Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ: “Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε φορά που δίνουμε αγώνες”

Χένινγκ Μπεργκ: “Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε φορά που δίνουμε αγώνες”


Στην κάμερα της OMONOIAΣ μίλησε ο προπονητής της ομάδας μας, Χένινγκ Μπεργκ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Νορβηγός κόουτς στις τοποθετήσεις τους τόνισε ότι θα αξιολογήσει την κατάσταση των παικτών ώστε να καταλήξει στην καλύτερη ενδεκάδα ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ αλλά και με τον Ολυμπιακό.

Επίσης ο Χένινγκ Μπεργκ μίλησε και για τον επόμενο μας αντίπαλο στην Ευρώπη τον Ολυμπιακό Πειραιώς δηλώνοντας ότι η ομάδα του Πειραιά είναι καλύτερη σε σχέση με την Λέγκια και τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ:

Για το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Θα είναι δύσκολος αγώνας όπως πάντα εναντίον της ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα όλα τα παιχνίδι είναι δύσκολα. Είχαμε παιχνίδι μεσοβδόμαδα και αυτοί δεν είχαν. Κέρδισαν το ΑΠΟΕΛ 3-0 στην έδρα τους και ξέρουμε πως είναι καλή ομάδα που έδειξε ποιότητα. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι όμως την ίδια ώρα παίζουμε στο σπίτι μας και θέλουμε να συνεχίσουμε τη φόρμα μας. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αν η ΑΕΚ έχει παρόμοια χαρακτηριστικά όπως πέρυσι, ή άλλαξαν τη φιλοσοφία ή το στυλ του παιχνιδιού τους:  «Δεν τους έχω μελετήσει τόσο πολύ ακόμη καθώς μέχρι τώρα είχαμε άλλους αγώνες στους οποίους έπρεπε να συγκεντρωθούμε. Όταν θα τους αντιμετωπίσουμε την Κυριακή θα γνωρίζουμε τα πάντα και σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι. Νομίζω πως είναι λίγο διαφορετικοί τώρα σε σχέση με προηγουμένως με την Ισπανική φιλοσοφία που είχαν. Άλλαξαν την τεχνική ηγεσία και άλλαξαν μερικούς παίκτες. Επίσης νομίζω πως παίζουν περισσότερο επιθετικά, άμεσα και ταυτόχρονα έχουν ποδοσφαιριστές με τεχνική. Είναι καλή ομάδα».

Πέρσι στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαμε εξαιρετική απόδοση και πήραμε μια μεγάλη νίκη… «Νομίζω ναι. Ήταν καλό παιχνίδι και αν δεν κάνω λάθος ήταν το πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε ο Κακουλλής, έπαιξε 90 λεπτά και πέτυχε γκολ. Ναι, ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς, ένα από τα πολλά καλά πέρσι».

Το πρόγραμμα της ομάδας είναι πολύ βεβαρημένο τους τελευταίους 2 μήνες επειδή έχουμε παιχνίδι κάθε 3-4 ημέρες θα επηρεάσει αυτό το γεγονός την ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την Κυριακή; «Θα δούμε. Πρέπει να δούμε την ομάδα που είναι έτοιμη να παίξει, με ενέργεια, ενθουσιασμό και πολύ δύναμη. Την ίδια στιγμή θέλουμε να έχουμε την καλύτερη μας ομάδα για να αγωνιστεί. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για την Κυριακή και ποια είναι η καλύτερη ομάδα για την Τετάρτη επειδή θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα συνεχίζοντας να μαζεύουμε βαθμούς. Θα νιώθαμε πολύ χαρούμενοι αν ήμασταν σε θέση να κερδίσουμε την Ανόρθωση,  αλλά πήραμε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας που είναι εντάξει. Το ίδιο με την Πάφο εκτός έδρας, ήταν πολύ σημαντικό που πήραμε τον βαθμό. Για εμάς το να κερδίσουμε στον πρώτο εντός έδρας αγώνα ήταν πολύ καλό. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε φορά που δίνουμε αγώνες. Με τόσους αγώνες που έχουμε σίγουρα χρειάζεται να χρησιμοποιούμε το ρόστερ μας, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε την σημαντικότητα του να είμαστε ανταγωνιστικοί για την κατάσταση του πρωταθλήματος να παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε αυτά. Παράλληλα κοιτάμε για το καλύτερο που μπορούμε και στην Ευρώπη».

Για τη νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα και για την συμμετοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λίγκ… «Θα είναι κάτι μοναδικό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, τους γνωρίζουμε καθώς τους είχαμε αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα. Ξέρουμε ότι έχουν πολλή ποιότητα. Κέρδισαν την Άρσεναλ στο Europa League στη νοκ – άουτ φάση πέρσι. Όταν κερδίζει μια ομάδα σαν αυτή σημαίνει ότι έχει πολλή ποιότητα. Η Λέγκια ήταν ένα βήμα προς τα πάνω για εμάς και ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ακόμη ψηλότερο. Τώρα παίζουμε με μια καλύτερη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι σπουδαία για την ομάδα, τον Σύλλογο, τον κόσμο για όλους το να είμαστε σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο και να κάνουμε ότι μπορούμε. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο και να κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά επίσης ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός συνήθως παίζει σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό που παίζουμε εμείς. Έχουν πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και είναι σε λίγο διαφορετικό επίπεδο από ότι εμείς. Πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο και για εμάς είναι φανταστικό να είμαστε σε αυτό τον θεσμό και το να προσπαθούμε στα πλέι – οφ για το Champions League είναι καλό επίτευγμα, θα κάνουμε ότι μπορούμε σίγουρα».

Τι σκεφτόσουν όταν ο Λέτσιακς εκτελούσε το πέναλτι; «Σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν πως θα το εκτελέσει. Αν θα πήγαινε για τη γωνιά, αν θα πλάσαρε, αν θα σούταρε δυνατά για τον είχα δει να «σκοτώνει» την μπάλα μερικές φορές. Εκείνη τη στιγμή χρειαζόμασταν λίγη ακρίβεια και λίγη δύναμη. Ήταν σωστή επιλογή αυτό που έκανε. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ελέγξεις το άγχος και να έχει το θάρρος να πας να κάνει το σουτ. Είναι γενναίος άνθρωπος, είναι παιδί με αυτοπεποίθηση, έχει εμπειρία και είμαι σίγουρος πως ήταν χαρούμενος που σκόραρε».

Μετά από 14 μήνες εδώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, περίμενες ότι η ομάδα θα κάνει τόσα πολλά μεγάλα βήματα μπροστά; «Ποτέ δεν ξέρεις. Όταν ξεκινήσαμε στην ομάδα έπαιρνα θετική ενέργεια όταν συνάντηση τον Σύλλογο, τον πρόεδρο, τον αθλητικό διευθυντή, τον Λάρκου, τον Σίμο και όλους. Έχουμε καλή συνεργασία και καταφέραμε να φέρουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Πέρσι ήμασταν λίγο τυχεροί με τους παίκτες που φέραμε και αυτό ήταν η βάση μας για να πετύχουμε και να ανταγωνιστούμε λίγο πιο πάνω απ’ ότι περιμέναμε για να είμαι ειλικρινής. Στο τέλος τερματίσαμε πρώτοι. Στην Κύπρο αυτό ήταν κάτι παραπάνω απ’ ότι περιμέναμε και ήταν φανταστικό. Συνεχίσαμε πάνω κάτω με τους ίδιους παίκτες μαζί με κάποια επιπλέον ποιότητα από τους Ασάντε, Φώτη, Σενέ, Κίκο. Είχαμε μεγάλες ευκαιρίες με κάποιους παίκτες που τελικά ήρθαν και βοήθησαν την ομάδα και το ρόστερ. Δουλεύουμε αρκετά καλά μαζί. Σίγουρα όταν ξεκινήσαμε το περασμένο καλοκαίρι δεν περιμέναμε να είμαστε στους ομίλους του Europa League εγγυημένα και να παίζουμε στα πλέι – οφ του Champions League. Αν το κάναμε, θα ήταν μια μακρινή σκέψη για εμάς».

Οι οπαδοί μας γιόρτασαν και φώναξαν το όνομα σου, πως αισθάνεσαι γι αυτό; «Αυτό σίγουρα με κάνει χαρούμενο. Νιώθω περήφανος, ξέρω πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένας μεγάλος Σύλλογος με σπουδαίους υποστηρικτές, παθιασμένους υποστηρικτές. Όλοι τους νοιάζονται για την ομάδα, νιώθουν πολύ πάθος για την ομάδα, για την ΟΜΟΝΟΙΑ, για τον Σύλλογο και αυτή η υποστήριξη μας βοηθά. Όταν δουλεύουμε κάθε μέρα μας βοηθά σε κάθε παιχνίδι. Όταν είμαστε πετυχημένοι, είμαστε πετυχημένοι μαζί  Το να βλέπουμε τους οπαδούς έτσι μας προσφέρει πολλή ευχαρίστηση και μας δίνει ενέργεια και κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε».

Τέλος θα έχουμε τους οπαδούς μας για τον αγώνα της Κυριακής. Ποιο είναι το μήνυμα σου προς αυτούς; «Απλώς θέλω να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα όπως πάντα. Θα είναι δύσκολο ματς την Κυριακή, υποστηρίξτε την ομάδα και τους παίκτες ελπίζω πως θα είναι περήφανοι βλέποντας το πώς δουλεύει ομάδα, κάνει ότι μπορεί για το Σύλλογο για να είναι όσο καλύτερος γίνεται. Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί και απλά χρειάζεται να συνεχίσουν. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την υποστήριξη τους».

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Μπεργκ: