Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΣΠ: Κύριε Υπουργέ και κύριε Πρόεδρε της ΚΟΠ, για τις Γυναίκες δεν...

ΠΑΣΠ: Κύριε Υπουργέ και κύριε Πρόεδρε της ΚΟΠ, για τις Γυναίκες δεν νοιαζόμαστε;


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αντιδρώντας για το γεγονός ότι δεν θα γίνουν διαγνωστικά τεστ στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΚΟΠ και το Υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθούν άμεσα 1500 τεστ για τον ιό COVID-19, στη Β΄ και Γ΄ Κατηγορία καθώς και στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ (στις ομάδες που εδρεύουν στη Λάρνακα και στην Αμμόχωστο).

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, για το κατά πόσο η πρωτογενής πηγή μετάδοσης, ήταν άτομο εκτός ομάδας, έκανε αναφορά ότι στην Α’ ομάδα ανέβαζαν παιδιά της U19 οι οποίοι είχαν επαφή με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους ενώ χρησιμοποιούσαν τους ίδιους χώρους με τις υπόλοιπες ομάδες και την Γυναικεία ομάδα.

Με βάση τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας την ερχόμενη Κυριακή θα συνεχιστεί η δράση του Πρωταθλήματος Γυναικών με τις ποδοσφαιρίστριες να απουσιάζουν από τα άμεσα τεστ.

Θεωρούμε επικίνδυνο και απαράδεκτη φυλετική διάκριση, το γεγονός πως δεν θα γίνουν τεστ και στις ομάδες του Γυναικείου Πρωταθλήματος, το οποίο μάλιστα έχει μονάχα μία Κατηγορία και μόνο εννέα ομάδες, με ορισμένες να εδρεύουν στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου!