Home TOP NEWS Το “who is who” του Μίχαλ Ντούρις (Φωτογραφίες/Βίντεο)

Το “who is who” του Μίχαλ Ντούρις (Φωτογραφίες/Βίντεο)


O Μίχαλ Ντούρις από σήμερα είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Σλοβάκος επιθετικός που τα δύο προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Ανόρθωση, επιλέχθηκε από τους Νεόφυτο Λάρκου και Σίμο Ταραπουλούζη για να έρθει να καλύψει το κενό που θα αφήσει ο Ματ Ντάρμπισαιρ με την αποχώρηση του. Ο Ντούρις είναι αξιοσημείωτο ότι έρχεται έτοιμος αγωνιστικά, καθώς ακολουθούσε την προετοιμασία της Ανόρθωσης και έτσι θα τεθεί άμεσα στην διάθεση του Χένινγκ Μπεργκ.

Ποιος είναι ο Ντούρις

Ο Μίχαλ Ντούρις γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1988 (32 ετών) στο Uherské Hradiště, Czechoslovakia. O 1.83, Σλοβάκος ποδοσφαιριστής παίζει ως κεντρικός επιθετικός και αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις και να προσθέσει βάθος στην επιθετική γραμμή των “πρασίνων”.

Το ξεκίνημα του Ντούρις

Ο Ντούρις ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 2002 σε ομάδα της χώρας του και συγκεκριμένα την Banská Bystrica. Να σημειώσουμε ότι στην συγκεριμένη ομάδα ο Ντούρις ανέβηκε μέχρι και την πρώτη ομάδα όπου έπαιξε για πέντε χρόνια από το 2005 μέχρι το 2010, σημειώνοντας μάλιστα 18 γκολ σε 114 εμφανίσεις του.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του

Μετά την Banská Bystrica ο Ντούρις έκανε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του αφού πήρε μεταγραφή σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Τσεχίας, την Viktoria Plzen. Στην Viktoria o Σλοβάκος επιθετικός αγωνίστηκε για επτά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2010 μέχρι το 2017, σημειώνοντας 34 γκολ σε 137 εμφανίσεις του.

Να σημειώσουμε ότι ο Ντούρις ενόσον ήταν στην Viktoria Plzen αγωνίστηκε και μια σεζόν και συγκεκριμένα το 2014/15 δανεικός στην Mladá Boleslav όπου εκεί πέτυχε 4 γκολ σε 26 εμφανίσεις.

Γκολ του από την παρουσία του στην Viktoria Plzen

Η πρόκληση της Orenburg

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας του στην Σλοβακία ο Ντούρις πήρε την μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του και εκτός αυτής, αγωνιζόμενος στην Ρωσσία και συγκεκριμένα στην ομάδα της Orenburg. Στην Ρώσικη ομάδα ο Ντούρις πήρε μεταγραφή το 2017 και έμεινε εκεί για ένα χρόνο. Ο Ντούρις φόρεσε 27 φόρες την φανέλα της Orenburg, πανηγυρίζοντας με αυτή 4 γκολ.

Η Ανόρθωση και η πρώτη επαφή του με την Κύπρο

Το 2018 ο Ντούρις ήρθε στην Κύπρο για να αγωνιστεί στην Ανόρθωση με την μορφή δανεισμού από την Orenburg. Μάλιστα ο Σλοβάκος ήρθε στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα κατά φέρνοντας να εντυπωσίασει τους πάντες, καθώς στις 14 εμφανίσεις του με την φανέλα της Ανόρθωσης πέτυχε 11 γκολ.

Η απόδοση του Ντούρις αλλά και τα όσα πέτυχε στις λίγες εμφανίσεις του στην πρώτη παρουσία του στην Ανόρθωση, στάθηκε η αφορμή για να εντυπωσιαστούν οι  ανθρώποι της ομάδα της Αμμοχώστου, οι οποίοι έκαναν τα πάντα, καταφέρνοντας να τον κρατήσουν στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” όπου εκεί παρέμεινε μέχρι πρόσφατα. Στην Ανόρθωση να σημειώσουμε ότι ο Ντούρις κατέγραψε συνολικά 67 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 27 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα γκολ του Ντούρις στην Ανόρθωση τη σεζόν 2018/19

Τα γκολ του Ντούρις στην Ανόρθωση τη σεζόν 2019/20

Η συμμετοχή του στη Εθνική

Να σημειώσουμε ότι ο Ντούρις από το 2012 αγωνίζεται και στην Εθνική Ανδρών της χώρας του, την Σλοβακία, όπου με αυτή έχει καταγράψει 47 συμμετοχές, σημειώνοντας 5 γκολ. Επίσης ο Σλοβάκος φορ στο παρελθόν αγωνίστηκε και στις ομάδες U19 και U21 της Εθνικής Σλοβακίας.

Γκολ του Ντούρις σε παιχνίδι της Εθνικής Σλοβακίας κόντρα στην Γερμανία

Και τώρα ΟΜΟΝΟΙΑ

Οι δρόμοι του 32χρόνου Σλοβάκου επιθετικού μπορεί να χώρισαν με την Ανόρθωση, ωστόσο δεν θα χωρίσουν κι από την Κύπρο. Ο Ντούρις θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα μας και από τη νέα σεζόν θα τον βλέπουμε να φοράει την “πράσινη” φανέλα.

Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον γνωρίζουν πολύ καλά οι ανθρώποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και ο Χένινγκ Μπεργκ και ξέρουν ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα στην ομάδα μας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Ντούρις γνωρίζει την Κυπριακή πραγματικότητα, το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ κι αναμένουμε ότι όλο αυτό, σε συνδυασμό με την ποιότητα που διαθέτει θα δώσουν στο “τριφύλλι” αυτά που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του τη νέα σεζόν.

Το μόνο που μπορούμε λοιπόν να πούμε για τον Ντούρις είναι ένα καλωσόρισες στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να του ευχηθούμε να έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην εδώ παρουσία του.