Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1ο μέρος: Αμυνθήκαμε με υπομονή και σκοράραμε στην εκπνοή

1ο μέρος: Αμυνθήκαμε με υπομονή και σκοράραμε στην εκπνοή


Ολοκληρωτικό ροτέισιον σήμερα από τον Χένινγκ Μπεργκ ο οποίο άρχισε το παιχνίδι με τους Κυριακίδη, Μαυρία, Κίκο, Βενιζέλου, Παναγιώτου, Κούσουλο, Χαραλάμπους, Τζιωνή, Λοίζου, Ασάντε και Ντούρις.

Θέλησε από την αρχή να ελέγξει το ρυθμό η ΑΕΚ με την καλή κυκλοφορία μπάλα ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μην επιτρέψουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ να αναπτυχθεί ορθόδοξα και να εκδηλώσει τις προσπάθειες της από την άμυνα. Έβαλε από τα πρώτα λεπτά αυτό της το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι η ομάδα του Κανέδα.

Η πρώτη καλή προσπάθεια στο παιχνίδι για την ομάδα μας ήρθε στο 5ο λεπτό με ένα ανέβασμα του Ασάντε από δεξιά και μία σέντρα του χωρίς όμως να απειλήσουμε.

Στο 7ο λεπτό ο Άγγλος Χέιντλι έκανε πλασέ από αριστερά έξω από την περιοχή μας, κόντραρε η μπάλα σε αμυντικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πήγαινε προς την εστία όμως ο Κυριακίδης έκανε δύσκολη απόκρουση στην αριστερή του γωνία.

Στο 9’ έχασε ξανά ευκαιρία η ΑΕΚ. Έγινε μακρινή μπαλιά από τον Ακοράν προς τον Τρισκόφσκι ο οποίος με το αριστερό έπιασε ένα βολέ με τη μπάλα να κτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Κυριακίδη.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η ΑΕΚ έδειχνε κάπως πιο απειλητική ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ όποτε προσπαθούσε να βγει μπροστά το επιχειρούσε με ταχύτητα όμως οι προσπάθειες έμεναν ημιτελείς.

Στο 18ο λεπτό ένα μακρινό σουτ από τον Γκονζάλες για την ΑΕΚ ήταν άστοχο.

Αμύνθηκε αρκετά καλά μέχρι το 20 λεπτο η ομάδα όμως επιθετικά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δεν έκανε κάτι.

Απείλησε στο 23’ η ΑΕΚ με ένα σουτ από δύσκολη γωνία, από αριστερά, με το δεξί του πόδι ο Τρουγιόλς, ευτυχώς η μπάλα πέρασε λίγο έξω, ενώ ο ίδος παίκτης έκανε νέο άστοχο σους 5 λεπτά αργότερα.

Στο 29ο λεπτό ο Χέιτλι έβγαλε φαρμακερή σέντρα και μπροστά από την εστία ο Τρισκόφσκι ήταν έτοιμος να σκοράρει όμως ο Παναγιώτου άπλωσε το πόδι και του στέρησε αυτή την ευκαιρία. Ήταν μεγάλη η ευκαιρία που χάθηκε για την ΑΕΚ.

Στο 30ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέγραψε την πρώτη τελική προσπάθεια. Έκανε ένα ανέβασμα ο Τζιωνής, πάσαρε στον Ασάντε στην περιοχή ο οποίος από πλάγια θέση έκανε με δύναμη ένα σουτ όμως ήταν άστοχο.

Στο 32ο λεπτό ο Λοϊζου πήρε πάσα στην περιοχή από τον Ασάντε, έπεσε μετά το μαρκάρισμα του Τρουγιόλς όμως πήρε κάρτα για θέατρο. Δεν υπήρχε όντως καμία παράβαση αν και η κάρτα ήταν λίγο αυστηρή. Μάλιστα θα μπορούσε ο μικρός να τελειώσει μία φάση η οποία έδειχνε ιδανική για αυτόν με τη μπάλα στο αριστερό του.

Στο 37ο λεπτό ο Κίκο ανέβηκε από αριστερά, έκανε μία χαμηλή σέντρα στην περιοχή όμως η μπάλα πέρασε μπροστά από όλους και έφυγε έξω.

Στο 40ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την καλύτερη της ευκαιρία. Ο Μαυρίας συνδυάστηκε στο κέντρο με τον Χαραλάμπους, έδωσε κάθετη πάσα στην ΛοΪζουστην περιοχή, αυτός έκανε γύρισε πίσω στον Τζιωνή που σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της ΑΕΚ και έφυγε κόρνερ. Ήταν η καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο ημίχρονο.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε με ταχύτητα μπροστά, ο Ασάντες πήρε πάσα από αριστερά σέντραρε, πήγε για την κεφαλιά ο Ντούρις όμως ο Τόνιο έδιωξε με γροθιές και καραδοκούσε ο Τζιωνής ο οποίος με γυριστό σουτ σκόραρε.

Ότι καλύτερο για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Έδειξε υπομονή αμυντικά και κτύπησε προς το τέλος του ημιχρονου ανεβάζοντας λίγο περισσότερους πάικτες μπροστά και κατάφερε να σκοράρει.

Το προβάδισμα δίνει ψυχολογία όμως σίγουρα θα κάνει και την ΑΕΚ πολύ πιο απαιτητική στο γήπεδο στην επανάληψη. Πάντως το παιχνίδι πάει καλά για την ομάδα μας.