Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γιόχαν Βάλεμ: “Πάμε με το τρίπτυχο ανάπτυξη-ομαδικότητα-νίκη”

Γιόχαν Βάλεμ: “Πάμε με το τρίπτυχο ανάπτυξη-ομαδικότητα-νίκη”


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ΓΣΠ η συνέντευξη τύπου της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Εθνική Αζερμπαϊτζάν για το Πρωτάθλημα Εθνών.

Στο πάνελ της διάσκεψη από πλευράς ποδοσφαιριστών βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Λαίφης.

Οι τοποθετήσεις του Γιόχαν Βάλεμ:

«Θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι αυτό σε σχέση με το πρώτο. Κόντρα στο Μαυροβούνιο βάλαμε τις βάσεις. Είδα κάποια θετικά. Ο αγώνας είναι σημαντικός και θέλουμε τη νίκη με όλο τον σεβασμό προς τον αντίπαλο».

Για τα θετικά που είδε και αν θα κάνει αλλαγές: «Παίξαμε με ένα δυνατό αντίπαλο και φτιάξαμε ευκαιρίες. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Σταθήκαμε καλά μεσοαμυντικά. Οι παίκτες αφομοίωσαν γρήγορα κάποια πράγματα με μόλις 3-4 προπονήσεις. Η απογοήτευση που είδα στα πρόσωπα των παικτών στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα λέει πολλά για μένα. Σημαίνει πόσο πολύ ήθελαν την νίκη. Για το επόμενο παιχνίδι θα αποφασίσουμε ποιοι 11 είναι οι πιο έτοιμοι για να παίξουν αύριο. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Αν κάποιος είναι έτοιμος, θα παίξει. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τι είναι για εμάς ως Κύπρος το Nations League. Θέλουμε μέσω αυτής της διοργάνωσης να αναπτυχθούμε. Θέλαμε τη νίκη με το Μαυροβούνιο. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε σε 1-1. Πάμε με το τρίπτυχο ανάπτυξη-ομαδικότητα-νίκη».

Οι τοπθετήσεις του Κωνσταντίνου Λαίφη:

«Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι όπου τα θετικά είναι πιο πολλά από τα αρνητικά. Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά είδαμε πολλά θετικά. Χρειάζεται στήριξη και χρόνο στα νεαρά παιδιά και επίσης οι διεθνείς μας να αγωνίζονται στις ομάδες τους και να στηρίζονται από αυτές ώστε όταν έρχονται από την Εθνική να είναι έτοιμοι. Είναι ένας καλός αντίπαλος το Αζερμπαϊτζάν και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τον αντίπαλο μας μέχρι αύριο. Είμαι σίγουρος ότι τα νέα παιδιά θα φτιάξουν μια δυνατή Εθνική».

Ποιοι είναι οι παράγοντες για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη; “Να μην μπούμε φοβισμένοι, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Οι πιο έμπειροι πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να πιστέψουν στην Εθνική. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Υπάρχει πολλή ποιότητα στην Εθνική ομάδα. Είδαμε για παράδειγμα Τζιωνή και Λοΐζου, πιστεύω σε αυτούς και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα μπούμε μέσα και θα τα δώσουμε όλα”.