζιο υπήρξε ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης, αγωνίστηκε στην Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ και στην Λασκ.

16 ξένοι βρίσκονται στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Αρμενίας. Πολυεθνική ομάδα με πιο ακριβό της ποδοσφαιριστή τον Ουκρανό αμυντικό Σεργκέι Βακουλένκο ο οποίος ήταν παίκτης της Σακτάρ Ντόνεσκ για μία δεκαετία και παραχωρείτο συνεχώς δανεικός σε άλλες ομάδες στην Ουκρανία ενώ είναι διεθνής με όλες τις μικρότερες Εθνικές της χώρας του.

Ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό παρελθόν διαθέτουν σχεδόν όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές της Αραράτ.

Το 2018 την ανέλαβε ο Ρώσο-Αρμένιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Σαμβέλ Καραπετιάν. Σύμφωνα με την Forbes, η αξία των επιχειρήσεων του το 2015 ανήρχετο στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί καλή κλήρωση αν βρεθεί τελικά στο δρόμο μας η Αραράτ.Η Φλοριάνα Μάλτας θα είναι ιδανική ενώ σίγουρα θα έχουμε τον πρώτο λόγο και απέναντι στην Μπούντουσνοστ Μαυροβουνίου.