Home TOP NEWS Post Game: Επιτυχία βγαλμένη από το μέλλον

Post Game: Επιτυχία βγαλμένη από το μέλλον


Η ένταση των πανηγυρισμών του Χένινγκ Μπεργκ χθες βράδυ, τολμούμε να πούμε πως, ήταν παραπλήσιοι αυτών της περασμένης Τετάρτης. Ο Νορβηγός έζησε τόσο έντονα το κάθε δευτερόλεπτο του χθεσινοβραδινού αγώνα με την ΑΕΚ και στο τέλος φυσιολογικά ήρθε το ξέσπασμα του.

Έφυγε τελευταίος από το γήπεδο, κάνοντας μάλιστα και έναν, υπό τύπου, γύρο του θριάμβου τρέχοντας προς όλες τις κατευθύνσεις εντός γηπέδου για να δώσει προς τον κόσμο και να δεχθεί από αυτόν, το ζεστό χειροκρότημα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε χθες βράδυ το παιχνίδι με τον μέσο όρο ηλικίας της εντεκάδας της τα 22,8 χρόνια και τον τελείωσε με μέσο όρο ηλικίας τα 20,5 χρόνια. Τρομερό!

Γνώριζαν όλοι πως για να τα καταφέρουν κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, η οποία μάλιστα ήρθε αποφασισμένη για νίκη μετά τις απώλειες της κόντρα στην Καρμιώτισσα, έπρεπε να υπερβάλουν εαυτόν. Και το έπραξαν.

Το αρχικό στάδιο του αγώνα βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ να αμύνεται. Κράτησαν όλοι οι παίκτες τις γραμμές τους και περιόρισαν την ΑΕΚ στο επιθετικό της κομμάτι, βγάζοντας απόλυτη πειθαρχία αλλά και τρομερή συγκέντρωση στα πρώτα μισά του πρώτου ημιχρόνου, όταν δηλαδή χρειάστηκε να βρεθούν οι λύσεις στο δυνατό κομμάτι της αντιπάλου που είναι η κυκλοφορία της μπάλας.

Θύμισε αρκετά τον αγώνα κόντρα στην Πάφο χθεσινοβραδινός. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε σφικτά στο παιχνίδι και σιγά σιγά άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές της, με τους νεαρούς όσο περνούσε ο χρόνος να ξεθαρρεύουν. Το γκολ του Τζιωνή στο τέλος του ημιχρόνου άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα αλλά και την ψυχολογία με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μπαίνει φουριόζα στην επανάληψη. Ότι ακριβώς έγινε και στο ματς με στο «Στέλιος Κυριακίδης».  Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και η ομάδα έδειχνε να υπερέχει αγωνιστικά.

Το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και εκεί που όλα έδειχνα ότι οδηγούμασταν στην ισοπαλία ήρθε η μαγική/μάγκικη εκτέλεση φάουλ του Κίκο.

Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση μας βάση της εικόνας του παιχνιδιού και το συναίσθημα όλων μας με το τέλος του ήταν απερίγραπτο.

Ατομικά δεν υστέρησε κανείς. Σαφώς και κράτησε παρατηρήσεις ο Μπεργκ για να μεταφέρει στους παίκτες του όμως η γενική εικόνα δεν μπορεί παρά να τον ικανοποιεί. Το εξέφρασε άλλωστε ανοικτά και στη δημοσιογραφική μετά το παιχνίδι.

Ο Κυριακίδης όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Ευθύνη στο γκο δεν φέρει σε καμία περίπτωση ενώ έκανε κάποιες δύσκολες αποκρούσεις για να κρατήσει την ομάδα στο παιχνίδι.

Ο Κούσουλος ήταν σταθερότατος σε ακόμα έναν αγώνα. Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον Γιάννη. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Παναγιώτου ο οποίος έχοντας υπό την ευθύνη έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών του πρωταθλήματος μας, κατάφερε να τον περιορίσει σημαντικά. Ανεβασμένος ήταν ο Μαυρίας ο οποίος βοήθησε με την εμπειρία του την ομάδα σε σημαντικά χρονικά σημεία του παιχνιδιού. Ο Κίκο έκανε μεν κάποια λαθάκια στο παιχνίδι όμως είχε να αντιμετωπίσει έναν ασυγκράτητο Ακοράν ο οποίος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, ενώ έγινε στο τέλος και πρωταγωνιστής της νίκης.

Τα δύο «μωρά» στο κέντρο, Βενιζέλος και Χάμπος, ήταν συγκλονιστικοί. Έβγαλαν τρομερή ηρεμία στο δημιουργικό κομμάτι ενώ αμυντικά πρόταξαν την απαραίτητ δύναμη, έδωσαν μάχες και κατάφεραν να αναχαιτίσουν επιθέσεις των αντιπάλων. Πιο μπροστά ο Τζιωνής απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι για μεγάλα πράγματα. Πέτυχε το γκολ, πήρε αμέτρητες φορές τη μπάλα στα πόδια του και ανέβασε την ομάδα μπροστά.

Ο Ασάντε ανεβάζει συνεχώς το βαθμό ετοιμότητας του. Είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει και δείχνει πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Στην επίθεση ο Ντούρις έδωσε πολλές μάχες στο έδαφος και στον αέρα. Είχε και αυτός την ευκαιρία του να χρηστεί σκόρερ. Είναι απλά θέμα χρόνου για να πάρει μπρος και σε αυτό το κομμάτι.

Κακουλλής και Σενέ από την ώρα που μπήκαν στο παιχνίδι έκαναν αυτό που τους ζητήθηκε. Πίεσαν ψηλά, έβγαλαν ενέργεια, ο Σενεγαλέζος μάλιστα ολοκλήρωσε και κάποιες προσπάθειες. Αμφότεροι είχαν θετική παρουσία στο γήπεδο. Μπήκε στο τέλος ο Λανγκ για να βοηθήσει αμυντικά. Έπαιξε 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε για το τέλος τον Λοϊζο. Η παρουσία του ήταν απλά συγκλονιστική. Έκανε τη γραμμή πάμπολλες φορές. Τόσο για να επιτεθεί όσο και για να επιστρέψει και να βοηθήσει στην άμυνα. Ήταν η κορυφαία εμφάνιση του με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Έδωσε δύο φορές έτοιμα γκολ σε Ντούρις και Ασάντε, προσπάθησε επανειλημμένα να εμβολίσει την αντίπαλη άμυνα με τις ντρίμπλες και την ταχύτητα του και πραγματικά τον ένιωσαν για τα καλά οι αντίπαλοι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν.

Πλεόν η ομάδα αφήνει πίσω την πολύ μεγάλη επιτυχία στο πρωτάθλημα και επικεντρώνεται στα του αγώνα της Τετάρτης. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και με αυτό ως δεδομένο από σήμερα η σκέψη είναι στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς