Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ: “Έχουμε 90 λεπτά μπροστά μας και όλα μπορούν να συμβούν”

Χένινγκ Μπεργκ: “Έχουμε 90 λεπτά μπροστά μας και όλα μπορούν να συμβούν”


Ο Χένινγκ Μπεργκ και ο Τόμας Χούμποτσαν παραχώρησαν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την αυριανή αναμέτρηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς για τα πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι τοποθετήσεις του Μπεργκ:

Το αρχικό σχόλιο του Μπεργκ: «Ανυπομονούμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Είμαστε στο πρώτο μέρος και θα ´παίξουμε το δεύτερο. Είμαστε 0-2 και θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε αυτό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως στην Ελλάδα. Η απόφαση του διαιτητή έκανε τα πράγματα δυσκολότερα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι δε αυτές τις ομάδες. Εάν ο κόσμος μας δει προσπάθεια, πάθος και αφοσίωση θα μείνει ευχαριστημένος. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο αυριανό παιχνίδι».

Για το αν αλλάζει το πλάνο τώρα που η ΟΜΟΝΟΙΑ κυνηγάει το σκορ: «Είμαστε 2-0 πίσω. Δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να έχουμε μια αρκετά καλή εμφάνιση. Θα πρέπει να έχουμε και την τύχη που μας έλειψε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι το 2ο ημίχρονο τώρα. Έχουμε 90 λεπτά μπροστά μας και όλα μπορούν να συμβούν. Είναι δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα όμως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό όμως θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε την ανατροπή».

Για το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι στην καριέρα του η πρόκριση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η παρουσία της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής της Ομόνοιας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Όλοι βάζουν τα θεμέλια για αυτές τις επιτυχίες. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να είμαι μέλος αυτή της οικογένειας. Και με τη Λέγκια είχα πετύχει σημαντικές στιγμές και εδώ είναι υπέροχα αυτά που ζούμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Αν ο Ολυμπιακός είναι η δυσκολότερη ομάδα που αντιμετώπισε η OMONOIA στην μέχρι τώρα παρουσία του στον “πράσινο” πάγκο: «Δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο το αυριανό παιχνίδι. Είναι σίγουρα η καλύτερη ομάδα που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Δεν πιστεύω ότι έχει τελειώσει η πρόκριση και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο αυριανό παιχνίδι».

Για τη βελτίωση που πρέπει να δείξει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο επιθετικό κομμάτι: «Στην Ελλάδα προσπαθήσαμε να επιτεθούμε όμως δεν το καταφέραμε στο βαθμό που θέλαμε. Αν δεν αμυνθούμε καλά αύριο σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα. Θα επιδιώξουμε να είμαστε λίγο καλύτεροι στην επίθεση, είναι εφικτό αυτό».

Για παίκτες που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό: «Είναι ένα δεδομένο πλέον στον κόσμο αυτό και το ποδόσφαιρο αποτελεί κομμάτι του κόσμου. Χάσαμε δυο παίκτες όμως θα διαχειριστούμε την κατάσταση και θα έχουμε μια δυνατή ομάδα αύριο».

Για τον Αμποντουλαχί Σιεχού και την ετοιμότητα:«Δεν είναι έτοιμος ακόμη και παρακολουθούμε την εξέλιξη του. Όταν θα είναι 100% έτοιμος θα μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε».

Σχόλιο για τον κορωνοϊό μετά και τα δύο κρούσματα που βρέθηκαν στην ομάδα: «Δεν είναι τώρα που έχει μπει τώρα η πανδημία στη ζωή μας. Το είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να συμβεί. Τώρα με τα δύο περιστατικά νιώθουμε πως είναι αρκετά κοντά μας. Βλέπουμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Χρειάζεται σωστή διαχείριση και να μπορέσουμε να το περιορίσουμε. Οι παίκτες είναι έτοιμοι πνευματικά. Το πέρασε και ο Ολυμπιακός Πειραιώς με τέσσερις παίκτες και άλλα κλαμπ στον κόσμο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό».

Οι τοποθετήσεις του Χούμποτσαν:

Αν επηρεάστηκαν από την κατάσταση με τον κορωνοϊό: “Δεν επηρεαστήκαμε γιατί το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο για μας και είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε. Ναι αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση, όμως είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι”.

Αν πείσμωσε τους παίκτες ο τρόπος που δέχθηκαν την ήττα με το πέναλτι που δεν ήταν: “Ναι είναι κάτι που σκεφτόμαστε όλοι γι΄ αυτό και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

Για το τι πιστεύει ότι θα αλλάξει σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα: “Θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και πιο αποτελεσματικοί. Όλοι θέλουμε να παίξουμε στους ομίλους και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.