Home TOP NEWS Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το ποδόσφαιρο στην συνάντηση ΚΟΠ – Υπουργείου...

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για το ποδόσφαιρο στην συνάντηση ΚΟΠ – Υπουργείου Υγείας


Πραγματοποιήθηκε το πρώι της Παρασκευής(25/9) η κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το ποδόσφαιρο στο οποίο αποφασίστηκαν μέτρα για την τήρηση των πρωτοκόλλων που φαίνεται να παραβιάζονται με αποτέλεσμα τη διασπορά του κορωνοϊού ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και αθλητικούς παράγοντες.

Το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα Reporter:

Κατά τη σημερινή συνάντηση το Υπουργείο Υγείας κάλεσε την ΚΟΠ να καταθέσει εισηγήσεις και τρόπους ώστε να εφαρμόζονται τα σχετικά πρωτόκολλα και να υπάρχουν άτομα για επιτήρησή τους.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:

  • Θα κλείσουν ορισμένα αποδυτήρια
  • Θα εφαρμοστούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι
  • Θα γίνονται περισσότερα τεστ στις Μικρές κατηγορίες

Μετά τη συνάντηση προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «υπήρξε πάρα πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας. Συνεχίζουμε την πορεία μας. οι αθλητές μας πρέπει να είναι προστατευμένοι. Έχουμε συμφωνήσει επιπρόσθετα μέτρα για τα οποία εκφράστηκε αρκετός κόσμος θετικά. Προχωρούμε με επιπρόσθετα μέτρα. Θα εκδοθεί ανακοινωθέν από την ΚΟΠ και το Υπουργείο Υγείας. Δεν υπάρχει θέμα διακοπής. Δεν είναι μόνο τα σωματεία αλλά είναι και ο κάθε αθλητής ξεχωριστά, όλοι να συνδράμουν στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Ομοσπονδίας. Καλώ τον Κ. Νεοφυτίδη να σταματήσει να εκπέμπει αρνητική ενέργεια. Ακούω τον εκπρόσωπο των παικτών να μιλά για μαύρο και γέριμο πρωτόκολλο τότε πρέπει κάποιος να τον συνεφέρει. Έγιναν κάποια λάθη κάπου, είμαστε στη μέση μιας πανδημίας.

Να συνδράμει μαζί με την Ομοσπονδία για το καλύτερο. Θα εφαρμόσουμε κάποια κριτήρια που είναι μέσα στο πρωτόκολλο. Θα κλείσουν ορισμένα αποδυτήρια, θα εφαρμόσουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους τους οποίους θα κάνει το Υπουργείο και η ΚΟΠ. Είναι διάφορα μέτρα θα τα δείτε μόλις ανακοινωθούν. Και στις μικρότερες κατηγορίες γίνονται τα τεστ. Εκείνο που έχει σημασία να λειτουργεί ο αθλητισμός, οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες. Θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη φοιτητών ιατρικής οι οποίοι θα βοηθήσουν τα σωματεία. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τις ομάδες μας. Υπάρχουν επιπτώσεις για όσους παραβιάζουν τα πρωτόκολλα. Η ΚΟΠ παραπέμπει αυτές τις υποθέσεις. Το Υπουργείο μπορεί να επιβάλει τιμωρίες ανάλογα με την περίπτωση».

Πηγή κειμένου:omada.reporter.com.cy
Βίντεο: omada.reporter.com.cy