Home TOP NEWS To “who is who” του Ασάντε

To “who is who” του Ασάντε


Η 5η μεταγραφική κίνηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι γεγονός. Ο 31χρόνος μεσοεπιετικός από την Γκάνα, Ερνέστ Ασάντε είναι από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιριστής της ομάδας μας.

Ο Ερνέστ Ασάντε αγωνίστηκε στην Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στην Ευρώπη έπαιξε σε Βέλγιο, Νορβηγία και Δανία.

To “who is who” του Ασάντε:

Ο Ερνέστ Ασάντε γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1988 στο Σουνγιάνι της Γκάνας, αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή και έχει ύψος 1.71. Το 2008-2009 ο Γκανέζος επιθετικός  έπαιξε ποδόσφαιρο για λογαριασμό της Φετέχ Φέγιερνορντ της Γκάνας και την σεζόν 2009/2010 μετακόμισε στην Ευρώπη και στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μπέβερεν.

Στην Μπέβερεν o Ασάντε “έκατσε” μέχρι το 2011 καταγράφοντας 26 συμμετοχές και τρία γκολ με την φανέλα του Βελγικού συλλόγου.

Η καριέρα του Ασάντε συνεχίστηκε στην Ευρώπη καθώς το 2011 μετακόμισε στη Νορβηγία για να αγωνιστεί στην Στάρτ. Στο Νορβγηγικό σύλλογο ο Ασάντε έμεινε για τέσσερα χρόνια καταγράφοντας τις πιο πολλές συμμετοχές σε ομάδα που αγωνίστηκε. Συγκεκριμένα ο Γκανέζος φόρεσε 109 φορές την φανέλα της Στάρτ με την οποία πέτυχε 25γκολ.

Ο Ασάντε μετά την Στάρτ παρέμεινε στην Νορβηγία για να αγωνιστεί στην Στάμπαεκ. Στην εν λόγω ομάδα μετακόμισε το 2015 και στον ένα χρόνο παραμονής του εκεί κατέγραψε 50συμμετοχές και είδε 12φορές δίχτυα.

Το 2016 ο Ασάντε έφυγε από τη Νορβηγία αλλά η ποδοσφαιρική του καριέρα συνεχίστηκε στην Σκανδιναβία, αφού πήγε στην Δανία για να αγωνιστεί για λογαριασμό της Νόρτζελάντ.

Στην Νόρτζελάντ έμεινε για δύο χρόνια από το 2016 μέχρι το 2018 και στις 66 συνολικά παρουσίες του στον Δανέζικο σύλλογο κατάφερε να σκοράρει 21 φορές.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας μετά την Νόρτζελάντ άφησε την Ευρώπη για να αγωνιστεί σε ομάδα της Σαουδική Αραβίας, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Από το 2018 μέχρι το 2019 αγωνίστηκε σε 24ματς με την φανέλα της Αλ-Τζαζίρα ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πετυχαίνοντας με αυτή συνολικά 8 γκολ.

Το 2019 μέχρι το 2020 πέρασε από την Αλ-Χαζέμ της Σαουδικής Αραβίας μετρώντας 9 συμμετοχές και κανένα τέρμα, ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα ήταν στην Αλ Φουζαϊράχ όπου έπαιξε σε 7 παιχνίδια, σημειώνοντας ένα γκολ.

Και τώρα ξανά Ευρώπη και ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Ερνέστ Ασάντε μετά το πέρασμα του από τα ΗΑΕ επιστρέφει ξανά στην Ευρώπη για να φορέσει αυτή την φορά την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός που έχει ως χαρακτηριστικό την ταχύτητα μάλιστα το 2016, όταν ήταν στην Σταμπάεκ, το FIFA τον είχε ως τον τέταρτο πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή και ένα χρόνο αργότερα το 2017 ήταν στην έκτη θέση, έρχεται για να δώσει σημαντικές λύσεις στην επιθετική γραμμή της ομάδα μας.

Ο Γκανέζος επιθετικός μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, τόσο στα δύο “φτερά”, όσο και στην κορυφή.