Home TOP NEWS Post Game: Ήττα με το κεφάλι ψηλά και… έτοιμοι να το ξαναπαλέψουμε!

Post Game: Ήττα με το κεφάλι ψηλά και… έτοιμοι να το ξαναπαλέψουμε!


Το γνωρίζαμε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ότι, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είχε μπροστά της ένα δύσκολο αντίπαλο, ωστόσο μέχρι το 70ο λεπτό, σημείο που ο Ολλανδός διαιτητής σφύριξε το ανύπαρκτο πέναλτι για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ελπίζαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» το οποίο θα άφηνε ανοικτή την υπόθεση πρόκριση στο ΓΣΠ.

Τελικά εκτός από το πέναλτι ήρθε και το γκολ του Ελ Αραμπί λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τους «ερυθρόλευκους», αποτέλεσμα που θέλοντας και μη, «αδειάζει» σε μεγαλό βαθμό τα όνειρα της ομάδας μας για πρόκριση της στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ.

Aν εξαιρέσουμε την επιλογή του Σενέ στην επίθεση, ο Χένινγκ Μπεργκ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς με τους ίδιους δέκα, που ξεκίνησε στο περασμένο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Παπουλής, Τιάγκο, Μποτεάκ.

Άπαντες στην ΟΜΟΝΟΙΑ γνώριζαν ότι απέναντι σε ένα καλύτερο αντίπαλο σε σχέση με τους προηγούμενους που βρήκε η ομάδα μας στον δρόμο της μέχρι τα πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα έπρεπε να προσέξει αρκετά τα νώτα της. Κάτι που το κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Από το 1ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ αμύνθηκε σθεναρά στον Ολυμπιακό Πειραιώς, έκλεινε σωστά τους χώρους προς την εστία του Φαμπιάνο και περιόρισε τους παίκτες «κλειδιά» των «ερυθρολεύκων», με τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ότι ευκαιρία έφτιαξαν ήταν κυρίως από μακρινά σουτ, αφού δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στα τετράγωνα του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα μας.

Στην επανάληψη ο Μπεργκ έριξε τον Ντούρις στο παιχνίδι αντί του Σενέ, ωστόσο το σκηνικό παρέμεινε ακριβώς το ίδιο με το πρώτο ημίχρονο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αμυνόταν και κρατούσε πίσω σωστά με υπομονή και περίμενε τον Ολυμπιακό στο δικό της μισό. Μέχρι το 70ο λεπτό η ομάδα μας φαινόταν ότι κρατούσε με σχετική ευκολία το 0-0, όμως ο Ντάνι Μακέλι στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα σφύριξε το ανύπαρκτο πέναλτι του Ολυμπιακού, το οποίο «πλήγωσε» την ομάδα μας.

Ο Χένινγκ Μπεργκ σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι έριξε στον αγώνα τον Ασαντέ αντί του Παπουλή. Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός μπήκε με ενέργεια στον αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Νορβηγός τεχνικός σε μια προσπάθεια του να φρεσκάρει κι άλλο την ομάδα μας έριξε στην «μάχη» και τον Λοίζο Λοίζου στην θέση του Μποτεάκ, ωστόσο ούτε ο μικρός μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Όσον αφορά την κριτική των ποδοσφαιριστών, περιμέναμε περισσότερα από τον έμπειρο Φώτη Παπουλή, ο οποίος δεν ήταν σταθερός, αλλά ούτε σωστός σε αρκετές μεταβιβάσεις του, χάνοντας πολλές φορές την κατοχή της μπάλας.

Από εκεί και πέρα για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο επιθετικό τρίτο δεν μπορούμε να πούμε κάτι, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ κόντρα σε ένα πιο δυνατό αντίπαλο και με τον τρόπο που προσέγγισε τον αγώνα, υστέρησε επιθετικά, άλλωστε αυτό το λένε και τα τελικά στατιστικά του αγώνα.

Στο αμυντικό τρίτο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μέχρι την στιγμή που ήρθε το πρώτο γκολ στάθηκαν πάρα πολύ καλά απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πειραιώς και ίσως αν δεν δεχόμασταν το τέρμα από το ανύπαρκτο πέναλτι που επηρέασε την ψυχολογία, τώρα θα μπορούσε να μιλούσαμε για διαφορετικό σκορ.

Ατομικά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος κήπερ σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε δήλωσε παρών και με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Πλέον η ομάδα μας θα πρέπει να αφήσει στην άκρη το πρώτο 90λεπτό με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και να επικεντρωθεί στον επαναληπτικό του ΓΣΠ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσει τον αγώνα με την πλάτη στο τοίχο, ωστόσο άπαντες μετά το παιχνίδι στο «Γ.Καραϊσκάκης» δηλώνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα στην Λευκωσία και όπου αυτό μας βγάλει.

Τέλος να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη(29/9) και να μην έρθει το θετικό αποτέλεσμα και η πρόκριση το Ευρωπαίκό ταξίδι δεν θα τελειώσει, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ ως γνωστόν θα συνεχίσει την προσπάθεια της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, γεγονός που μόνο αμελητέο δεν είναι!