Home TOP NEWS Λανγκ: “Η μεταγραφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω πράγματα”

Λανγκ: “Η μεταγραφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω πράγματα”


Ο κεντρικός αμυντικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Άνταμ Λανγκ ως γνωστόν βρίσκεται στην πατρίδα του για τα παιχνίδια της Εθνικής του ομάδας κόντρα στην Τουρκία και την Ρωσία για το Πρωτάθλημα Εθνών.

Ο Ούγγρος μπακ με την ευκαιρία αυτή παραχώρησε δηλώσεις σε μέσο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στο nemzetisport.hu τονίζοντας ότι είναι δικαιωμένος για την κλήση που έλαβε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ουγγαρίας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο όπως έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άνταμ Λανγκ:

Για το αν του έλειψε η Εθνική ομάδα: «Πάρα πολύ! Με τα χρόνια έχουμε συνηθίσει να συναντιόμαστε, να προπονούμαστε και να παίζουμε μαζί πολλές φορές. Το να είσαι στην Εθνική ομάδα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Δυστυχώς, τους τελευταίους εννέα μήνες δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε την κατάσταση. Η πανδημία έχει αναστατώσει τη ζωή μας. Πλέον,  μπορώ να αισιοδοξώ ότι όλα θα επανέλθουν στη φυσιολογική τους μορφή το συντομότερο δυνατό. Τώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στους κανόνες. Πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες για να παίξουμε ποδόσφαιρο, όμως το θέμα είναι μπορούμε να παίξουμε. Κατά την προπόνηση και τους αγώνες έτσι κι αλλιώς ξεχνάμε τον κορωνοϊό για μιάμιση ώρα».

Αν πω ότι έρχεστε στην Εθνική σε καλή αγωνιστική κατάσταση θα το αρνηθείς; «Η Ομόνοια έχει παίξει τέσσερις αγώνες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουμε μια νίκη και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, αποκλείσαμε την Αρατάτ-Αρμενία και στη συνέχεια τη Λέγκια Βαρσοβίας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ομάδα μας είναι εντάξει, κάτι που με κάνει επίσης ευτυχισμένο γιατί έπαιξα στις τέσσερις αναμετρήσεις. Η μεγάλη αποχή προφανώς και έχει αφήσει τα σημάδια της, αλλά σε λίγους μήνες κανείς δεν ξεχνά να παίζει ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνηθίσουμε τον ρυθμό με συνεχόμενα παιχνίδια ξανά, αλλά όσο περισσότερες φορές μπαίνει κάποιος στο γήπεδο, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Αφού πήρα μετεγγραφή στην Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι, μου δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξω πράγματα για το εαυτό μου. Η ομάδα τα πήγε καλά, αν και το πρωτάθλημα δεν τελείωσε με τον τρόπο που φανταζόμασταν. Η τεχνική ηγεσία της Ομόνοια είναι επίσης ευχαριστημένη μαζί μου γιατί συνεχίζω να τυγχάνω την εμπιστοσύνη της. Νομίζω ότι είμαι στο σωστό δρόμο και εξαρτάται κατά κύριο λόγο από εμένα που μπορώ να φτάσω».

Για το ταξίδι στην Τουρκία κι αν φοβάται: «Ρωτάτε εξαιτίας της πανδημίας ή του αντιπάλου;».

Και τα δυο… «Ο ιός δεν μας τρομάζει. Η ιατρική ομάδα της Εθνικής ομάδας μάς φροντίζει με βάση τους κανονισμούς, ενώ δίνουμε επίσης προσοχή σε όλα. Έχω ακούσει ότι η κατάσταση στην Τουρκία είναι σοβαρή, αλλά δεν θα περπατήσουμε στο δρόμο, απλώς μετακινούμαστε από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχώ. Όσο για τον αντίπαλο, το γεγονός ότι οι παίκτες που αποτελούν την Εθνική αγωνίζονται σε αξιόπιστους συλλόγους δείχνει γιατί οι Τούρκοι είναι πιο ψηλά από εμάς στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Αλλά δεν με φοβίζει αυτό. Η διαφορά στα χαρτιά μπορεί να εξαλειφθεί στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».