Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ: “Το κίνητρο για τους παίκτες που αγωνίζονται στα πλέι –...

Χένινγκ Μπεργκ: “Το κίνητρο για τους παίκτες που αγωνίζονται στα πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλο”


Ο Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για λογαριασμό της εκπομπής “TOTAL GREEN” σχολιάζοντας το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Οι δηλώσεις:

Τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ελλάδα απέναντι στον Ολυμπιακό. Πως το περιμένεντε; «Θα είναι το δυσκολότερο παιχνίδι που δώσαμε μέχρι στιγμής. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος από τη Λέγκια και ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Κέρδισαν την Άρσεναλ την περσινή σεζόν στα νοκ – άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό είναι το επίπεδο, αλλά είναι για αυτό που παίζουμε ποδόσφαιρο. Για να τεστάρουμε τους εαυτούς μας απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι σε πιο ψηλό επίπεδο από εμάς. Λογικά θα κερδίσουν, αλλά θα πάμε στο παιχνίδι και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα παλέψουμε για όλα και σίγουρα θα είναι δύσκολο. Όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις».

Τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον Πειραιά. Και αν μπορείτε να μας σχολιάσετε κάποιους καλούς παίκτες του Ολυμπιακού ή κάποια χαρακτηριστικά της ομάδας… «Πρέπει πάνω – κάτω να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να πάρουμε κάτι από τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλή ομάδα, τους αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι σε φιλικό παιχνίδι και μας κέρδισαν 3-0.  Είναι πολύ καλή ομάδα με κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Έχουν έναν πολύ καλό επιθετικό που πέτυχε πολλά τέρματα στην περσινή σεζόν. Έχουν τον Βαλμπουενά στη μεσαία γραμμή, ένα τεχνίτη ποδοσφαιριστή. Έχουν πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Έχουν πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς , που είναι μεγαλόσωμοι, γρήγοροι και δυνατοί, που αγωνίζονται σε πολύ ψηλότερο επίπεδο. Έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Όμως είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Έχουμε κλειδώσει τη συμμετοχή μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες.  Είναι πολύ θετικό για την ομάδα μας που θα τεστάρουμε τους εαυτούς μας απέναντι σε αυτή την ομάδα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Και εμείς θα βελτιωθούμε και για να γίνουμε καλύτεροι, τότε θα πρέπει να αγωνιζόμαστε σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια. Και αυτό είναι καλό για εμάς».

Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να ανταγωνίζεται ομάδες όπως ο Ολυμπιακός; «Είναι σίγουρα καλό για την ανάπτυξη μας, γιατί βλέπεις από πρώτο χέρι το επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε. Το κίνητρο για τους παίκτες που αγωνίζονται στα πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλο. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλους και είμαι σίγουρος ότι το περιμένουν πως και πως. Και την ίδια ώρα αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του.