Home SPORTS NEWS Σαχτάρ – Βασιλεία 4-1: Ρεσιτάλ, τετράδα ξανά και τώρα… Ίντερ

Σαχτάρ – Βασιλεία 4-1: Ρεσιτάλ, τετράδα ξανά και τώρα… Ίντερ


Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έδειξε ότι είναι κλάσεις ανώτερη από τη Βασιλεία, τη διέλυσε με 4-1 και προχώρησε στις «4» καλύτερες ομάδες του Europa League ξανά μετά το 2016. Αντίπαλός της στον ημιτελικό η Ίντερ.

Η τριάρα απέναντι στη Βόλφσμπουργκ ήταν απλά το ορεκτικό, αρκετό για να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Το διαφορετικό περιβάλλον του «Γκελζενκίρχεν» όχι μόνο δεν ξένισε την Σαχτάρ, αλλά της έδωσε… οίστρο για ακόμα μεγαλύτερο ρεσιτάλ.

Η διαφορά δυναμικότητας απέναντι στη Βασιλεία αποδείχθηκε περίτρανα και καλύτερα από όποια θεωρία μέσα στο χορτάρι, με την ομάδα του Λουίς Κάστρο να επιβάλλεται κυριαρχικά απέναντι στους Ελβετούς (4-1) και στο τέλος να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League για πρώτη φορά μετά το 2016.

Η αρχή έγινε με τα δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Μοράες ευστόχησε σε πέναλτι μόλις στο 2′, ο Τάισον έγινε ο εκφραστής μιας εκπληκτικής συνεργασίας από τέσσερις παίκτες και το άμεσο 2-0 έστρωσε τον δρόμο της άνετης πρόκρισης (ο Αντόνιο είχε και δοκάρι στο 39′). Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάτρικ ανέλαβε κι εκείνος εύστοχα την εκτέλεση πέναλτι στο 75′, με τον Ντόντο να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, προτού ο Φαν Βόλφσβινκελ μειώσει για το γκολ της ελάχιστης τιμής στο 90+2′

Πλέον, καλείται να ξεπεράσει τον προ τετραετίας εαυτό της, όποτε και είχε αποκλειστεί από τη Σεβίλλη (ποια άλλη;) και να φτάσει τελικό για πρώτη φορά μετά το «χρυσό» 2009, όταν και τον συνδύασε με κατάκτηση. Αντίπαλός της, όμως, θα είναι το μεγάλο φαβορί, η Ίντερ, σε ένα ματς που προμηνύεται συναρπαστικό (16/8, 22:00).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοφ, Ντοντό, Κρυβτσόφ, Μπόνταρ, Ματβιλιένκο, Αντόνιο (85′ Μαϊκόν), Στεπανένκο, Μάρλος (72′ Σόλομον), Πάτρικ (78′ Κοβαλένκο), Τάισον (85′ Τέτε), Μόραες (85′ Φερνάντο)

Βασιλεία (Μαρσέλ Κόλερ): Νίκολιτς, Πετρέτα, Βαν ντερ Βερφ (73′ Ραμίρες), Αλντερέτε, Βίντμερ, Φράι, Κάμπο, Τζάκα (60′ Μαρσάντ), Στόκερ (73′ Φαν Βόλφσβινκελ), Πουλουλού, Αρτούρ (73′ Αντεμί)

Πηγή:Gazzetta.gr